reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

SENCILLA dzieki kochana za pocieszenie :*
mnie te skurcze by nie martwily gdyby nie ta skracajaca sie szyjka...

Sie naczytalam dobroci o tych woreczkach z pestkami wisni(na kolki), i postanowilam sobie uszyc jeden :D ale ze zarowno wisni jak i pestek z nich brak,uzylam ciecierzycy :rolleyes:
Uzywala ktoras z Was???

EDIT: w sumie to nie slyszalam jeszcze negatywnej opinii Madeli :) dobrze wiec ze u mnie mozna wyporzyczyc.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
reklama
mgd:8663720 pisze:
KALLIE kiedy mnie tak ciezko w domu utrzymac. Maz sie smieje ze powinnam spac na ulicy :p

SENSILLA witamy szewofo :D porzadek musi byc ;)
Ooo zobacz,ja bielizne kupuje tylko w HM. Latami sie trzyma skubana,ale o staniku do karmienia nie pomyslalam.
W poniedzialek sprawdze sklep ;)

AYNI te skurcze o ktorych piszesz to braxtona-hicksa. I tak jak piszesz,moga wystepowac od 20tc. Sa bezbolesne i chwilowe. Moze ich byc okolo 5-10 w ciagu dnia..
Moje niestety sa bolesne i czeste(10-12 razy w ciagu godziny!). No ale poki szyjka trzyma mam byc dobrej mysli :d

o widzisz powiedziała co.wiedziała i przechrzcila na huxleya hahaha mam nadzieję że dotrzymasz córeczkę i skurcze się trochę uspokaja. dużo się relaksuj zrób jakiś cosik chill outowego .

sencilla jak będę jutro na laptopie to zapodam dziewczynom tego linka bo wiesz że ja nasze rozmowy skrzętnie zapisuje i trzymam ;)

m nie chce oglądać horroru a ja nie chce władcy pierscionka więc poszliśmy na kompromis i będzie independence day na vhs !!! to ci maszyna nawet ją Kot atakuje bo nie wie co to za dźwięk haha.

papatki

Ayni, moze te skurcze to byla kometa Huxleya :)

MGD, przesliczny woreczek! Ja nie jestem taka zdolna, ale mamy taki woreczek z pestkami winogrona chyba jest. Dawalam Lilusi na brzuszek przy kolkach, jego sie wklada w taki paseczek, ktory obwiazujesz wokol talii niemowlecia, dzieki czemu sie trzyma na brzuszku i nie spada.
Ten woreczek uzywam tez dla starszych coreczek, jak ich brzuszek badz uszko boli.

a gdzie iskierka ???
A tutaj - dobry wieczor. Weszlam póxno na forum i zanim przebrnełam te 20 stron "ciekawej" dyskusji to zrobiło sie bardzo późno...
Dzis się cosik żle czuję - skurcze jakies, twardy brzuch i mala kopie niemiłosiernie....
Zaczęłam 36 tydzień i generalnie jeszcze tydzien-dwa powinnam małą ponosić... Problem w tym, że nog zaciskac nie mogę - tak mnie spojenie napierdziela....
ja pochodze z samiuskich Mazur :D z Gołdapi
Byłam kiedyś w Goldapi - całe dwa tygodnie na ostatnich swoich młodzieżowych wakacjach (ze 20 lat temu:-D). Mieszkaliśmy w Zajeździe "Pod Piękną Górą" i były to moje najlepsze wakacje:-)
jak to jest z tymi wkladkami, brac 100 sztuk ? Laktacyjne w sensie ze ? Nie bedzie za duzo ?
Wiem, że juz ci dziewczyny odpowiedziały, ale ja uważam, że 100szt nie powinno byc za dużo. Moze być tak, że wkładki bedziesz musiala zmieniac dwa/trzy razy dziennie, a nawet częsciej, w zależności od nawalu pokarmu. Ja pamiętam, że przy ktorymś dziecku nosiłam nawet podwójne wkładki - takie mialam wycieki:-)
co do wozka ja tez chcialam najpierw z pl ale potem stwierdzilam ze te za 1000 zł to plastik fantastik i wole tu na marktplaastu mutsy kupic chodz uzywane to porzadne :) juz znalazlam fajne ale w tym miesiacu nie dam juz rady :) ale to nic, beda jeszcze inne , ciagle sa ;) ogolnie to tylko wózek wlasnie mi został :)
Madziula, ja mam wózek z Polski. Nowy, nieużywany, kupiony na allegro i nie uważam, żeby to byl plastik-fantastik... Wg mnie wygląda dużo lepiej niż oglądane tu na marktplaatsu niektore marki. Mam skrętne przednie kólka, fotelik a zdapterem, spacerówkę z możliwością opuszczenia oparcia (nie żadne "kubełki"), torbę na akcesoria i koszyk pod wózkiem. Cena - 950zł plus koszty transportu do Holandii - 150zl. I co najwazniejsze - nie jest szaro-bury jak wiekszość w nl sklpeach.
No, ale każdy kupuje to, co mu sie podoba.
Dodam jeszcze, że o ile mam używane lóżeczko, używaną wanienkę, to używanego wózka bym nie kupiła.

