reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Narutowicza

awersja: wiesz co ja nie dam z siebie robić głupka i niestety albo stety zabieram ze sobą do szpitala wydrukowane z ich strony m.in. to: W Oddziale odbywają się porody tradycyjne i porody rodzinne oraz cięcia cesarskie. Wykonywane są bezpłatne znieczulenia przewodowe przy porodzie fizjologicznym oraz do cięcia cesarskiego.
bo nie będą mnie zbywać tekstami ze za wcześnie a potem za poźno bo im sie nie cche anstezjologa wezwać
oczywiście jakby z porodem było coś nie tak sie sie odzywac nie bede, ale bez zartów ze ktoś bedzie ze mnie durnia robił

reklama
To się tak łatwo mówi. Ja z tych pyskatych jestem, ale wierz mi, że teraz przy końcu ciąży to już mi nic z tego wyszczekania nie zostało i obawiam się, że przy porodzie to tym bardziej nie będę w stanie walczyć o swoje.
No nic. Zobaczymy, jak będzie.
Najgorsze, że ciężko dostać rzetelną odpowiedź, jak to jest z tym zzo i innymi uśmierzaczami typu dolargan- czy mają więcej zalet czy wad.
Co lekarz to opinia.
Jakoś cicho w tym temacie. Szkoda, bo podpytanie mamusiek o wrażenia, które już rodziły, mnie trochę uspokaja.
W innych tematach nie trudno dostać odpowiedź - np. w wątku o Ujastku, czy o Żeromskim.
Ciekawe z czego to wynika...
Czy tak mało babeczek rodzić w Narutowiczu? Czy po prostu mają taką traumę, że nawet nie chcą się tym dzielić na forum.... :no:

Ja wybieram się albo do Narutowicza albo do Żeromskiego.
Jeśli będę rodzić w Narutowiczu, to obiecuję, że opiszę jak było i postaram się odpowiedzieć na pytania.

Ostatnia edycja:
awersja, rzeczywiscie kiepsko z info o zzo.. Ja do tej pory sledzilam watek o Ujastku, ale widze ze wiekszosc tam rodzi przez cc i malo jest relacji z porodow sn. Tu z kolei malo jeszcze aktualnych wpisow. Mam nadzieje ze Twoje obawy sa niepotrzebne w kwestii zzo.. Do tej pory bylam pewna ze bede rodzic na Ujastku (termin mam na 27.09) ale po tym jak odwiedzilam ostatnio Narutowicza i oprowadzila mnie polozna oddzialowa, to chyba zdecyduje sie na Narutowicza.
Dziewczyny, ktore tam rodzily - popieram prosbe - napiszcie chocby oglednie wrazenia :-) bedziemy wdzieczne!
p.s. A wiecie moze czy przy porodzie do wody mozna miec zzo??

dziewczyny jak urodzicie to dajcie znac koniecznie :) na innych forach niestety też cisza na ten temat ;/
położna która była kiedyś na zastepstwo w rejestracji u mojego lekarza mówiła, ze rodziła tam 2 lata temu tak jak ja i był rzeczywiście problem ze znieczuleniem, a drugie dziecko niedawno urodziła juz po remoncie i po zmianach i podobno teraz nie ma juz tego problemu..
ale czy trzeba mieć szczescie zeby był anestezjolog czy co to nie wiem.. ;/
pewnie po prostu trzeba walczyć o swoje
a polecam wam przeczytanie karty praw rodzącej kobiety i walczcie o swoje, bo chyba w polsce nadal to znieczulenie to jakiś rarytas skoro tak go dawać nie chca ;/

Od wczoraj wieczorem leze na patologii w Narutowiczu, tak wiec rodzic tez na pewno bede tu. Jak bedzie po, to zdam relacje, a poki co moge tylko powiedziec, ze oddzial gin-poloz naprawde robi dobre wrazenie po remoncie. Nie ma wielkiego oblozenia pacjentek, personel mily, lazienki czyste z papierem toaletowym, mydlem i recznikami jednorazowymi. Spodziewalam sie gorszych warunkow.

Ostatnia edycja:
awersja, czy to oznacza ze bedziesz miec cc czy to nie jest jednoznaczne z lezeniem na patologii?? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! na kiedy masz termin?

Ponawiam pytanie o wrazenia ogolene po porodzie SN w Narutowiczu. Jak wyglada opieka w czasie porodu i poporodowa?

Oraz: wiecie czym szczepione jest dziecko na WZW B? Nazwa szczepionki?
a takze czy matka jest pytana o to czy wyraza (badz nie wyraza) zgody na szczepienie dziecka w szpitalu?
moze ktoras z mam nie szczepila dziecka w szpitalu i jak byla traktowana z tego faktu?

Zagladam tu prawie codziennie ale niestety cisza.. Ja bede mogla cos powiedziec byc moze za kilka dni. Jestem 5 dzien po terminie i czekamy az sie maluszek zdecyduje.. :)

reklama
Do góry