reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

U mnie to sie raz zdarzyło. Wiedziałam ,ze był krwiak (przez uderzenie) , a potem co pisałam w przychodni rodzinnej mnie zdenerwowano i za dwa tygodnie sie okazało,że...
Też porobiłam badania, ale tylko te na NFZ.Chciałam po prostu wiedzieć ,ze to nie moja wina. Dopiero później na spokojnie doszłam do wniosku,ze to przez tego krwiaka i tą babę. :growl: Porobiłam badania dla siebie,żeby nie mieć wyrzutów sumienia.
Pati.b tym razem napewno Ci sie uda.
Sporo wydałaś ,ale mam nadzieję,że wyjaśniło sie chociaż w jakimś stopniu.

reklama
u mnie nic sie nie wyjasnilo, a krwiaki w ciazy sa bardzo czeste i nie zawsze sa przyczyna poronienia... jest mase innych przyczyn i czesto niewyjasnionych ale przynajmniej sobie w brode nie pluje ze cos zaniedbałam :-)

Tym krwiakiem średnio sie przejmowałam ,ale do dzis załuję ,ze poszłam do przychodni. A chciałam tylko receptę na nospę. Bardzo źle mnie potraktowano. Mam napisane pismo do Rzecznika Praw Pacjenta, miałam wysłać ,ale szybko zaszłam w drugą ciążę i muszę sie wstrzymać.

nospa jest bez recepty ;-) a forte po poprotsu podwojna dawka zwyklej nospy :-) no ale to tak na przyszlosc ;-) jakby ktos nie wiedzial

głupie pytanie mam - czy do okulisty potrzebne jest skierowanie jak bym chciała iść na nfz? wybaczcie moją głupotę ale zwątpiłam. w życiu nie byłam u okulisty na nfz i do tego ostatnie lata spędziłam w Irlandii więc się pogubiłam jak to jest :-D

Nie wiem, czy już ktoś odpowiadał, ale do okulisty na pewno nie trzeba mieć skierowania :) Lekarze chyba wierzą, że jak nie widzisz, to sobie z tego zdajesz sprawę i nie musi tego najpierw sprawdzać lekarz rodzinny ;)
Na pewno nie jest też potrzebne skierowanie do dermatologa. Jak z innymi - nie wiem...

Przeczytałam właśnie posta dziewczyny, która rodziła parę dni temu w szpitalu w którym i ja planuje rodzić... jestem przerażona! Znieczulenie miało byc od 1 sierpnia ale nie będzie... nie wiadomo czy wogóle będzie! Wszystko przez tą aferę że pieniądze za znieczulenie byly pobierane bezprawnie :-( Dobrze, że planuje rodzić w na sali rodzinnej bo pozostałe to zero intymności - kobiety rodzą ramię w ramię :crazy:

Pisałaś kiedyś, że masz blisko do Krakowa - na Ujastku znieczulenie jest bezpłatne. Przynajmniej tak piszą ;) Ja mam do tego szpitala rzut beretem i chyba już się na niego zdecydowałam...
Sale porodowe są jednoosobowe, a poporodowe 2-osobowe. Wszystkie z łazienkami. Na porodówkach są też podobno drabinki, piłki i inne akcesoria "rozluźniające" ;) Nie ma problemu z porodem rodzinnym, a w wodzie kosztuje 200 zł. "Normalny" poród jest oczywiście bezpłatny.

A u okulisty dalej nie byłam... A czas leci...

A właśnie - czy ktoś się orientuje, czy trzeba mieć skierowanie do danego szpitala na poród, czy jak się przyjedzie, to przyjmują?

Ostatnia edycja:
Na poród nie trzeba skierowania. Jeśli mają miejsce to Cię przyjmują, ale z braku miejsc mogą też odesłać :/ Ryzyk fizyk. Najlepiej jest mieć znajomego lekarza albo położną z danego szpitala.

A ja mam takie pytanko. Nie wiecie jak to jest z bólami krzyżowymi? Czy jak były przy pierwszym porodzie to przy następnych też będą?

reklama
Do góry