Cos jeszcze chcialam napisać, ale... zapomniałam:-D:-D:-D:-D
Skleroza nie boli...

Dziewczyny, ja nie wiem jak sie zapatrują na to moderatorki, ale... tutaj jest wątek "Poród w Holandii" i może trzymajmy sie go. Dyskusje o dyskryminacji, szacunku czy innych problemach może przenieśmy na wątek "Holandia". Nikt nie musi przecież czytac wątku od pierwszej strony by po prostu zacząc tam pisać, dyskutować, po prostu rozmawiać...
Trochę robi nam się tutaj bałagan.
A może założymy osobny wątek na nasze dyskusje nie związane z tematem porodu w NL?

Sencilla a gdzie się zaopatrzyłaś w taki woreczek? bo na kolki to on najlepszy chyba i mgd jeszcze coś o kropelkach wspominała ale też nie wiem jakie.
W pl się po mies stosuje herbatkę z kopru ale opinie są różne i ja bym wolała właśnie ten woreczek jakby trzeba było wypróbować, ewentualnie kropelki.

Mgd Ciebie naprawdę ciężko w domu utrzymać, śpisz po kilka godzin, skurcze masz a i tak jak tylko można to widzę że na wycieczki po sklepach się wybierasz hihi mam nadzieję że i mi się uda tak latać jeszcze przy końcówce:tak:I śliczny woreczek też złożę kiedyś zamówienie bo u mnie z takich zdolności to się na przyszyciu oderwanego guzika chyba kończy:D

Mgd ty kobieto odpoczywaj, bo to nie zarty:no:
Wiem ze ciezko jest lezec w lozku calymi dniami ale to tylko przejsciowe.
Duzo masz tych kurczów:-(u mnie to tylko kilka co jakis czas ale tez bola straszliwie:shocked2: Najgorsze ze to tak z nienacka;p i jak sie czasem rozedre to moj niewie co sie dzieje, hah niewyobrazam sobie jak juz sie zacznie, pewnie bede sie drzec:-D

Do uslug KALLIE :)
Apropo kropelek,mi mama z DE przywiezie jakies szpecjalne ;) jak sie sprawdza to oferuje sprowadzenie :)

ISKIERKO heloool :D widze ze cos dzisiaj dzien skurczy...
Co do watku to ja jestem za. W sensie zeby nowy zalozyc. Pogaduchowy.

SENCILLA,czyli dobrze ze woreczek zrobilam ;)

BERNADETKO sporo. Na KTG wyszlo ok 10-11 na godz..ale nie wszystkie sa bolesne..i nie wszystkie takiej samej mocy.
Z tym lataniem to ja mam patent :D
Co jakis czas sobie posiedze i odpoczne ;)

To co? Przensimy sie z gadaniem? ;)

Yyyyy widze nowy watek wozkowy..ale gadulni niet ...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry