reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

mgd, 62 moj nosil chyba (bo juz nie pamietam dokladnie) jak mial 1,5 miesiaca.. ale on duzy chlop jest juz, to raczej chyba nie standard :-D niech sie jeszcze inne mamy wypowiedza na ten temat :) ale wedlug mnie 1,5-2 miesiace.

tak, masz racje, body sie ubiera na gole cialko i pieluszke. jesli chodzi o noworodka, to zadne spodenki i rajstopki.. to jjuz dla troche starszego dziecka. najlepiej jak taki dzidzius caly czas bedzie w spioszkach, bo tak dzidzi i Tobie bedzie najwygodniej (przy zmienianiu pieluchy nie bedziesz musiala malucha caly czas rozbierac, tylko rozpinasz napy i zmieniasz pieluche ;)) )

a co do ilosci ciuszkow w rozmiarze new born, to tez roznie to z tym bywa, nie kazde dziecko rodzi sie takie malutkie, wiec 50 czesto jest za male. pare 50 warto miec, wiecej 56. ja uwazam, ze dobrze miec wszystkiego po 10, bo jak sie zabrudzi to nie trzeba bedzie prac jednej rzeczy w rekach (przeciez do pralki jednych bodow nie wrzucisz :p)

reklama
dzień doberek :)

a ja też nawet pospałam , ale ta pogoda.... grrrr bedzie jeszcze lato??

zapomnialam wczoraj wyjac chlebek z zamrazalnika i teraz mam kamień hahahah ehhh chyba polece kupić coś swiezego....

dzień doberek :)

a ja też nawet pospałam , ale ta pogoda.... grrrr bedzie jeszcze lato??

zapomnialam wczoraj wyjac chlebek z zamrazalnika i teraz mam kamień hahahah ehhh chyba polece kupić coś swiezego....
No..zanim Ci chlebek odmarznie, to padniesz z głodu :baffled:.
Poruszam się trochę, zrobię śniadanie, może ten leniuch się obudzi :confused:

Dzisiaj w nocy M. wywalał na balkon mega wielką tarantulę... co ja bym bez niego zrobiła? Strach się bać.

Ale straszna pogoda... brr z łóżka się nie chce wychodzić bo i po co:/ odnośnie ubranek to w rozm 50 za dużo raczej nie trzeba bo to naprawdę na takie maleństwa. Najlepiej mieć sporo body z długim i krótkim rękawem bo to się na początku prawie zawsze nakłada, a na wierzch tak jak TheHague pisze, najlepiej śpioszki czy pajacyk tylko warto uwagę zwrócić żeby pajacyki były rozpinane u dołu bo przy przewijaniu nawet co ok 2godz to męczące całe ubranko zdejmować. A sweterki, bluzki i spodenki plus skarpetki to uważam że też dobry zestaw bo tylko spodenki się zdejmuje, body rozpina i gotowe :)

Astrid pisałaś że dzisiaj odpoczynkiem może Majkę namówisz do wyjścia więc przy takiej pogodzie to nic tylko próbować

Ale straszna pogoda... brr z łóżka się nie chce wychodzić bo i po co:/ odnośnie ubranek to w rozm 50 za dużo raczej nie trzeba bo to naprawdę na takie maleństwa. Najlepiej mieć sporo body z długim i krótkim rękawem bo to się na początku prawie zawsze nakłada, a na wierzch tak jak TheHague pisze, najlepiej śpioszki czy pajacyk tylko warto uwagę zwrócić żeby pajacyki były rozpinane u dołu bo przy przewijaniu nawet co ok 2godz to męczące całe ubranko zdejmować. A sweterki, bluzki i spodenki plus skarpetki to uważam że też dobry zestaw bo tylko spodenki się zdejmuje, body rozpina i gotowe :)

Astrid pisałaś że dzisiaj odpoczynkiem może Majkę namówisz do wyjścia więc przy takiej pogodzie to nic tylko próbować
Właśnie mi się koktajl malinowo-truskawkowo-kiwi chłodzi w lodówce, będzie na drugie śniadanie :tak:. Może spróbuję z gorącym prysznicem, bo do wanny nie chce mi się wody lać. Albo po prostu się uspokoję i zrelaksuję, to sama wyjdzie.

Astrid, ja obstawiam 11 czerwca :)

mialam nadzieje, ze Maja sie urodzi wczoraj, w urodzinki mojej Tosi :)

Wczoraj to się koledze córcia urodziła. A termin mieli na tydzień po nas. Ja obstawiam, że się zacznie w dzień otwarcia Euro2012. My się rozłożymy przed tv i zaczniemy oglądać imprezę a Maja uzna, że to nuda i trzeba wyjść.

reklama
Dzien dobry kozuchny ! :) alem pospala dzis, jeju... meczy mnie takie wstawanie na raty, raz o 5 pozniej o 11 i tak stanelo na 13, jeju ale ze mnie klops ! Jeszcze wczoraj M zajal moja strone i jakos nie do 5 nie moglam wyspac , glupoty mi sie snily, nawet wam nie bede pisac.

Astrid gratulacje!!! Dzis uroczyscie obwieszczam, ze ukonczylas swoje suwaczkowe 40-tygodni, jak to pieknie wyglada. Ach jeju, nie dziw, ze juz czekasz az Maja poczuje blusa i wyjdzie.

MGD enti fein ? <szukam> ja powiem Ci, ze poki co to mam 1-go pajaca z weluru rozmiar 50 , a wiekszosc to raczej 56 , bo polozna mowila, ze narazie dziecko jest pomiedzy przecietna na gorna linia jesli chodzi o zwrost i rozmiar cialka, zobaczymy co powiedza pozniej. Generalnie mialam jakis czas temu takie same watpliwosci i wiecie co zauwazylam? Holendrzy maja manie ubierania niemowlecia jak doroslego... Spodnie i bluzy , a spioszkow malo, nie wiem skad to sie bierze...

A co do pajakow, to ja mialam ogromnego pajaka na schodach na scianie, az krzyknelam jak go zobaczylam, M przylecial i z racji tego ze pajak byl tak ogromny, M zbudowal bron :D przecial butelke po wodzie mineralnej, wsadzil butelke na kij od szczotki i tak go podszedl . Pajak byl straszny, wielki , czarny i tlusty... brrrr... wypuscilismy go na dwor. sama bym tego nie zrobila, o nie...

U mnie piekna pogoda tylko nieco wietrznie, poza tym slonko grzeje, wiec jest ok, zapraszam wszystkie do mnie :p

Do góry