reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

hej dziewczynki :)

ja juz prawie wyprawke skonczylam :) doslownie drobiazgi mi zostały uffff po powrocie nareszcie skonczymy pokoik i bedzie miodzio :)

mała bardzo wypycha mi sie do zoladka , czuje ja pod zebrami, nieraz sie musze az wyprostowac bo pcha sie tam ostro :)

Astrid napewno pojdzie gładko i mała bedzie zdrów :)

reklama
Yokasta, witaj, chyba Cie jeszcze nie przywitalam.. ale po prostu nie nadazam :D
widzialam, ze sie temat chustowy przewinal. Ja wlasnie mam zamiar kupic chuste polskiej firmy Nati Baby. Czytalam na forum lutowek, ze bardzo fajne sa i godne polecenia. Cena tez jest przystepna :tak:

Kallie to swietnie ! Rachu ciachu i po strachu, dobrze , ze mi przypomnialas, bo ja swojej jeszcze nie zamowilam :szok: a podobno to juz trzeba klepac :D ja dostalam numer do jednej firmy od poloznej ale jeszcze poszukam cos w internecie. A ja wiesz z ta wyprawka, to coz, taki mam juz charakter panikary, nawet gdziekolwiek nie ide to wszedzie jestem przed czasem i zawsze wszystko musze miec wczesniej przyszykowane i sprawdzone. Dla mnie wyprawka to duzy temat do ogarniecia bo sie w ogole nie znam na rzeczy , wiec duzo czytam w necie co wybrac itd. My wozek juz kupilismy chyba w 16 tc , lozeczko tez cos w ten desen i chociaz to mam juz z glowy, ciuszkow tez juz troche mamy i bardzo mnie to cieszy, bo teraz zaczynam odkladac pieniadze na wakacje z naszym noworodkiem :tak:ja juz jestem hop 4 miesiace do przodu :D

Madzia co kupilas? Pochwal sie troche ;p
:-p

Kallie to swietnie ! Rachu ciachu i po strachu, dobrze , ze mi przypomnialas, bo ja swojej jeszcze nie zamowilam :szok: a podobno to juz trzeba klepac :D ja dostalam numer do jednej firmy od poloznej ale jeszcze poszukam cos w internecie. A ja wiesz z ta wyprawka, to coz, taki mam juz charakter panikary, nawet gdziekolwiek nie ide to wszedzie jestem przed czasem i zawsze wszystko musze miec wczesniej przyszykowane i sprawdzone. Dla mnie wyprawka to duzy temat do ogarniecia bo sie w ogole nie znam na rzeczy , wiec duzo czytam w necie co wybrac itd. My wozek juz kupilismy chyba w 16 tc , lozeczko tez cos w ten desen i chociaz to mam juz z glowy, ciuszkow tez juz troche mamy i bardzo mnie to cieszy, bo teraz zaczynam odkladac pieniadze na wakacje z naszym noworodkiem :tak:ja juz jestem hop 4 miesiace do przodu :D

Madzia co kupilas? Pochwal sie troche ;p
:-p
To faktycznie jesteś w gorącej wodzie kąpana :-D. Ja w sumie też wszędzie jestem przed czasem i jak coś robię to na 1000%. Ale jakoś w ciąży w temacie wyprawki to tak na laaaajcie podeszłam do wszystkiego. Poza tym nie chciałam niczego zapeszać. Kupujemy póki co, to co najpotrzebniejsze. Jak coś dojdzie, co trzeba będzie kupić, to się kupi i tyle. Na szczęście mamy blisko Heme i Kruidvata ;-).

ja jestem zapisana do kraamvogel bo jak pytałam położną którą z ich listy co mi dała najbardziej chwalą i potem czytałam trochę to mi się w porządku też wydali. I w sumie z wyprawki to już też mi niedużo brakuje, teraz na wakacje jeszcze z pl troszke pozamawiam to mi dowiozą i w sumie wózek zostanie więc nie jest tak źle:-) może my to jakoś wrodzone mamy że musi być wszystko tak jak trzeba i przed czasem, panikary takie trochę a nie jak tutaj wszystko na luzie i tylko oni się liczą hehe Chociaż pomału też mi się takie nastawienie zaczyna udzielać, może to i lepiej nawet :rofl2:

ja jestem zapisana do kraamvogel bo jak pytałam położną którą z ich listy co mi dała najbardziej chwalą i potem czytałam trochę to mi się w porządku też wydali. I w sumie z wyprawki to już też mi niedużo brakuje, teraz na wakacje jeszcze z pl troszke pozamawiam to mi dowiozą i w sumie wózek zostanie więc nie jest tak źle:-) może my to jakoś wrodzone mamy że musi być wszystko tak jak trzeba i przed czasem, panikary takie trochę a nie jak tutaj wszystko na luzie i tylko oni się liczą hehe Chociaż pomału też mi się takie nastawienie zaczyna udzielać, może to i lepiej nawet :rofl2:

Ja się wyleczyłam z chorobliwego panikowania. W sumie, czuję się o niebo lepiej :-D.

