Hej Kobietki!
Jak się cieszę, że znalazłam tą stronkę i odkryłam Wasze forum:-)(chociaż szkoda że tak późno).
Przeczytałam wszystkie posty, żeby Was lepiej poznać no i przede wszystkim dowiedzieć się jakie są Wasze wrażenia z przebiegu ciąży, opieki i porodu w Holandii. Bo czeka mnie to już niedługo, za 2(!!!!)tygodnie, czyli 26 grudnia( prezent pod choinkę):-) Jestem bardzo ciekawa kiedy faktycznie wybije godzina "0", czy jeszcze w 2011r., czy może już w 2012r... bo to w sumie przełom roku.
Zdecydowałam się na poród w szpitalu(Vlietland Ziekenhuis w Schiedamie), chociaż nie mam żadnych wskazań medycznych, a ciąża przebiega super.
Termin zbliża się wielkimi krokami no i coraz więcej obaw jak to będzie oraz czy maluszek będzie zdrowy itd.Wiadomo. A spodziewamy się synka.
Ciekawe czy są na forum jakieś babeczki z moich okolic, mieszkam w Maassluis, niedaleko Rotterdamu.
W każym razie lżej mi po przeczytaniu Waszych postów, bo wiadomo, w obcym kraju brakuje kontaktu ze "swoimi":-) , babskich rozmów, a nie chcę "męczyć ucha" tylko mężowi hahahahahaha
Pozdrawiam Was dziewczyny i oczywiście Wasze maluszki;-)