reklama
Kallie
Fanka BB :)
Madziula ja też następne dopiero przed hehe ale ten mi się podobał bo wyglądał na wygodny no i jak można by było z promocji nie skorzystać więc mam za swoje
A zastanawiałyście się nad laktatorami? bo ostatnio trochę czytałam i w sumie to teraz już sama nie wiem, tzn większość z Was też planuje karmić piersią więc chodzi mi raczej o ręczne, może macie jakieś dobre rady na ten temat
A zastanawiałyście się nad laktatorami? bo ostatnio trochę czytałam i w sumie to teraz już sama nie wiem, tzn większość z Was też planuje karmić piersią więc chodzi mi raczej o ręczne, może macie jakieś dobre rady na ten temat
a ja stanik kupuje w pl bo tam znalazłam za 50 pln a tu ponad 40 eur. mam większy biust i niestety takie cycuszki kosztują w utrzymaniu ;D
kallie mam nadzieję że się nie zrazilas ale widzisz niektórzy myślą że obrażanie znaczy to samo co wolność słowa - tak zgwałcona już ;d ale widzisz już jest znów spokojnie )))
kallie mam nadzieję że się nie zrazilas ale widzisz niektórzy myślą że obrażanie znaczy to samo co wolność słowa - tak zgwałcona już ;d ale widzisz już jest znów spokojnie )))
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Kallie wiesz co ja tez duuuzo sie naczytałam o tych laktatorach i doszłam do takiego wniosku, ze: narazie nie kupuje tylko poczekam do porodu i zobacze co i jak bedzie dalej a jak zajdzie potrzeba to sobie kupie ale zdecydowalam sie na reczny bo mi szkoda 100 e za elektryczny jak reczny 40e no i to tyle
bernadetkka
Ło matko... a co wy tak sie rozpisaliscie???
Ja tam staram sie byc kulturala i szanowac innych ale jak ktos nie ma do mnie szacunku, to ja mu tez w d*pe nie bede wlazic...
Sa ludzie i ludzie bo nie powiem ze wszyscy sa jedna mascia smarowani, polacy sa zli, polki puszczalskie ale widocznie nie wszystkie, widac to po forum istnieja tez Ci normalni, nie powiem ze wszycy Turkowie czy Marokancy sa zli bo spotkalam tez tych dobrych, ale bywali tez Ci ktorzy mysleli ze sa pepkiem swiata...
Kazdy ma swoje zdanie.
Ayni to ty musisz miec czym oddychac
Ja tam staram sie byc kulturala i szanowac innych ale jak ktos nie ma do mnie szacunku, to ja mu tez w d*pe nie bede wlazic...
Sa ludzie i ludzie bo nie powiem ze wszyscy sa jedna mascia smarowani, polacy sa zli, polki puszczalskie ale widocznie nie wszystkie, widac to po forum istnieja tez Ci normalni, nie powiem ze wszycy Turkowie czy Marokancy sa zli bo spotkalam tez tych dobrych, ale bywali tez Ci ktorzy mysleli ze sa pepkiem swiata...
Kazdy ma swoje zdanie.
Ayni to ty musisz miec czym oddychac
Ostatnia edycja:
nana19
tez mysle ze najlepiej laktator zakupic po porodzie.ja np.dpstalam w szpitalu w celu pobudzenia laktacji a w domku to moglam wypozyczyc no i ubezpieczenie za to zwraca.No i tez cos wyczytalam ze za zakup laktatora tez zwracaja tylko moze to zalezy od ubezpieczalni ,pakietu itd.Ja uzywalam elektrycznego i taki polecic moge :-)
bernadetkka
Podobno elektryczny najlepszy
ale ja tanszego jak 250 euro nie widzialam
ale ja tanszego jak 250 euro nie widzialam
Madziula85
nana 19 własnie , ja wiedziałam ze mozna wypozyczac laktator ale nie wiedzialam ze ubezp. zwraca w takim razie moze tez bede wypozyczać , wszystko wyjdzie w praniu, w kazdym badz razie zdecydowałam ze temat laktatora podejme po porodzie bo po co teraz kaske tracić a nigdy nie wiadomo czy bedzie trzeba czy tez nie
bernadtekka specjalnie dla ciebie elektryczny laktator z dobrej fimry medela za 95 e http://www.babypark.nl/medela-mini-...ign=shopping&gclid=CP372IzrwbACFcohfAod4Csqkg
bernadtekka specjalnie dla ciebie elektryczny laktator z dobrej fimry medela za 95 e http://www.babypark.nl/medela-mini-...ign=shopping&gclid=CP372IzrwbACFcohfAod4Csqkg
Kallie
Ayni no co Ty, mnie ciężko wyprowadzić z równowagi
Madziula mi na elektryczny też szkoda kasy jak chcę piersią karmić a tak patrzyłam ostatnio że taki co ma w miarę opinie dobre i niedrogi to tutaj i tak 2 razy drożej niż w pl więc jak tam wcześniej nie zamówie (tu czytaj przed porodem) to potem tutaj M będę musiała wysyłać heh mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie tylko ciekawi mnie jaki procent mam karmiących piersią go używa żeby nadmiar ściągnąć, pobudzić laktację czy na zapas zostawić jak się wychodzi z domu co by maleństwo nie musiało czekać potem hmm czemu akurat to mnie nigdy nie interesowało:/
Madziula mi na elektryczny też szkoda kasy jak chcę piersią karmić a tak patrzyłam ostatnio że taki co ma w miarę opinie dobre i niedrogi to tutaj i tak 2 razy drożej niż w pl więc jak tam wcześniej nie zamówie (tu czytaj przed porodem) to potem tutaj M będę musiała wysyłać heh mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie tylko ciekawi mnie jaki procent mam karmiących piersią go używa żeby nadmiar ściągnąć, pobudzić laktację czy na zapas zostawić jak się wychodzi z domu co by maleństwo nie musiało czekać potem hmm czemu akurat to mnie nigdy nie interesowało:/
reklama
Madziula85
Kallie mi tez chodzi o to ze ja chce szybko dziecko na butelke przerzucić z cyca wiec bede potrzebowała do sciagania do butelki kwestia tylko tego ile czasu bede miala pokarm bo moze byc tak ze po 2 msc juz nie bede miała i co mi z laktatora