reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

anetka880 nie nie, ja bede rodzic w szpitalu, pisalam to juz :) w domu bym sie bala, a lozko musisz miec mimo to podniesione, bo kraamzorg przychodzi przez 7 lub 8 dni po porodzie i ciezko by sie jej bylo non stop schylac zeby mnie zbadac, nie dziwie sie im, ze maja takie wymagania, bo jak maja wiecej pacjentek to krzyz po jakims czasie do wymiany :)
LU2012CY
moja to tylko wpadla, spisala kontrakt, zapytala tylko o to lozko jak juz wspomnialam. aha no i zapytala jeszcze czy mam stelaz pod wanienke. jak powiedzialam, ze mozemy isc do pokoiku to wszystko pokaze, powiedziala ze nie trzeba. Nie sprawdzala kompletnie NIC i bardzo dobrze, bo balam sie, ze przyjdzie jakis babsztyl co bedzie wymyslal, ze to zle, tego za malo, a tego wcale nie kupilam. Takze zero stresu :)
nana19 wybacz, ale czytalam kilka wczesniejszych stron i troche straszysz te dziewczyny, rozumiem, ze chcesz moze nas ostrzec przed niektorymi konsekwencjami, ktorych czasami nie da sie uniknac, bo nikt nie jest w stanie przewidziec jak porod bedzie sie odbywal i co sie wydarzy, ale nie chce czytac tych opowiesci i tylko sie nakrecac, ze cos pojdzie nie tak. Wszystkie Twoje posty sa napisane tylko w jednym kierunku. Ja nie jestem z osob ktore jak czegos sie nasluchaja lub przeczytaja cos, to odrazu sie boja itd, ale moga tutaj byc takie dziewczyny, ktore biora takie rzeczy do siebie, i zamiast podejsc w miare spokojnie do swojego porodu, to moga byc straszliwie spanikowane. Prosze Cie, jesli chcesz opowiedziec cokolwiek, to zachowaj bardziej drastyczniejsze historie dla siebie. Nie traktuj tego bron Boze jako atak na Twoja osobe, bo sie nie znamy, ale naprawde Twoje posty sa straszne... Nie kazdy chcialby to czytac...

reklama
Nana19 Twoje informacje nie najlepiej nas nastawiaja przed samym porodem... Ale rozumiem ze chcesz sie podzielic swoimi doswiadczeniami... Ja zawsze mowie ze nie slychac nigdzie zeby w holandii byly masowe mordy noworodkow, przyrost naturalny istnieje tu tak samo jak w innych krajach...

Ja juz sie nasluchalam multum takich "podnoszacych na duchu" opowiesci. zadnej sobie nie wzielam do serca. wedlug mnie to ja bede rodzila 20 minut :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: nie biore nic do siebie nigdy, bo kazdy porod jest inny. po co sie wkurzac niepotrzebnie i stresowac. Badzmy wszystkie dobrej mysli, damy rade, pojdzie szybko i wszystko z nami oraz naszymi dzidziusiami bedzie w porzadku! :)

TheHague masz swieta racje. Dostalas odpowiedz na priva? Bo jeszcze z tego nie korzystalam i niewiem czy dobrze odeslalam hehe

Popieram to co napisalyscie dziewczny. A co do porodu w Polsce to jest tak samo duzo porodow gdzie z winy lekarzy dzieci sa uposledzone itp. Ja swojego porodu z Polski nie wspominam za dobrze mimo ze rodzilam w szpitalu, dlatego teraz chce sprobowac urodzic dzidzie w domu.

Opieka lekarska w Polsce jest o wiele gorsza niz tutaj moze dlatego ze trafilam na takich lekarzy ale nie moge nic dobrego napisac.
Za niedlugo bede miala porownanie jeszcze z porodu. Jak narazie jestem pozytywnie zaskoczona opieka podczas ciazy.

Najzdrowszych na swiecieee :))))

ps. dziewczyny, moja znajoma z Polski miala termin na ten sam dzien dokladnie co ja, czyli na 6 lutego. urodzila juz w poniedzialek sliczna dziewczynke :laugh2: ahhhh a my jeszcze czekamy hihihi

reklama
Do góry