reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

a bo tam moja siostra teraz mieszka i jakos tak razniej we 2 :D zreszta podoba mi sie tam bardziej, nie ma ciapatych, sa sliczne domki, mozna dostac szybko dom ze spoldzielni, lepsza pogoda (4 stopnie wyzsza niz w zuid holland :D) no i ogolnie taki luzik tam, podoba mi sie :), blizej do pl i niemiec.. jedyne co jest na minus, to ten ich paskudnie ciezki dialekt. echt masakiera :-D

reklama
Ja mieszkam na trzecim pietrze to moze mnie nie dosiegnie:-D
Wiadomo ze we dwie razniej, no i zakupy w niemczech tansze sa, przynajmniej Slodycze:-) i rzeczywiscie szybko sie dostaje mieszkanie bo my dostalismy po 4 miesiacach juz, ale sa tez osoby ktore czekaja np.dwa lata bo jak bylo mieszkanie to im sie nie podobalo bo czekali na wieksze luksusy i po ilosci odmowien czekaja wieki:)
Nam sie trafilo lande, czyste, odmalowane i bardzo sie z niego ciesze bo nic nie musielismy w niego wkladac:)
Bo wczesniej starsza Pani mieszkala.

YOKASTA zapraszam do Almere :Dprzyjme kazda Ilosc. Ugoszcze Egipskimi slodyczami ;)

Co do chusty/nosidla, wiem ze byloby wygodniej. Ale damy rade. Ja zaprawiona w bojach na dzieciach z mezowskiej rodziny. Tam nie maja wozkow,a chusty czy nosidla to rzadkosc(zadkosc?). Zawija sie malucha w kokonik i hopla :)

AYNI hahah u mnie tyz kofta. Ale troche zmodyfikowana ;) smacznego!

Widze temat wozkow powraca. Ja tak Yokasta chcialam ograniczyc koszta. Przeprowadzka do Egiptu w nast roku hamowala nas do wywalenia 1000€ ..a moj W nie zgodzil sie na uzywany..
Mamy ten:http://www.babysupershop.eu/cruiser3w-2.html
Mega lekki,zwrotny i zgrabny. Jedyny minus to to ze nie da sie wpiac maxi cosi. Ale my auta nie posiadamy wiec nam to rybka.

Materac do lozeczka mamy z ikea. Tak jak i same lozeczko :)

MADZIA jak tylko bedziemy w Hadze to sie na bank odezwe :)

YOKASTA te komentarze byly na zywca bo panstwo rodacy nie wiedzieli zem polka :D z mezem po hol rizmawialam ;)
Ja tez mam za soba przeprawe zmiany nazwiska na meza. W NL nie ma takiej opcji,wiec po slubie w gemeente,trzeba bylo jechac do ambasady,zarejestrowac akt slubu i poprosic o zmiane nazwiska droga administracyjna. Oni potem wystawiaja nowy akt malzenstwa z nowym nazwiskiem,i wtedy trzeba z tym swistkiem isc do gemeente :)

Nooo odpisalam chyba na wszystko :D
Dopiero wricilismy ze szwedaczki :)
W Dirxie wyprzedaz jakas smieszna jest i malzonek szanowny kupil dla corki kapcio-buty :) cudne skorzane z futerkiem. Na zime w sam raz :)

Dziewczyny moglybyscie mi napisac pod jaka nazwa szukac na marktplaats "maty edukacujne" i poduszki te takie w ksztalcie rogala:happy2: bo ja jetem ciemna i niewiem:zawstydzona/y:

Ayni niestety mam takie samo wrazenie,jezeli chodzi o wozki z PL. Jakos tak nieudolnie wygladaja. Zreszta co sie sprawdza na polskich drogach -niekoniecznie sie sprawdzi na holenderskich....

Moze rzeczywiscie jeszcze dam sobie czas i poszukam opcji tutaj, bede sledzic co sie dzieje na marktplaats.Czas mnie jakos strasznie nie nagli, dopiero polowa ciazy za mna :) ale chcialabym miec juz ten wozek z glowy ;)

mam nadzieje,ze uda nam sie jakies spotkanie zorganizowac w takim razie w wiekszym gronie :tak:

nazarlam sie arbuza - to wszystko przez Mgd bo takiego mi smaka zrobila,ze chodzil za mna od kilku dni- a teraz chodzic nie moge z obzarcia :-D

Moj juz sie na mecz szykuje, i kumple sie juz do nas schodza :-p wczoraj byl polakiem ( bycie mezem polki zobowiazuje :-D ) a dzisiaj jest holendrem, lol :)

reklama
mgd tu w nl jak sie bierze slub w gemeente to nie ma opcji zmiany nazwiska????

co do wozka ja tez chcialam najpierw z pl ale potem stwierdzilam ze te za 1000 zł to plastik fantastik i wole tu na marktplaastu mutsy kupic chodz uzywane to porzadne :) juz znalazlam fajne ale w tym miesiacu nie dam juz rady :) ale to nic, beda jeszcze inne , ciagle sa ;) ogolnie to tylko wózek wlasnie mi został :)

ja sie z Hagi nie wyprowadzam, obojetnie kto tu mieszka, mi sie tu poprostu podoba i czuje sie jak u siebie i wiem ze nigdzie indziej juz mi sie nie spodoba :) i tyle ;)

Ostatnia edycja:
Do góry