reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Wzielam sie za pakowanie torby do szpitla i zbaraniałam....;)
niewiem sama co mam wziasc, czytam liste i najchetniej wzielabym wszystko dla dziecka podwojnie, bo moze byc mniejsze albo wieksze, moze byc goraco i moze padac...;/
maskra wszystko zaraz zapakuje:)

Dziewczyny jak nazywaja sie tutaj te majtki bawelniane? i gdzie mozna je zakupic?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Astrid jest blijedoos przed i babydoos po porodzie i tak samo z etosa. jeden przed drugi po :) ja dostalam list ze 2 miesiace po porodzie wysla mi kupon na drugie pudło i etos tez ;)

Wzielam sie za pakowanie torby do szpitla i zbaraniałam....;)
niewiem sama co mam wziasc, czytam liste i najchetniej wzielabym wszystko dla dziecka podwojnie, bo moze byc mniejsze albo wieksze, moze byc goraco i moze padac...;/
maskra wszystko zaraz zapakuje:)
Bernadetko, ja mam w zaleceniu, zeby wziąśc dwa komplety ubrań i tyle mam naszykowane...
W każdym zestawie mam body z krótkim rękawem rozpinane na maksa, koszulka z dlugim rękawem, komplet welurowy czyli spodnie i kurteczka, skarpetki, czapeczka. Do tego fotelik samochodowy i kocyk.
Większy problem mam z ubraniem poporodowym dla siebie...
Stwierdzialm, że weznę to w czym chodzilam ostartnie 3 miesiące bo do ciuchów sprzad ciązy to jeszcze dluuuuuuuugo sie nie zmieszczę....

W sumie mi to przed porodem jest niepotrzebne, bo i tak rodzę w geboortecentrum, gdzie to wszystko dostanę. Poza tym oni mi mówili, że też mają jakiś pakiet i żebym się nie martwiła.

Iskierka dobrze pisze, nie ma co za dużo dla bobasa brać, zawsze jeśli trzeba by było dłużej zostać to i tak M. dowiezie co trzeba a jak jest chłodno to dzidziusia się kocykiem okrywa:-D i oni chyba tutaj piszą na tych listach żeby te troszke większe body, na 56 chyba czy jakoś tak
A ja mam pytanie odnośnie proszku bo ostatnio pisałyście o tym że kończycie już ubranka dla maleństw prać itp i jakiego proszku używacie? Bo tutaj nigdy nawet nie zwracałam uwagi jakie są, w sumie mojego prania to jeszcze uhuhu żeby wszystko świeże było ale proszek mogę zakupić jakbym go już gdzieś zauważyła

Spakowalam:)
Iskierka wzielam przyklad z ciebie:)
wzielam rozmiar 50-56 i 62.

Dla siebie to juz wogole niewiem co wziasc... wszystko zaczyna sie robic ciasne, na chlodniejsze dni to zaczyna mi brakowac spodni bo bluze to mam wieksze:)
na cieplejsze zawsze sie cos znajdzie... a nie chce juz nic dla siebie ciazowego kupowac bo sie nie oplaca wole te pieniazki wydac na dzidzie:)

reklama
Kallie to zalezy jakie masz podejscie, jesli chcesz malucha faszerowac od 1-szego dnia narodzin chemia, to mozesz prac w zwyklym proszku. Jest rowniez chemia srednio-umiarkowana, plyny do prania typu sensitive ale najlepiej chyba prac w Neutralu , bo jest parfumvrij & keurstofvrij , no ale to juz Twoja decyzja, takich typowych proszkow dzieciecych to nie ma za bardzo jak w PL. Ja sie spotkalam ze wszystkimi wariantami tutaj w NL i kazdy robi zgodnie ze swoim sumieniem. Ja osobiscie zaopatrze sie w Neutrala, przynajmniej przez pierwsze pare miesiecy, a potem sie zobaczy. Ja sama bylam uczulona na proszek jako niemowle, wiec nie bede testowac na swoim dziecku i dam mu czas aby sie oswoil z chemia dokola niego.

Do góry