reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Czytając Wasze wypowiedzi zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście nie kupić czegoś cieplejszego dla Małej, bo mam tylko jeden sweterek a jak te upały do Nas nie przyjdą ;/ Tak to same śpioszki i body, chociaż właśnie zawsze jest kocyk to tym ją otulę, a jak pogoda się nie zmieni to trzeba iść na zakupy :)
Jak każde z Naszych dzieciaków czeka na słońce to w niedziele może być tłok na porodówce ;p

reklama
Mój Tż się z dzidziolem umawia na niedziele, ale bez względu na pogodę :)
Stwierdził, ze co roku 9.06 spotykają go same miłe rzeczy he he he to w tym roku nie może być inaczej :)

Dobra idę z psem :D Wrócę z Dzieckiem :D
Albo jak zwykle dalej tylko z psem ;p

To może rzeczywiście i tym razem go coś spotka miłego :) Myślę, że wrócisz tylko z psem ;d Ja to już po schodach codziennie wychodzę na 4 piętro i na spacery a rozwarcia i skurczy jak nie ma tak nie ma ;/ Pozostaje tylko cierpliwość :-)

Witaj Tweety :)

Jak weszłam na forum i zaczelam czytac to tez pierwsze co to zaczełam sie zastanawiać co też ja nawypisywałam, a tu sie okazuje ze awatarek taki sam a osoba inna :D

Ja juz ubranek nie kupuje bo ciepło w koncu musi zawitać :tak:, w samochodzie sie właczy ogrzewanie jaby trzebabyło a w domu to juz ciepło bedzie i dziecko w rożku wiec mysle ze nie zamarznie :)

Kruszka u mnie winda tez juz w odstawke poszla i teraz schody za każdym razem na trzecie piętro :D, przeprosiłam sie też ze zmiotką, (bo miotła "ma wychodne") i coś mi się zdaje że bede musiała się ze szmatą do podłogi zaprzyjaźnić bliżej :D

Ciekawe tylko kiedy te nasze starania zostaną docenione ;p może już w tym tygodniu bo tak bardzo chciałabym Ją już przytulić :-) aż zazdroszcze dziewczynom bo na to wygląda że u nich już po ;-)

I zaczęły się irytujące telefony: "czy już?","dalej się z tym toczysz?", "a na kiedy był termin?", "to kiedy będą wywoływać?" itd, itp Ogólnie dziękuję wszystkim za troskę :-D

Kalita, ja jutro zapis mam u swojego gin przed wizytą, a w poniedziałek na 9:30 się zapisałam w Żeromskim, na wszelki wypadek gdybym nie urodziła do tego czasu.

A ja nadal w dwupaku niestety :( dziewczyny już nie wiem jak z tą moją datą porodu, z OM wychodzi mi 18-ty, ale z 1 usg 11-ty, z drugiego 10-ty i teraz już sama nie wiem. Mój gin raczej twierdził ze do 10-go powinnam urodzić a ja nic nie czuję żeby się coś działo.... Ratunku.

Kalita jak rodziłam w grudniu i chciałam kupić w szpitalu szczepionkę to niestety nie było takiej możliwości bo pediatra nie wypisała mi recepty. Jeśli chciałabyś szczepić swoją szczepionką musisz mieć receptę z innego źródła niż szpital lub przyjechać już z kupioną i poprosić o schowanie do lodówki. A co do wywoływania porodu po terminie to w S.Ż. jest raczej tendencja żeby czekać. Ja urodziłam 6 dni po terminie ale tylko dlatego że sączyły mi się wody i musieli mi wywołać poród. Ze mną na KTG chodziły dwie dziewczyny które były 9 i 10 dni po terminie. Jak ktoś jest już dużo po terminie to po KTG ma USG z przepływami na którym sprawdzają dobrostan dziecka, ilość wód oraz stan łożyska.

reklama
Do góry