Wiesz Astrid, moze tobie tak wygodniej na ostatnia chwile , gdzie nie ma czasu zeby sie dobrze zastanowic, ale ja wole miec wszystko wczesniej , nie sadze, ze przyniesie mi to pecha, czy przez fakt wczesniejszej wyprawki mialabym sobie cos "zapeszyc?" czy tez zebym byla w goracej wodzie kapana. Wiekszosc kobiet sie wczesniej przygotowuje do roli mamy, inne zostawiaja to na ostatnia chwile, jak kto woli. Mysle, ze jakbys musiala sobie sama kupic wozek, to tez nie czekalabys na ostatnia chwile zeby kupic byle co na szybko, right ? Ja np musialam zrobic rozeznanie jaki chce, na czym mi zalezy, czego szukac , gdzie i jak najkorzystniej. Po co kupowac cos na ostatnia chwile bez przemyslenia, jesli mam pozniej zalowac ? Tez kupuje najpotrzebniejsze rzeczy, ale bez wozka, lozka , ubranek i termometrow czy butelek sie nie obejdzie , niestety musze to kupic i analizuje, gdzie mi wygodniej , nie na lapu capu :p

Mam jeszcze pokoik dla malutkiego do zrobienia, bo jak narazie zostal pomalowany, ale zdecydowalismy sie na tapete bo jednak jakos tak bialo jest ... trzeba bedzie kupic dywanik do pokoju , komode itd. Nie ma hop siup na szybko
:-) jakbym sie miala zajac pokojem dzieciecym , wozkiem , wyposazeniem i ciuszkami i kosmetykami na ostatnia chwile to chyba przez 3 ostatnie tygodnie latala bym jak potluczona. A tak mam powolutku, bez stresu, czesc rzeczy juz zrobiona. Po co mam na ostatnie tygodnie nakladac sobie niepotrzebnie stresu na barki...

Ostatnia edycja:
Wiesz Astrid, moze tobie tak wygodniej na ostatnia chwile , gdzie nie ma czasu zeby sie dobrze zastanowic, ale ja wole miec wszystko wczesniej , nie sadze, ze przyniesie mi to pecha, czy przez fakt wczesniejszej wyprawki mialabym sobie cos "zapeszyc?" czy tez zebym byla w goracej wodzie kapana. Wiekszosc kobiet sie wczesniej przygotowuje do roli mamy, inne zostawiaja to na ostatnia chwile, jak kto woli. Mysle, ze jakbys musiala sobie sama kupic wozek, to tez nie czekalabys na ostatnia chwile zeby kupic byle co na szybko, right ? Ja np musialam zrobic rozeznanie jaki chce, na czym mi zalezy, czego szukac , gdzie i jak najkorzystniej. Po co kupowac cos na ostatnia chwile bez przemyslenia, jesli mam pozniej zalowac ? Tez kupuje najpotrzebniejsze rzeczy, ale bez wozka, lozka , ubranek i termometrow czy butelek sie nie obejdzie , niestety musze to kupic i analizuje, gdzie mi wygodniej , nie na lapu capu :p

Mam jeszcze pokoik dla malutkiego do zrobienia, bo jak narazie zostal pomalowany, ale zdecydowalismy sie na tapete bo jednak jakos tak bialo jest ... trzeba bedzie kupic dywanik do pokoju , komode itd. Nie ma hop siup na szybko
:-) jakbym sie miala zajac pokojem dzieciecym , wozkiem , wyposazeniem i ciuszkami i kosmetykami na ostatnia chwile to chyba przez 3 ostatnie tygodnie latala bym jak potluczona. A tak mam powolutku, bez stresu, czesc rzeczy juz zrobiona. Po co mam na ostatnie tygodnie nakladac sobie niepotrzebnie stresu na barki...

Nie no spoko, rozumiem :tak:.

Zgadzam sie z Ayni! Ja tez wszystko gromadzilam od okolo 5 miesiaca, jakbym miala w 9 miesiacu albo zaraz po porodzie latac po sklepach i kupowac wszystko co mi potrzeba, to chyba bym oszalala:szok: strasznie duzo tego i nie wyobrazam sobie.. Fotelik kupilam w 7 miesiacu a lozeczko w 5. stalo nieskrecone w rogu pokoju. Kupilam takie jakie chcialam a nie na ostatnia chwile pierwsze lepsze, bo dziecko nie ma w czym spac, a w czyms musi..
Idac tropem zabobonow, ze kupujac wyprawke wczesniej zapesza sie i cos moze posc nie tak, to przeciez kolejny zabobon to taki, zeby pierwsze dziecko nie mialo uzywanych rzeczy (wozka, lozeczka, ubranek, zabawek itd), a tu chyba wszystkie na tym forum mamy cos uzywanego po kims ze znajomych :-D wiec nie wiem po co tak kombinowac jak kon pod gore i pozniej zamiast cieszyc sie dzieckiem i spedzic czas razem, to trzeba latac po sklepach bo brakuje reczniczka czy bodziaka...

reklama
Ja już w sumie mam najpotrzebniejsze rzeczy. Tylko zakupy zaczęliśmy robić jakiś miesiąc temu dopiero. Więc, chodziliśmy i oglądaliśmy, a nie na szybkiego. Po prostu jakoś nie wyobrażałam sobie robić zakupów dla dziecka od momentu zrobienia testu z wynikiem pozytywnym (siedząc na forum mam w PL, było sporo takich przypadków). A z używanych, to póki co mam łóżeczko z materacykiem ;).

Ostatnia edycja:
Do góry