reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Iguana co do osobowości, piszesz że w szpitalu miałaś dość szorstką ale konkretną położną- i chyba dobrze-w takich sytuacjach konkretne osoby, umiejące wydawać polecenia dobrze się sprawdzają.

reklama
Wydaje mi się że jak ciążę prowadzi położna to dzwonisz na 100% do niej, a jeśli masz prowadzoną w szpitalu przez lek. to jedziesz do nich-do tego, w którym się Tobą opiekowali przez czas ciąży.

Niech dziewczyny mnie sprostują jak coś nie tak....

a jak zaczyna sie akcja porodowa to najpierw musze zadzwonic do poloznej czy od razu jade do szpitala?

Jeśli ciążę prowadzi Ci położna to dzwonisz do niej, nawet jeśli zdecydowałaś się na poród w szpitalu (tak tutaj to działa, w większości przypadków....lekarz prowadzi ciażę jedynie jeśli położna Cię skieruje do niego, a tak się dzieje gdy ciąża przebiega nieco inaczej lub są jakieś komplikacje zdrowotne). Moja położna dała mi wytyczne kiedy dzwonić:
- kiedy cokolwiek mnie zaniepokoi (w dzień lub w nocy)
- kiedy odejdą wody płodowe
- kiedy pojawią się regularne, silne skurcze.

I tak też robiłam...jeśli w ciąży mnie coś zaniepokoiło dzwonilam po poradę do niej...a jak zaczęła się akcja porodowa, to z mężem mierzyliśmy czas skurczy i odstępów...i jak stały się regularne to za telefon...a ona już podejmowała decyzje czy na razie przyjedzie zobaczyć sytuacje czy już do szpitala.

Ostatnia edycja:
Witam nana19 w jakim miescie rodzilas? Ja mam termin na polowe stycznia,bede rodzic w szpitalu w Venlo moja znajoma tam rodzila i wszystko bylo ok z opieka choc miala wywolywany porod. Mam nadzieje ze u mnie nie bedzie komplikacji.

nana powinnas ich normalnie do sadu podac :angry: powiem wam, ze jakby sie cos zaczelo dziac z moja ciaza (w czasie ciazy a nie juz przy samym porodzie) to wtedy od razu wsiadam w auto i jade do Polski, bo tutaj to poki wszystko ok jest pieknie, ladnie. ja tez mialam niezlego wnerwa jak poszlam w 6 tyg. do szpitala z plamieniem i potraktowali mnie jak panikare. w koncu sklamalam i powiedzialam, ze dzwonilam do lekarza w PL i on mi kazal przyjsc to od razu lekarz inaczej gadal i idioci wpisali tez taka uwage do karty, ze przyszlam z polecenia polskiego lekarza :crazy:. mysle, ze to wszystko wina, tego, ze nie ma tu prywatnej sluzby zdrowia, bo moze jakby sie placilo dodatkowo to lepiej by sie zajmowali pacjentami a nie wszystko tak olewali.

witam wszystkich:)jestem, tu nowa.Mam pytanie czy ktoś może rodził w szpitalu ijsseland w Capelle aan den Ijssel?bo ja jakoś pod koniec stycznia będę tam rodziła i zastanawiam się czy może ktoraś z was ma jakieś ciekawe opinie..

reklama
Witam wszystkich!!!

8 listopada o godz. 13:27 przyszedł na świat w szpitalu w Amsterdamie mój synek Tymoteusz.
Waga:3322 długość:48 cm, zdrowy
Od soboty jesteśmy w domu, dwie pierwsze noce nieprzespane, dlatego odsypiam w dzień;))) Ale jestem super szczęśliwa;))

Do góry