reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

A ja wrecz tesknie za bierdronkowym trwarozkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewka, jest gotowy, tylko sie wieczko otwiera, salatka z makreli pikantna, jogurciki , biedronowskie ptasie mleczko w duzych kwadratach :D ojjjjj
niby mam na wsi polski sklep, ale on jest malutki i twarogu niestety nie ma... ja uwielbiam twarog z cebulka drobno pokorojna plus makrela w sosie pomidorowym :D u was tez sie tak robi ? :D aaale mam smaka na twarog, jejjjciu!!!

reklama
Ja tez pralam w Neutralu, ale pewnie jeszcze raz wypiore i sobie wyprasuje tak jakos mam wtedy cudowny chumor:)

mi tez brakuje kilku rzeczy, najbardziej to wedlin bo tutejsze mi nie podchodza teraz wogole;/
twarozku... znalazlo by sie troszeczke tych rzeczy:) ale sobie smaka narobilam na polska kielbaske...:)
Dobrze ze zawsze mozna pojechac po swiniaka i mam swieze miesko i pyszne mielone a nie to ich blee...

Haha wszystkie mięska by pojadły, a ja znowu nie lubię zbytnio, w sumie tylko pierś z kurczaka jadam i mój M.także nie przepada za niczym innym więc z gotowaniem problemu dużego nie mam hihi Ale właśnie mi takiego białego sera brakuje, jeszcze z młodym szczypiorem i rzodkiewką mniam mniam, a do tego polski chlebek prosto z piekarni mmmm...
To jest dopiero narobić sobie apetytu i to na noc:-p
Bernadetka z wędlin to ja kupuje tutaj w lidlu bo to w sumie niemiecki sklep i jakoś mi to bardziej pachnie namiastką wędliny, te z AH to nieraz brak słów, już wolę kanapki z sałatą, serem i jakimś ogórkiem niż takie wędlinowe

Ayni niedobra Ty... przez Ciebie zgłodniałam i będę iść spać z burczącym brzuchem, bo w nocy nie jadam. Biedroną bym nie pogardziła bo lubię ich produkty. Ale pocieszam się, bo w lodówce mam twarożki chyba z 4 pakowane próżniowo, no i ogórki kiszone też mam, i parówki :-D. Z M. uznaliśmy, że będziemy jeździć do Hagi, do Groszka co jakiś czas i sobie spełniać takie polskie zachcianki. Moja jedna dzisiaj się wyczerpała, mianowicie chałka na gorącym mleku... ech. W ogóle albo mi się zdaje, albo nasze Łaciate smakuje zupełnie inaczej, niż tutejsze np. z Heijna :szok:. Krowy inne czy co?

Yyyyy, no to zaraz gromy na mnie spadna ;)
Bo ja zamierzam prac ciuszki w normalnym proszku, i plukac dwa razy. I wcale nie uwazam ze to faszerowanie dziecka chemia ;)
Nie chce trzymac dziecka w sterylnej kuli..

Nie uznaje plynow do plukania,i zeli do prania. Moja alergolog zabronila...proszek z pralki wyplukiwany jest w 100%, a te plyny zostaja w uszczelkach i rurkach...taka maz obzydliwa(odkreccie sobie ta czesc co woda jest odprowadzana).
Uzywam zwyklego proszku ;)

KALLIE jestemy juz po :) sympatycznie bylo choc dluuugo. 3 godziny ponad!!
Duzo pozytecznych info bylo
-jak rozpoznac ze to juz
-do kogo dzwonic,pod jakie numery
-z ktorej strony wejsc
-godziny odwiedzin
-przebieg porodu
-kto moze byc przy calej akcji
-ile sie lezy
-znieczulenia
-CC,porod przy uzyciu proznociagu
-co spakowac do torby
-jak wygladaja wizyty poloznych w pierwszych dniach
-karmienie piersia
......i duzo wiecej :D
Dostalismy torbe Zwitsala z probkami kremow i skarpetusiami ;)
Cale spotkanie po tubylczemu,wiec jesli spikacie to goraco polecam :)

