reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Dziękuję Madziu;)Tak tylko ja nie mam wybranego lekarza rodzinnego,mam ubezpieczenie ale z wyborem lekarza czekałam,aż będzie taka konieczność z pójściem do niego...A mieszkam w Roosendaalu;)

Witaj, w koncu ktos mniej wiecej z moich stron, ja mieszkam niedaleko Bergen Op Zoom, jesli wiesz gdzie to ;) gratuluje ciazy i ja bym Ci radzila udac sie do lekarza rodzinnego, oni tam maja ulotki na temat wszystkich poloznych dostepnych w okolicy , zreszta troche Ci pomoge . W Roosendalu pewnie bedzie ich kilka jak nie wiecej. Zglos sie okolo 7-8 tygodnia ciazy , aby mogli z wyprzedzeniem zaplanowac pierwsza wizyte. Miedzy 11-12 tygodniem odbywaja sie pierwsze badania genetyczne, mnie niestety to ominelo, wiec nie czekaj bo szkoda stresu, tych badan nie mozna juz zrobic po 12 tygodniu. znalazlam jedna polozna w Roosendalu, maja swoja strone internetowa wiec mozesz sobie poczytac nieco wiecej : Centrum voor verloskunde R O O S
Jezeli ciaza bedzie przebiegac prawidlowo, nie zobaczysz ginekologa w ogole. Oczywiscie nie stresuj sie tym niepotrzebnie. Ja ginekologa tutaj nigdy nie widzialam od ponad 5 lat i zyje ! :D

Pozdrawiam goraco i jesli bedziesz miala jakiekolwiek pytania pisz do nas!

reklama
Madziula po 6 tyg musisz sie zglosic do poloznej na wizyte poporodowa, ona tam sprawdza czy sie wszystko dobrze zagoilo, pobiera krew i sprawdza czy hemoglobina dobra, cisnienie itd.. a przed wyjsciem do domu ze szpitala powinni Ci jeszcze cisnienie zmierzyc, przynajmniej u mnie tak bylo ;)

THE HAGUE oj to mnie zaszokowalas widze ze wszedzie inaczej jest .Mi rzadnej krwi nie pobierali i choc mowilam ze z kroczem cos mi nie stroi to powiedziala mi ,ze to normalne:szok: a to nie ladnie:-( Kurcze no to gdzie ja mieszkam ze u mnie takie jaja.

nana19 nie wiem, ja mialam bardzo fajna polska pania polozna, jakbym miala kiedys byc w 2 ciazy to napewno znowu bede rodzic z nia :tak:

A polska polozna to wszystko rozumiem No ja bedac w pierwszej ciazy nie wiedzialm jeszcze o co tu wogole chodzi a nie mialam takich milych podpowiedzi na forum, znalazlam w necie namiary na pl polozna zadzwonilam tam i co slysze ze nie bedzie ze mna rozmawiac bo nie jestem jej pacjetka a byc nia tez nie moge bo zadaleko mieszkam .Ok moge zrozumiec ze za daleko ale ja chcialam o co zwyczajnie zapytac jak polka polke, no coz.Druga polozna pl do ktorej zadzwonilam byla na tyle mila ze kazala mi isc do lekarza rodzinnego .

nana19 a do kogo dzwonilas? bo pani Gosia jest bardzo mila i odpowiada na wszystkie pytania, obojetnie czy jestes jej pacjentka czy nie, jeszcze sie nie spotkalam z odmowa z jej strony..

De Hague teraz juz nie pamietam jak sie nazywala bo te namiary byla w necie wiem ,ze jest Malgorzata Szylar-Braun to moze ta twoja no ale to chyba ta mi poradzila isc do lekarza .ta druga to nie pamietam ,nie warto.No ale smutno mi sie wtedy zrobilo bo czulam ,ze z dzidzia cos nie tak no i dobrze ze do pl pojechalam.

MALGOSIU witaj i gratuluje ciazy :)
Dziewczyny Ci juz wszystko powiedzialy :)

Dzien dobry.
Piekna pogoda nieprawdaz?? ;)
Zastanawiam sie kiedy zaczne gnic..
Na dodatek mala mi odstawia numery i cos kiepsko sie rusza...

Ja chce lipiec...ma ktos pilota do przewijania czasu??

Aaaa no i ponawiam pytanie bo zginelo w gaszczu postow :)
Czy przed porodem pobieraja wymaz???

Dziewczynki ,znalazlam fajna stronke polskiej poloznej .Jest tam wiele przydatnych info dla kobiet starjacych sie ,dla ciezarnych jak i po porodzie.Jets tam wiele odpowiedzi na pytania ktore my tu stawiamy Ja np.dowiedzialm sie ,ze wit D nalezy podawac dziecku niezaleznie od rodzaju karmienia a w CB powiedzieli mi ze jak karmie mlekiem modyf. to nie tzreba bo wszystkie wit sa w mleku .Skutek rozmiekczenie potylicy i poczatki krzywicy u Tymka rozpoznane oczywiscie w pl.Dziewczyny apeluje do was weryfikujcie info jakie wam tu sa podawane.

a to ta stronka

http://www.polozna.nl/index.php/cia

reklama
MGD zajzyj na stronke ktora podalam tam sa naprawde super info. Moze jak bys zglosila ze masz np.jakies uplawy czy cos to pewnie to sprawdza.

MADZIULA na tej stronce ktora podalam jest info o kontroli po porodzie

Kontrola zamykająca: sześć tygodni po narodzinach
Około sześć tygodni po porodzie matka zgłasza się jeszcze jeden raz na zamykającą kontrolę. W trakcie tej ostatniej wizyty matka i położna omawiają przebieg spraw w czasie ciąży i porodu, a matka zadaje pytania, które ją jeszcze nurtują. Jeśli miały miejsce powikłania, położna omawia z matką konsekwencje, jakie mogłyby one mieć w stosunku do kolejnej ciąży.

Nie wyczytalam nic o kontroli np.krwi

Ostatnia edycja:
Do góry