reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Mi przez tą ciążę włosy i paznokcie to rosną w oczach :szok:. Najgorsze jest to, że będę musiała włosy mocno podciąć, bo mam pozostałości po pasemkach, które wyglądają gorzej, niż źle. A witaminki brałam zanim zaszłam w ciążę (zestaw vigor), no i teraz biorę regularnie witaminki dla mam, które będę brać jeszcze przez okres karmienia. Może to przez nie mi tak włosy i paznokcie rosną?

Astrid pewnie tak :) mi przez cale zycie wlosy pieknie rosna, za to paznokcie... masakra totalna.

nie moge nic odpisywac w drugim temacie, jest zamkniety :szok::baffled:

Witam dziewczyny :) dzisiaj położna skierowała mnie do szpitala na USG pomiarowe, bo lekarz w Polsce uznał, że dziecko jest o 2 tygodnie większe niż z OM (w 30 tygodniu miał 2 kg). I powiedziała, że jeśli tutaj również wyjdzie, że dziecko jest większe to dostanę skierowanie do ginekologa. Możecie mi powiedzieć dlaczego? W Polsce rodzą się dzieci ponad 4 kilo SN a jak jest tutaj?

Witam dziewczyny :) dzisiaj położna skierowała mnie do szpitala na USG pomiarowe, bo lekarz w Polsce uznał, że dziecko jest o 2 tygodnie większe niż z OM (w 30 tygodniu miał 2 kg). I powiedziała, że jeśli tutaj również wyjdzie, że dziecko jest większe to dostanę skierowanie do ginekologa. Możecie mi powiedzieć dlaczego? W Polsce rodzą się dzieci ponad 4 kilo SN a jak jest tutaj?

Poniewaz chca dokladnie zbadac dziecko jesli wykazuje sie az taka roznica. to moze oznaczac wiele rzeczy, napewno beda chcieli wykluczyc czy np gorna czesc ciala jest wieksza niz reszta , co moze byc przyczyna cukrzycy ciazowej i utrudnic porod. Ale tylko teoretyzuje, bo nie jestem lekarzem, ani polozna. Mysle, ze lepiej wiedziec , ze wszystko jest w porzadku, niz sie zastanawiac ... oczywiscie nie denerwuj sie. Skoro lekarz w polsce plus wiekszego rozmiaru dziecka niz spodziewany nie zauwazyl zadnych nieprawidlowosci, holenderska strona tez chce sie upewnic co sie dzieje z dzieckiem, niz zgadywac i wierzyc lekarzowi z polski na "slowo" :)

reklama
moja w 30 tyg wazyła 1600, ale nie wiem czy 2 kg to az taka nieprawidłowośc :) nie ma co panikować, spokojnie poczekaj do jutra i wszystko sie okaże co i jak ;)

Do góry