Iskierka ty mi z nieba spadlas z tym webshopem, ja juz kiedys bylam na tej stronie, ale byl na poczatku maly asortyment, wiec sie nie interesowalam a tu widze kurka wszystko prawie !!! boska jestes, dzieki.

jesli chodzi o wedliny to jedyna dobra szynka jaka jadlam kiedys w Holandii to jest Yorkshire ham z alberta heijna. smakuje nawet jak szynka, ale oczywiscie nie to samo co nasza.

astrid ja ten ser to juz bym dawno opedzlowala z ogorkiem kiszonym.

MGD nie boj zaby ;p kazdy robi jak uwaza. my zdecydowalismy wspolnie tak robic wiec nawet jesli bym chciala prac w normalnym proszku to musialabym rozwazyc prosby mojego M i wspolnie zdecydowalismy dac maluszkowi troche czasu na oswojenie sie z chemia, mysle rowniez o zakupie mleczka do brzucha po porodzie, ktore nie podraznia dziecka, a widzialam wlasnie takie ziajki. Natomiast juz bez przesady w domu jest kot i nie jest sterylnie, po prostu nie chcemy go draznic, po wyjsciu z mojego buikje :) ))

Ostatnia edycja:
Iskierka ty mi z nieba spadlas z tym webshopem, ja juz kiedys bylam na tej stronie, ale byl na poczatku maly asortyment, wiec sie nie interesowalam a tu widze kurka wszystko prawie !!! boska jestes, dzieki.

jesli chodzi o wedliny to jedyna dobra szynka jaka jadlam kiedys w Holandii to jest Yorkshire ham z alberta heijna. smakuje nawet jak szynka, ale oczywiscie nie to samo co nasza.
Też ją lubię. Smakuje prawie jak nasza. Ma jeden minus... jest cienka jak kalka :wściekła/y:

Yyyyy, no to zaraz gromy na mnie spadna ;)
Bo ja zamierzam prac ciuszki w normalnym proszku, i plukac dwa razy. I wcale nie uwazam ze to faszerowanie dziecka chemia ;)
Nie chce trzymac dziecka w sterylnej kuli..

Nie uznaje plynow do plukania,i zeli do prania. Moja alergolog zabronila...proszek z pralki wyplukiwany jest w 100%, a te plyny zostaja w uszczelkach i rurkach...taka maz obzydliwa(odkreccie sobie ta czesc co woda jest odprowadzana).
Uzywam zwyklego proszku ;)
Gromy to może i nie spadną, bo każdy robi to, co uważa za słuszne. Ja osobiście nie lubię prać w proszkach bo osobiście mam wrażenie, że ubrania sa "twardsze", ale to moje subiektywne odczucie.
Jeśli chodzi o niemowlę - zrobisz jak zechcesz. Tylko, że pranie w proszkach przeznaczonych SPECJALNIE dla niemowląt to swego rodzaju przygotowanie delikatnej skóry nowonarodzonego dziecka na kontakt z ciałem obcym, jakie dla niego jest ubranko. Dobrze gdy to ubranko jest jak najbardziej delikatne, czyli nie tylko wykonanae z delikatnego materiału, ale tez wyprane w delikatnym dla niemowlęcej skórki środku piorącym. Wcale nie oznacza to, że musimy prac w takim delikatnym proszku przez wieki. Spokojnie wystarczy miesiąc-dwa i stopniowe przechodzenie na zwykły proszek (np po jednej sztuce ubranek).
Ale tak jak pisalam - to nie sa gromy, a jedynie moje osobiste wyjasnienie, a ty zrobisz co uważasz za słuszne.
Yyyy, wredna tez potrafię być;-)
Cieszę się, że pomogłam:-D

reklama
Do góry