reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Ayni, Twój M. to prawdziwy bohater McGyver :tak:. Mój wziął tylko słoik i pająka wywalił na balkon. Jeszcze go żałował, że bidulek się skulił i pewnie się nas boi. On się boi... a ja jestem przerażona, że takie coś mi łazi po domu i potem będzie po mnie łazić, jak będę spać brrr.

Na Maję czekam czekam... gorący dłuuugi prysznic nie pomógł, koktajl z malinami też...no nic, czekam, aż sama się namyśli. Wczoraj M. się pytał przyjaciela, jak wygonili swoją córcię przed terminem? Jego odpowiedź: a w sumie nijak... jedliśmy chleb ze smalcem :rofl2:. Hahaahahaaha

reklama
Astrid, ja wygonilam moja Tosie olejkiem rycynowym.. nazywa sie to tu WONDER OLIE :) i naprawde dziala cuda :tak:
wypilam pol buteleczki z dodatkiem soku pomaranczowego o 16 po poludniu, a o 20 juz ruszylo :) uprzednio mnie przesr...ło z gory na dol, co tez jest dobre przed porodem :-D polecam!

Astrid, ja wygonilam moja Tosie olejkiem rycynowym.. nazywa sie to tu WONDER OLIE :) i naprawde dziala cuda :tak:
wypilam pol buteleczki z dodatkiem soku pomaranczowego o 16 po poludniu, a o 20 juz ruszylo :) uprzednio mnie przesr...ło z gory na dol, co tez jest dobre przed porodem :-D polecam!
Nie mam czegoś takiego w domu. Skąd to wziąć?

Buahahaha wonder olie hahaha no faktycznie, Sencilla, a jak bylo z Lila? ty mialas miec w poniedzialek porod wywolywany a z nikim sie nie podzielilas informacja, jak wygonilas mala dzien wczesniej ! A gdzie to taki uuuooolej mozna kupic ?
duzo to kosztuje ? slyszalam rowniez, ze to tak dobrze, sie oczyscic przed porodem , bo tutaj nie robia lewatywy , wiec w sumie taka metoda w sam raz!

Astrid mi tez szkoda bylo tego pajaka, bo sie skulil na dworze, a obok siedzial kot sasiadow, to nawet kot od tego pajaka uciekal , taki byl straszny i wielki. No a moj M to faktycznie McGayver, bo zawsze wymysla jakies konstrukcje, zasilacz z lapka rozcial i przespawal na kuchence itd , a sloik mamy jeden , w ktorym robie syrop z cebuli , po tym tlustym pajaku musialabym wyrzucic
:baffled:

​ide pod pryszke :p

Astrid, moja starsza córka (dziś już prawie 15 letnia) "wyszła" na świat dwa tygodnie przed terminem, bo jej mama (czyli ja) po pierwsze nachodziła sie po całym mieście za tapetami do pokoju, a po drugie na koniec tego spaceru wypiła piwo KARMI. To bylo gdzieś koło 13-14, a w nocy o 1.00 zaczeły mi odchodzić wody:-D
W drugiej ciąży mialam zakaz picia KARMI, a syn i tak "wylazł" dwa tygodnie wcześniej:-D:-D:-D

W tej ciąży mialam wszystko w nosie i wczoraj wlasnie wypilam sobie jedno KARMI - i nic, dalej w dwupaku:-D:-D:-D

Astrid, moja starsza córka (dziś już prawie 15 letnia) "wyszła" na świat dwa tygodnie przed terminem, bo jej mama (czyli ja) po pierwsze nachodziła sie po całym mieście za tapetami do pokoju, a po drugie na koniec tego spaceru wypiła piwo KARMI. To bylo gdzieś koło 13-14, a w nocy o 1.00 zaczeły mi odchodzić wody:-D
W drugiej ciąży mialam zakaz picia KARMI, a syn i tak "wylazł" dwa tygodnie wcześniej:-D:-D:-D

W tej ciąży mialam wszystko w nosie i wczoraj wlasnie wypilam sobie jedno KARMI - i nic, dalej w dwupaku:-D:-D:-D
Jeeej ale bym się napiła Poema di Cafe :szok:. Czemu go tutaj niema buuu :-(. Ja póki co zrobiłam mega pranie :D. A na oczyszczenie piję koktajl malinowo-truskawkowo-kiwi. Nawet działa :-D. Mam go cały wielki dzbanek haha.

Astrid pająk chodzący po tobie w nocy to nic w porownaniu jakby ci do buzi wlazł hehehe :)

ja nie kupuje w ogole rozmiaru 50, biore 56 i wieksze ;) moze ze 2 sztuki mam tylko :)

znowu sie dzisiaj zezłosciłam, pojechałam do innego kruidvatu to zas butelek nie ma, no masakra jakas , nie moge skompletować taszki :(:( chyba jakis nalot teraz na to :)

Wypilabym taki koktail, ale z w/w rzeczy mam tylko kiwi...
Wczoraj dotarł do mnie robot kuchenny - taki jaki zawsze chcialam. Mialam kiedys podobny - dostalam go w prezencie ślubnym, no ale lata "pracy" zrobily swoje i do NL nie bylo go już po co brać.
Ten nowy ma dodatkowo wyciskarkę do cytrusów i moj mąż wczoraj próbując go znarobił nam soku pomaranczowego - niestety nic nie zostalo na dziś:-D
A zamowiona w tym samym zamowieniu frytkownica nie dotarla nie wiem czemu:no: Więc zamiast frytek będzie dziś gotowany i obsmażany kalafior - oczywiście mąż go będzie robił. Za karę:wściekła/y:

reklama
ten olej rycynowy jest do nabycia w drogerii, zaraz obok wody utlenionej stoi.

Jego nie mozna pic przez czas trwania ciazy, wlasnie po to, aby nie mbylo przedwczesnego porodu. No ale po 40 tygodniu juz mozna :)

Ayni, no jak to nie dawalam znac, ze Liluś wychodzi dzien przed? zdawalam relacje na biezaco :) nbawet juz ze szpitalnego lozka do WAs pisalam :)

co myslicie o watku sprzedazowo-kupno-wymiennym, o ktorym napomknelam na watku Holandia?

Do góry