reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Dzięki dziewczyny:-) Właśnie Janek zasnął po przystawieniu do cyca;-) Intensywnie pracujemy z pomocą kraamzorg nad opanowaniem sztuki karmienia Maluszka. Jak K. określiła "he is a strong drinker":-D Jak na razie idzie super, nawet jakieś mleczko już jest, a podobno jutro lub pojutrze może nastąpić nawał mleka, więc zobaczymy...czekamy. W nocy kilka razy nas budził, ale staram się dosypiać kiedy i on śpi i nawet jeszcze jakoś się trzymam na nogach;-)

Iguana, moje najserdeczniejsze gratulacje :)

Dawno mnie nie było z powodu różnych komplikacji ale teraz postaram się bywać częściej.
A w ogóle to przeprowadzam się za tydzień do Heerhugowaard :)

A ja dzisiaj rozmawialam wstepnie z moja szefowa o ewentualnym przejsciu na part time po macierzynskim i zaproponowala mi ze moze sie zgodzic na 4 dni, a ja liczylam na 3 :-(I teraz nie wiem czy to w ogole rozwazac i szukac zlobka czy zostac w domu. Maz pracuje na rozne zmiany, wiec w tygodniu tez by sie zajal dzieckiem, ale sama nie wiem, czy bede miala serce zostawic 3-miesieczne dziecko na 4 dni..
a wy wracacie do pracy czy przechodzcie na etat kury domowej ;-)?

mumia, witaj:-) jak fajnie, że wróciłaś. Jak Twój Maluszek? Co u Ciebie słychać?

Ja dzisiaj właśnie rozmawiałam z moim szefem z pracy w Polsce. Zaszłam w ciąże podczas mojego rocznego urlopu bezpłatnego...który wzięłam aby przyjechać do męża. Myślałam, że macierzyński też mi przez to odpadnie, ale okazuje się, że nie:-) Do końca roku kalendarzowego skończę mój urlop bezpłatny, a potem macierzyński...czyli dostanę jakieś pieniążki. A potem wychowawczy...bo na razie do Polski nie wracamy. Może tutaj będę szukać jakiejś pracy będąc na wychowawczym, ale tylko na pare godzin, bo nie wyobrażam sobie zostawić komuś obcemu Maluszka na wiele godzin, a Babcie nie przyjadą, a jeśli to tylko na chwilę.

hej dziewczyny !
Ja sie zwolnilam bo tez sobie tego nie moglam wyobrazic w sumie to do 30 wrzesnia mam zatrudnienie,i szukam pracy na wieczor albo sobote,bo wtedy maz jest w domu!ciezko bedzie ale moze cos znajde,a jak nie to od stycznia na pol etatu poszukam czegos,wtedy synus juz pol roku bedzie mial.

Hej.
Iguana pamiętaj żeby po macierzyńskim wykorzystać jeszcze urlop wypoczynkowy(jeśli taki Ci przysługuje w związku z bezpłatnym, który brałaś).
Ja na macierzyński będę szła a później na wychowawczy.

reklama
Oki, będę pamiętać. Choć z tego co się dowiedziałam dostanę macierzyński, potem mogę prosić o dodatkowy macierzyński w wymiarze 4 tygodni i 5 dni urlopu....no a potem wychowawczy.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry