reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

The Hague jestes mistrzynia forum w dziedzinie zabobonow ! :-) O tych uzywanych rzeczach to ja nawet nie slyszalam, a jestem z opolskiego :-Da o co chodzi z ciekawosci z tym zabobonem z uzywanymi rzeczami ? Ze tez cos zle pojdzie czy jak ?
Ja sobie troche nie wyobrazam wysylania mojego M do sklepu po jakies body czy cos bo on po prostu bierze pierwsze lepsze z polki i sie nie zastanawia czy dobre, czy jest lepsze itd :D a lozeczko to ja bym na Twoim miejscu od razu skrecila. Nam lozeczko dostarczalo wiele dumy i wiele wieczorow przesiedzielismy w baby roomie spogladajac na nie i rozmawiajac przy otwartym oknie w porze deszczowej :)

reklama
The Hague jestes mistrzynia forum w dziedzinie zabobonow ! :-) O tych uzywanych rzeczach to ja nawet nie slyszalam, a jestem z opolskiego :-Da o co chodzi z ciekawosci z tym zabobonem z uzywanymi rzeczami ? Ze tez cos zle pojdzie czy jak ?
Ja sobie troche nie wyobrazam wysylania mojego M do sklepu po jakies body czy cos bo on po prostu bierze pierwsze lepsze z polki i sie nie zastanawia czy dobre, czy jest lepsze itd :D a lozeczko to ja bym na Twoim miejscu od razu skrecila. Nam lozeczko dostarczalo wiele dumy i wiele wieczorow przesiedzielismy w baby roomie spogladajac na nie i rozmawiajac przy otwartym oknie w porze deszczowej :)
Mój na szczęście jest ogarnięty i jak coś będzie trzeba kupić, to nie będę bała się go wysłać.

właśnie o co chodzi z tymi używanymi rzeczami dla pierwszego dziecka bo też nie słyszałam:-p A nam Ayni wychodzi chodzenie z największym brzuszkiem w same wakacje więc jakby miała być pogoda jak w pl zapowiadają to też raczej za dużo bym nie pochodziła pooglądała a tak pomału wszystko się pozbiera:tak: bo mojego M. to też już lepiej po jakieś błahostki jak już wysłać bo on średnio zorganizowany jest hihi

Moj jakby poszedl to by pokupywal wszystkie ciuchy najdrozsze jakie by tylko byly, bo "LADNE" :-D ja zawsze najpierw na material patrze a pozniej dopiero czy ladne :p

Ayni ja nie jestem zaboboniara, smieszy mnie to wszystko, ja sobie zawsze z tego zartuje a tu wyzej tez nie napisalam, ze ja sie tym przejmuje, tylko ze niby taki zabobon jest ;) nie wiem co on oznacza. tak samo jak sie gada ze dziecko male nie moze patrzec do lusterka bo sie moze samo siebie wystraszyc... dla mnie to sa glupoty same. Ja mam wiele rzeczy uzywanych, wozek dostalam w prezencie od znajomych uzywany.

Czarnych kotow tez sie nie boje i pod drabina tez zdarzylo mi sie przejsc pare razy ;)))

Moj nie jest nieogarniety :happy: po prostu jest mezczyzna :-D nie spotkalam sie jeszcze z mezczyzna , ktory jest bardziej obeznany niz kobieta w 'dzieciowych' sprawach, moze znalazl by sie jakis w stowarzyszeniu samotnych ojcow ? :-D

No The Hague, ja wiem, ze ty moze nie taka na 100 % zaboboniara, ale zawsze mam 'grzanke' jak czytam o zgadze i wloskach na forum Holandia :D to sobie mysle, ach co to nasza krnabrna Hadzia wypisuje i tak sie smieje.

Kallie ja wlasnie jak policzylam i przemyslalam, ze bede nosic ciaze takim ladnym okresie to sie bardzo ucieszylam, w zime mysle, o wiele gorzej bo czlowiek ospaly jeszcze znajdz fajna kurtke z takim brzuchem. A ty duzy juz masz brzuszek ? Moj taki sobie, widzialam na wrzesniowkach tam to maja wielkie bebny...

Ostatnia edycja:
Nie mam sily nadrabiac... Chata blyszczy,zoladek pelny ide na drzemke.

Wrzucam Wam fajny film :)

http://www.youtube.com/watch?v=FHKRb17i6is&feature=youtube_gdata_player

Ja tez nie lubie tak kupowac na ostatnią chwile...
ja juz praktycznie wszystko mam zakupione poza reczniczkiem i tzw. gruszka do nosa.
wole sobie kupowac powoli i wczesniej zaczac, bo nie wyobrazam sobie teraz latac za tym wszystkim, bo mam czasami takiego lenia ze wstyd sie przyznac, poza tym coraz mniej sily...
Ja mam uzywane mebelki i kilka ubranek:)
Co do zabobonów to jest ich tyle ze, jak by czlowiek wierzyl we wszystkie to wogole by chyba z domu i lozka nie wyszedl:)

Haha Ayni Ty sie nie smiej, bo z ta zgaga i wlosami to sie u mnie sprawdzilo hahaha :)))))))
ps. jak chcecie zabobona, to nie farbujcie wlosow w 9 miesiacu ciazy, moja kolezanka farbowala i ma rudzielca malego haha :))) ale fajniuski jest :))) ognistowlosy :)

oczywiscie zartuje :D chociaz kto wie co by bylo jakbym zafarbowala w 9 miesiacu :D a ostatni raz farbowalam w 5 :p to nie wiadomo:D

No w sumie w zimie nieciekawie, jak ostatnio swoją kuzynke widziałam jak jej mąż musiał za każdym razem kozaki zakładać (2rozm większe! a jak by go zabrakło to hmm w kapciach do sklepu:/) to się cieszę że mi się udało w lecie,tym bardziej że tutaj już większych upałów się nie spodziewam
AYNI brzuszek wg mnie to nawet już spory ale ja nie jestem obiektywna, jak jutro M. naciągnę to mi fotke zrobi to wrzucę, też się pochwal :tak:

reklama
Ja chodzilam w ciazy w zimie, nie musialam miec kozakow o 2 rozmiary wieksze :eek: zalezy kto ile w ciazy przytyje....:nerd:

Do góry