reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

O tym tez slyszalam ze pomaga i nawet czytalam :

"Owszem, jeśli poród się opóźnia, lekarz może zasugerować parze, by poprzez odbycie stosunku seksualnego spróbowała go przyspieszyć - pamiętaj jednak, że szyjka macicy, która pod wpływem zawartych w nasieniu prostaglandyn szybciej dojrzewa, zaczyna być na nie wrażliwa dopiero po 38. tygodniu ciąży."

reklama
Hehe w tej kwestii to sie nie oszczedzam :) wiem ze pozniej bedzie 6tyg celibatu wiec teraz korzystam... ale chyba to tez na mnie nie dziala :)

Hej, ja rodze juz za tydzien, choc chcialabym wczesniej.. W sumie powiem wam, ze nie obawiam sie zbytnio tego porodu, bo nie mysle tak o tym, czy bedzie bolalo, pewnie dlatego ze to moje pierwsze dziecko i nie wiem co mnie czeka :cool2: wszystko okaze sie gdy wybije godzina zero :) najgorsze jest to, ze lubie panikowac, wiec pewnie gdy sie zacznie to nie bede wiedziala co robic ani pod jaki numer dzwonic do poloznej eheheh :) :) oby wszystko poszlo szybko i sprawnie........ ;-)

Ja mam termin na 7 lutego wedlug poloznej i tym sie sugeruje, bo mam jeszcze na 2 lutego wedlug rodzinnego lekarza i na 5 lutego wedlug usg w polsce :) wsumie to jakby nie bylo na dniach tak jak Ty :) a rodze w domu... A spodziewasz sie coreczki czy synka?

Bedziemy mieli synka, na imie bedzie mial Tomek. ahh niby sie dluzy, niby sie ciagnie, w niedziele zaczynam 39 tydzien a maluchowi sie chyba nie spieszy. Chociaz babcia ma dojechac do nas w czwartek, wiec moze to i lepiej, bo przez pierwsze dni samej by mi bylo ciezko, nigdy jeszcze nie trzymalam takiego maluszka na rekach :)
ps. LU2012CY zycze Ci powodzenia, byc moze nasze dzidziuski beda z jednego dnia :) a Ty synek czy coreczka?

My oczekujemy coreczki LUCY :) i to tez moje pierwsze dziecko :) wiec tak jak Ty juz nie moge sie doczekac, chodze jak na szpilkach ... a pokoik malutkiej ogladamy po 5 razy dziennie, probujac sobie wyobrazic jaka ona bedzie hehe
Tez przyjada do mnie rodzice ale dopiero 20 lutego, ale lepsze to niz nic :) samej moze mi byc ciezko na poczatku :)
Zycze szybkiego i malo bolesnego rozwiazania :)

reklama
Ah to dlatego taki nick, Lucy 2012 rok :) ladne imie, przynajmniej nie oklepane :) my tak standardowo Tomek, zeby bylo polsko hihi :)
ja tez do pokoiku ciagle zagladam, tymbardziej ze jak wychodze po schodach na gore idac do sypialni to mijam niebiesko-zolte krolestwo z kubusiem i przyjaciolmi :D ahh sama bym mogla tam zamieszkac, cos jak powrot do dziecinstwa heheh. musimy sobie jakos poradzic, pozatym kraamzorg bedzie do nas przychodzic, takze to juz jakas pomoc.

A powiedz mi, skad kochana jestes? Moze mieszkasz gdzies blisko mnie, fajnie by bylo. Mam nadzieje, ze sa tutaj jakies mamusie z Hagi lub okolic, chetnie bym z kims pogadala kto jest w podobnej sytuacji jak ja, czyli w ciazy lub w miare swiezo po. Bo wszystkie moje znajome albo nie maja jeszcze wcale dzieci, albo maja juz duuuuze dzieci w wieku od 5 lat w zwyz.

Do góry