reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
No prosze jakie smaki macie :)

SENSILLA ale o wodzie z ogorkiem pierwsze slysze :) czyli co? Woda i plasterek ogorka???

Witam wszystkie mamy;)Jestem w 3 tygodniu ciąży.Mieszkam w Holandii z chłopakiem i staraliśmy się dosyć długo o dzidziusia i martwiliśmy się,że może coś jest nie tak z którymś z nas...
Ale na szczęście nie!Tak naprawdę nie wiem od czego mam zacząć czy pójść tutaj w Holandii do ginekologa,czy do lekarza rodzinnego.Nie mam pojęcia.Chciała bym się dowiedzieć jak mogę zacząć,gdzie muszę pójść żeby zrobić wszystko tak jak się należy i żeby dzidzius od samego początku był pod kontrolą.Bardzo proszę o jakieś porady;)Dziękuję ślicznie i pozdrawiam cieoło

czesc Małgosia ;)
witaj na forum :) bardzo dobrze trafiłaś :) skad jestes w Holandii?

tutaj bez skierowania do ginekologa sie nie dostaniesz a do lekarza rodzinnego nie ma potrzeby isc, musisz znalesc połozna , najlepiej jak nablizej twojego miejsca zamieszkania i tam odrazu umowic sie na wizyte. Po wizycie u połoznej twoj lekarz rodzinny bedzie wiedział ze jestes w ciazy :) tak tu to dziala :)

Dziękuję Madziu;)Tak tylko ja nie mam wybranego lekarza rodzinnego,mam ubezpieczenie ale z wyborem lekarza czekałam,aż będzie taka konieczność z pójściem do niego...A mieszkam w Roosendaalu;)

Malgosia , mozesz zapisac sie na wizyte u poloznej a lekarza rodzinnego wybrac w miedzy czasie :) to niczemu nie przeszkadza ale lepiej dla ciebie znalesc go jak najszybciej bo w razie czego tylko lekarz rodzinny wypisuje recepte jesli bedziesz potrzebowała jakiegos leku czy skierowania ;) zapisujac sie do lekarza rodzinnego nie musisz odrazu isc do niego na wizyte :)

ja mam jeszcze pytanie odnośnie porodu.... jakie robia badania po porodzie?? czy w ogole robia przed wyjsciem do domu????

Ostatnia edycja:
Witaj MALGOSIU.ja mysle ze najlepiej zrobisz jak najpierw zapiszesz sie do lekarza rodzinnego ale na wizyte isc nie mosisz oczywiscie ,no i tam podadza ci namiary na polozna.U niej i tak mosisz podac lekarza do ktorego jestes zapisana.Masz jeszcze czas bo tu sie idzie do poloznej okolo 12 tyg ja osobiscie bylam w 9 tyg..Do gina posle cie polozna jesli bedzie taka potrzeba.

Madziula robia badania taki test nie pamietam nazwy .Sprawdzaja czy nie ma jakich chorob genetycznych.Zdaje mi sie ze to robia jak juz w domku jestescie .No i pozniej okolo 4 tyg chyba badaja sluch w CB.Swieze mamusie napewno ci jeszcez cos napisza.

reklama
Malgosiu a tak wogole to gratulacje ciazy.ja tez sie dlugo staralam wiec wiem jakie to szczescie:-) Wszystkiego dobrego.

Madziula nie sadze ,mi niczego nie badali.Ogolenie to tu chyba nie ma takiej kontroli poporodowej po okresie 6 tyg ,czyli po pologu.Ja mialam ale z racji tego ze ja mialam stan przedrzucawkowy(obrzeki ,bialkomocz i nadcisnienie).Mialam wizyte umowiona w szpitalu z lekarzem ale zjawila sie polozna ktora odbierala moj porod. kontrolowali mi tylko cisnienie :szok: Dopiero w pl dowiedzialam sie ze szwy mi poszly ,no i ze powinni byli mi zrobic wszystkie badania krew ,mocz.No ale to moze innym nie przeszkadza ze tu tak jest tylko mnie chyba :-D

Zapomnialam zbadala mi tez piersi bo mialam gozka ale po konsultacji telef. z ginem powiedziala mi ,zebym szla do lekarza rodzinnego bo oni sie znaja tylko na porodach, a na tym nie :szok: Moja pani ginekolog w pl to sie z tego usmiala:-) Ludzie jak ja tesknie do tej mojej pani gin.wspanialy lekarz.

No a zaraz po porodzie to przychodzi do domku polozna na kontrole i pani kraamzorgowa cie powinna sprawdzac.No ale to glownie obkurczanie sie macicy i ewentualnie stan krocza jesli bylas nacinana

Ostatnia edycja:
Do góry