reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Narutowicza

Z pielęgniarkami to różnie bywa - na jaką się trafi i jaki ma dzień. Generalnie jak nie masz problemów z pokarmem czy czymkolwiek innym to zbyt wiele nie masz do czynienia z personelem. Ja suma sumarum nie żałowałam, że rodziłam trzy razy w tym szpitalu.

reklama
Na Kopernika wcześniaki, bo mają 3 stopień referencyjnosci. Nie miałam styczności z porodowka, ale z tego co rozmawiałam z innymi dziewczynami to opinii zbyt dobrych nie było. Tam odbierają bardzo dużo porodów.

Na Kopernika wcześniaki, bo mają 3 stopień referencyjnosci. Nie miałam styczności z porodowka, ale z tego co rozmawiałam z innymi dziewczynami to opinii zbyt dobrych nie było. Tam odbierają bardzo dużo porodów.

Narutowicza niestety mam stanowczo za daleko, Kopernik i siemieradzkiego myślałam by wybrać ale tak się już boje porodu ze sama nie wiem ...

O Siemieradzkiego słyszałam dobre opinie - ale to tak jak wszędzie, zależy na jaką położna się trafi. Poczytaj sobie komentarze pod oddziałami ginekologiczno-polozniczymi. Ile ludzi, tyle opinii. jedyny szpital, o którym słyszałam same dobre opinie to Żeromski. Zarówno opieka podczas porodu, jak i po. Też bym tam rodziła, ale w Narutowiczu są wanny z hydromasażem i mam już przetarte szlaki po pierwszym porodzie.

Ja o każdym szpitalu słyszałam i dobre i złe opinie. Tak jak już padło - zależy na kogo się trafi i też jakie my same mamy wymagania. Bo jak ktoś spodziewa się traktowania z najwyższymi honorami w publicznym szpitalu no to sorry ale srogo się zawiedzie....

Kurcze, ja już nie pamiętam czy to był Siemiradzki czy Żeromski ale chyba ten drugi - moja przyjaciółka miała kiepskie wspomnienia z oddziału położniczego. Sam poród i co się działo na porodówce - zero zastrzeżeń. Ale potem było kiepsko - personel mało pomocny, ona po porodzie przez dwa dni nie była w stanie nawet wstać z łóżka a co dopiero zająć się dzieckiem ale nie chcieli dać jej kroplówki na wzmocnienie bez wyjaśnienia dlaczego (jak w Narutowicza po pierwszym porodzie byłam w takim samym stanie - zemdlałam jak tylko siadłam na wózku do przewiezienia na drugi odział - i od razu dostałam kroplówkę i sprawdzali mój stan czy lepiej się czuję) . Jej mąż musiał sam zajmować się dzieckiem przez cały czas odwiedzin a gdy musiał wracać do domu to pomagały jej dziewczyny na sali. Dodatkowo mieli burdel jak chodzi o podawanie leków (prawie dostała dożylnie leki przeznaczone dla całkiem innej kobiety)....

A polecicie może jakiegoś dobrego ginekologa z Narutowicza? Zależy mi, żeby ciążę prowadził ktoś na kogo będę mogła liczyć w szpitalu

reklama
Dziewczyny, czy bylybyscie zainteresowane sesjami relaksacyjnymi w ciazy? Lub przygotowaniem do porodu z technikami hipnoporodu lub w ogole hipnoporodem? Sama tak rodzilam, zajawilam sje na to i mysle czy nie przeszkolic sie na instruktora ale nie wiem jak z zainteresowaniem 

Do góry