reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Ja nie pije naparu z liści ani nie biorę wiesiołka- jestem hardcorem :-D

Ja się trzymam terminu wg OM (wszystkie 3 usg dawały wcześniejsze terminy) i gin mi powiedziała, że w takim razie jest niewielka szansa na przeterminowanie, ale, że u mnie się nic nie dzieje, na prawdę nawet nic mnie nie kuje, ani pół skurczy , nic.... więc nastawiam się na długie przeterminowanie :crazy:

Liczę na jakieś badanie w szpitalu po terminie a jak nie to będę musiała się do mojej gin umówić, żeby jednak sprawdzić co i jak bo powiedziała, że się już przed porodem nie spotkamy:laugh2:

ja też się trzymam terminu wg. OM bo wg USG mały jest już w 40 tyg :eek:

reklama
Co do badań to ja muszę iść zrobić mocz i morfo :p
Bo ostatnią morfologie to chyba 2 miesiące temu miałam:-p

Właśnie co do badań. Ja mam prywatnego lekarza prowadzącego, ale chodzę również do lekarza w ramach NFZ, aby ograniczyć część kosztów badań jakie mi zleca mój Gin. Nie uwierzycie na ost. wizycie jak chciałam, żeby mi dał skierowanie na mocz i morfologię to mi powiedział, że limit wyczerpałam bo przysługują w ciąży tylko 4 badania i nie ma co więcej robić jak się nic nie dzieje:baffled: zdenerwował mnie tym strasznie .....

Sallyna no to chyba jakaś kpina...:szok:

Morfologii wyszło mi co prawda coś koło 4 (bo to miałam co dwa miesiące) ale mocz na każdą wizytę, bo to najważniejsze badanie i trzeba często kontrolować ;/
Bosz... podejście niektórych lekarzy jest poniżej wszelkiej krytyki ;/

Uznałabym to za żart w dodatku kiepski gdyby nie fakt, że parę moich koleżanek tak miało. Ja sama też zrobiłam odpłatnie mocz i morfologię kiedy usłyszałam od mojego Gina "nie wypiszę bo nie widzę podstaw".
Właśnie dzwoniła moja Babcia, powiedziała swoim koleżankom, że jeszcze nie urodziłam bo "pada i Tymuś czeka na słońce". Ktoś wie kiedy przewidują słonce nad Krakowem ? :-)

Dziewczyny zauważyłam że badanie po ktg jest po terminie ;-) a tak to normalnie wiedzą że chodzi się często do lekarza więc nie badają

Katarina opisała swój poród na wątku ujastkowym ;-)

Dresik Margosia powiadasz?? hmm ja w zasadzie tez tylko bodziaki i pajace mam. Sukieneczek od groma bo takie śliczniuchne były a na zimno nic :-( no bo własnie miały być upały i żar tropików... Najwyzej dwoma kocykami przykryje ;)

A u mnie troche słonca wyszło :happy::happy::happy:, ciekawe tylko na jak długo :baffled:.

Sallyna, co do badań to rzeczywiście chyba w kulki se lecą, no bez jaj, przecież na coś te nasze pieniądze idą i co jak co ale podstawowe badania dla kobiet w ciąży powinny byc.
Ja morfo robiłam przedwczoraj i wiecie co? pierwszy raz za całe 9 miesiecy wyszla w normach, dosłownie każdy jeden parametr :), ale mocz ostatni sprzed miesiaca bo moja gin uważa ze juz nie ma potrzeby... hmm moze jednak w przyszłym tygodniu jeszcze zrobie prywatnie tak dla spokoju swojego.

Aisha, co do twardego brzuszka to bardzo czesto mi twardniał po jakims większym wysiłku (miedzy innymi). Wiem ze jak mocno boli i jest napiety to mozna brac nospe, albo meliski si enapij, działa uspokajająco i też rozkurczowo przez to.

Hej dziewczyny!!

Przez przypadek trafiłam na to forum aaa tu ,,prawie '' znajome twarze :) tj, też chodzę do Sz R do Żeromskiego :)
A moj termin to 15 czerwiec.... Także widzę ,że jest nas sporo :):):):) Będzie tłok na porodówce :D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!!

Przez przypadek trafiłam na to forum aaa tu ,,prawie '' znajome twarze :) tj, też chodzę do Sz R do Żeromskiego :)
A moj termin to 15 czerwiec.... Także widzę ,że jest nas sporo :):):):) Będzie tłok na porodówce :D

Jej.. przez chwilę się zastanawiałam czemu Kalita się z nami tak dziwnie wita:-D

Cześć :) też mam na 15.06 :-p

Kalita u mnie odwrotnie, gin mówiła, ze morfologi mogę nie powtarzać, ale mocz mam przed porodem jeszcze zrobić;-)
Ale szarpnę się i zrobię oby dwa badania:-D

Pajacyki też własnie takie cieńsze bawełniane mamy;) Mamy niby dwa sweterki, ale też z takich cieńszych... :p
Jestem rozdarta w sprawie ubioru tego mojego noworodka :) Nie ma to jak ogólnoświatowe ocieplenie klimatu :D

Do góry