reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Ayni a apropo dresow z piwem ;) bo moj facet teraz mecz oglada i kibicuje, siedzi na kanapie w spodniach dresowych i z piwem w rece, to co on jakis gorszy jest od Twojego meza?
mowicie ze nie kazdy marokaniec/turek/afganczyk itd jest taki sam, to czemu generalizujecie ze ludzie co w dresach chodza to sa jacys chorzy umyslowo, albo chociaz madrzy inaczej? :confused:

i juz wyprzedze - NIE nie chodzi po miescie w dresie, ale ciekawa jestem dlaczego wsadzasz dresow do jednego wora.

reklama
MGD Zgodze sie z toba, ale idac tropem The Hague po prostu mysle, ze nie miala okazji chyba popracowac z inteligentnymi ludzmi, tak jak ja, kiedy tu na poczatku przyjechalam. Stad mysle biora sie stereotypy o "przyglupich holendrach" czy tez "zlych marokanach" jesli samemu sie przybywa z "biednymi polaczkami" .

moze jak troche dorosnie , zdobedzie lepsze wyksztalcenie czy tez kwalifikacje na jakas porzadniejsza prace, poprzebywa w srodowisku , gdzie juz beda nieco inni ludzie, to wtedy zmieni zdanie. Zobaczy, ze Marokanka moze byc swietna kolezanka, a holenderka moze byc inteligentna , a chlopak z Izraela to nie diabel wcielony i ze ludzie maja rozne poglady na swiat i zycie, ale przede wszystkim szacunek i nie oceniaja siebie nawzajem po etykietkach. Ale to faktycznie wymaga juz wyzszego poziomu inteligencji aby to zrozumiec. Glupi polak pozostanie zawsze w swoim polskim kompleksie i ciezko mu bedzie zmierzyc sie z rzeczywistoscia , kiedy pewnego dnia zrozumie, ze rasa polska nie jest panem swiata.

The Hague, nadal nie napisalas czym sie zajmujesz obecnie, napisalas tylko, ze normalna praca. A co to znaczy ? Ja sie obracam w dosc wyselekcjonowanym towarzystwie polakow , takich , ktorych wlasnie poznalam w biurze , nie w magazynie ;) takich, ktorzy wlasnie ktorzy mi nie powiedza ze moj maz jest "ciapaty" bo maja troche obycia ze swiatem .

Wiesz wszystko spoko , mozna miec sympatie i antypatie, ale np nie obrzucac miesem wszystkich dookola demontrujac swoje stanowisko. Np. jesli nie lubie gejow to nie znaczy, ze mam krzyczec do okola, ze to cioty itd. Po prostu mam szacunek do ludzi i nie czuje potrzeby obrazania kogos, jesli kloci sie to z moimi pogladami. Geje akurat posluzyli mi jako przyklad ;)

No, ale nie ciagne tej rozmowy, bo widze, ze ty nie rozumiesz takich rzeczy i twoje odpowiedzi maja na celu jedynie generowanie konfliktu zamiast kulturalnej wypowiedzi.

dzieki NANA :) juz wpisuje na liste ;) mezul bedzie mial zadanie :D

AYNI pewnych ludzi nie zmienisz. Za zadne skarby swiata.
Tak jak napisalam. Mnie irytowaly osoby pokroju Hague to sobie z PL emigrowalam..liczac ze kwiat narodu nie wpadnie na taki sam pomysl co ja :D niestety...
Jeszcze po niekad jestem w stanie zrozumiec dyskrimancje na "wlasnym gruncie"..ale samym bedac emigrantem?! Luuudzzieee...
I to na dodatek z kiepska opinia na calym swiecie..
No ale tak jest swiat skonstruowany. Inaczej nudno by bylo :D

MADZIULA no mi "zalac sie" haha zdarzylo sie jeden raz dopiero ;)
Tak to mi cieknie po pare kropelek. Dlatego szkoda mi uzywac wkladek na takie niewiadomo co i ratuje sie..uwaga..siedzisz???
Platkami kosmetycznymi (tymi do demakijarzu):cool:

Ostatnia edycja:
Ayni forum nie jest miejscem od tego zebym pisala o swojej pracy. Jestem w Holandii 4 lata, tak jak pisalam 2 lata pracowalam na halach i magazynach z roznymi ludzmi, pozniej mialam rok przerwy od pracy i od roku pracuje juz normalnie, nie fizycznie. ja jakos nie pisze o przyglupich holendrach czy biednych polaczkach, a Ty tak - widze to odkad przyszlas na forum. Probujesz mi cos uswiadomic, ale nie wiem po co? moze najpierw zacznij od soebie, bo sama masz uprzedzenia i to duze, i ani razu nie zwrocilam Ci uwagi ze siadasz na tych swoich wiesniakow z zeeland albo na polakow w dresach. Tak wiem, Polak Polakowi na obczyznie wilkiem, ale same jestescie Polkami, a probujecie sie tego wyprzec hehe. moze zacznijcie cos zmieniac od siebie, to wtedy bedzie mniej tych glupich Polaczkow :sorry2:

pytam po raz kolejny, jak ktos nie lubi francuzow (uzywajac okreslenia zabojady), albo wlochow (mowiac na nich makaroniarze) to co? dajcie na luz :sorry2:

reklama
magd mnie tez nie zalewa, tylko kropelkami :) no co, płatki to taka wersja mini wkładek heheh jak ci sie trzymaja to co ;) na takie kropelki po co wiecej ;)

Do góry