reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Holandii 2011

no to jeśli to pudełeczko jest na chusteczki to chyba tylko na jakiś spacer żeby kilka mieć przy sobie hehe i cadeaubonu też nie widziałam a naklejka była :)
Smoki mam już 2 w sumie z tego właśnie dilfraxu czy coś w tym stylu więc trudno, za smokiem płakać nie będę tylko żeby maleństwu się spodobał a nie jak TheHague piszesz że Tomcio nie chciał:) niby niemowlaki a już wybrzydzać potrafią hehe

Gadałam z moimi rodzicami do tej pory, mama mówiła żebym już pampersy zbierała jak będą promocje hehe ale to bez sensu bo maluchy często są uczulone na jakieś więc najpierw trzeba wypróbować a pampers to już najczęściej chyba uczula yhh

The Hague połamania długopisu a na który rodzaj egzaminu idziesz?

reklama
Kallie ja nie slyszalam, zeby pampersy uczulaly :) ja wyprobowalam wszystkie rodzaje pieluch :D od etosowych, po kruidvatowe itd itd no i teraz jestem przy pampersach, super sa!! :)

a co do egzaminu, to nie bede wam pisala ze "dziekuje" zeby nie zapeszyc hehehe. nic sie nie uczylam, zupelnie jak na mature w polsce... mature zdalam, ale co do nt2 mam pewne obawy heheh :) jutro mam schrijven en spreken, a pojutrze lezen en luisteren..

Dziewczyny czy ktoras bylaby zainteresowana spiworkiem do spania? rozmiar 70, to dziecko moze w nim spac do 4 miesiaca.. ma odpinane rekawki, jest niebieski, w srodku ma pianke, takze jest w nim cieplo, nie potrzeba dodatkowo przykrywac kolderka ani kocykiem. W razie "W" piszcie na priv, mi juz jest zbedny, moje dziecie wyroslo z niego.. Rosnie ponad miare.. Jest w wyzszej linii siatki centylowej :-D

TheHague to zawsze zależy od tego jakie zestawy Ci się trafią, trzymam kciuki:-)

I mam pytanie odnośnie wkładek laktacyjnych czy macie jakies wypróbowane albo polecane przez znajomych czy to jest mniej więcej wszystko jedno? bo pomału spisuję sobie listę do kupienia i nie wiem nawet czy to jest przydatne a jeśli tak to na jak długo mniej więcej?

ja uzywalam wkladki tylko przez pierwsze 2 tyg po porodzie.. ale niektorym juz w ciazy siara leci to roznie to z ta iloscia wkladek bywa....

Ja kupiłam z Hemy... nie wiem czy dobre, bo jeszcze nie używałam żadnych, a paczki mi do domu jeszcze nie przywieźli. Wzięłam się na sposób i wszystko, co potrzebne, kupiłam na ich stronie i mają mi przywieźć. Nie będę tego targać :nerd:

The hague powodzenia jutro, napewno dasz rade :p tylko sie nie dygaj przed , badz pewna siebie, sprzyja latwemu pisaniu :) a ile chcesz za ten spiworek ?

kurcze kallie ty to juz duzo wiesz, ja sie w ogole na pampersach nie znam, nie wiem jakie rozmiary kiedy dziecko nosi , wiem tyle, ze mam na poczatek kupic jedna paczke new born , a poza tym nic :D

astrid bardzo madrze, ja tez bede zamawiac paczke z netu ale duza i z polski, przywiezie mi mama, jak brata na wakacje do mnie bedzie odwozic. jakos w ciazy nie nadaje sie juz na dlugie lazenie po sklepach, szybko mi sie nudzi, a kiedys to moglaaam , oj moglam :D

dobrAnoc :)

Witam się z wami - jeszcze w dwupaku, chociaż mała daje mi nieżle popalić...
Wczoraj rano targało mnie z lewej strony podbrzusza, a wieczorem z drugiej...
Dziś ledwo zawiozlam syna do szkoly - jechal na 3 dni na camp i musialam pomoc mu torbe zatargać do autokaru i to w największym deszczu - teraz ledwie zipię, a młoda wali mi głową to w spojenie to w pęcherz:baffled:
Ja kupiulam wkladki laktacyjne w DA - chyba ze Zwitsala, ale nie jestem pewna, a nie chce mi sie iść do sypialni sprawdzać. Ogólnie jestem zadowolona, bo odkryłam, że one są przylepne do stanika - nie wiem czy to teraz standard, ale kiedyś tego nie bylo;-)
Kilka razy mialam je włożone w stanik i jakoś nie odczulam dyskomfortu....

cześć kobietki:-) dzisiaj znów pogoda się nie popisała yhh
Ayni z dziećmi to tak jest że nie wiem ile byś wiedziała to i tak jest to niewystarczające bo każdy bobas inny więc 'trzeba się go uczyć na nowo'
A też właśnie listę sobie zbieram i robię pomału bo może ktoś mi z pl podrzuci w wakacje, jakby nie było jeszcze w naszej pl taniej troszkę:-D
Astrid zakupy internetowe to teraz bardzo dobre rozwiązanie żeby nie nosić tego wszystkiego. Kiedyś jak mogłam tak naprawdę dłuuugo to teraz po kilku sklepach mi się nudzi! nie przypuszczałam że będzie to możliwe w moim przypadku hehe

reklama
cześć kobietki:-) dzisiaj znów pogoda się nie popisała yhh
Ayni z dziećmi to tak jest że nie wiem ile byś wiedziała to i tak jest to niewystarczające bo każdy bobas inny więc 'trzeba się go uczyć na nowo'
A też właśnie listę sobie zbieram i robię pomału bo może ktoś mi z pl podrzuci w wakacje, jakby nie było jeszcze w naszej pl taniej troszkę:-D
Astrid zakupy internetowe to teraz bardzo dobre rozwiązanie żeby nie nosić tego wszystkiego. Kiedyś jak mogłam tak naprawdę dłuuugo to teraz po kilku sklepach mi się nudzi! nie przypuszczałam że będzie to możliwe w moim przypadku hehe

Mnie natchnęła koleżanka. Mówi, że nie będzie targać połowy sklepu, jak potrzebuje więcej rzeczy, a samochodu nie mają. Kosztowo wychodzi na to samo, bo np. od 70€ mają dostawę gratis. Nie opłaca się nawet ubierać i z domu wychodzić. Szczególnie, że jest taka pogoda, jak widać. Dzisiaj idąc do położnej to zmokłam i zmarzłam. Parasol nic nie dawał, a w kurtkę przeciwdeszczową się nie zmieściłam :-D.

Położna dała Majce tydzień na wyjście. Potem będziemy działać.

Do góry