reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Cześć dziewczyny.
Jestem obecnie w połowie 32 tygodnia ciąży i zastanawiam się nad zmianą miejsca porodu. Na razie mam z położna uzgodniony poród w szpitalu, ale szukam kraamhotel w mojej - Limburgii (Venray-Venlo-Roermond-Weert-Sittard). Niestety nic znaleźć nie mogę... Czy któraś z was, bardziej obeznana z językiem, mogłaby mi pomóc?

reklama
Iskierko dziecko(niemowle) ktore jest ułożone w chuście w sposób prawidłowy, ma przez pierwsze tygodnie życia zaokrąglone plecy i nóżki ugięte w pozycji tzw. „żabki fizjologicznej”, czyli lekko podkurczone i rozchylone. To jest wlasnie prawidłowe ułożenie, wspierające rozwój kręgosłupa oraz bioder dziecka.

Tak samo z nosidlami- jezeli mowimy oczywiscie o nosidlach miekkich bo tylko takie sa dobre dla rozwoju/kregoslupa dziecka. Nosidla ergonomiczne wlasnie do takich naleza.

Astrid1987 mala juz sie pcha do wyjscia jak nic! :)
Bylam na Twoim blogu ;) w ciazy wygladasz bardzo promiennie i tak zgrabnie. Tak bym chciala na koncowce tak wygladac hehe :)

The Hague- to blisko Ciebie gdzies? Nie znam tej wioski :) poszukam.

Dziękuję :-D. Dzisiaj idę na 15 do położnej, ciekawe czy waga dalej mi stoi w miejscu. Jak tak, to bym miała tylko 13 kilo na plusie. W sumie nie mam faz na objadanie się, to może już nic się nie ruszyło. Wczoraj za to przez te nerwy z fotelikiem, to najpierw mi M. kupił McFlurry ze Snickersem, a potem u znajomych zjadłam mega pucharek lodowo-galaretkowy... no i jeszcze nas kuzyn poczęstował ciastem kajmakowym :zawstydzona/y:.

Mam nadzieję, że nie wyjdzie 1 czerwca, bo sobie zabierze Dzień Dziecka :-(.

Witaj Asiu na naszym forum
:laugh2:. Niestety nie pomogę, bo nie orientuję się w Twoich stronach kompletnie.

The Hague no widzisz- nie wiedzialam. Nie musze znac chyba wszystkich wiosek w "okolicy" prawda? Wieksza czesc mojego zycia w Holandii spedzilam w Leiden...Roelofarendsveen jest 20km od Rijnsburga,czyli nie taki rzut beretem.

Astrid1987 13 na plusie? ja juz mam 6, a to dopiero polmetek...no coz ;) pozniej sie bede martwic zrzucaniem wagi ciezkiej ;) bo apetyt to mam spory.... W pierwszym trymestrze bylam nie do zycia, spalam ciagle i mulilo mnie przez caly 1 trymestr...to i jadlam malo...za to w drugim trymestrze nadrobilam, energi mam za dwoje i apetyt wilczy.
Wczoraj, przy okazji wizyty w Leiden musialam zajsc do mojej ulubionej wloskiej lodziarni (najlepsze lody na swiecie! ) i - o zgrozo do McDonalda :( tak mi sie MCchickena strasznie chcialo....no ale co zrobie, jak mnie sily wyzsze tam wczoraj zaciagnely to nie bylo odwrotu :)

Moj siostrzeniec jest z 1 czerwca, przez cesarskie ciecie . Cesarka byla juz umowiona na miesiac przed (ze wskazaniem, moja siostra mieszka w Usa)

Asia2891 Hej! Ja tez niestety nie pomoge...bo nie te strony...

Ostatnia edycja:
ja kiedys pracowalam w rijnsburg i 3/4 holenderek bylo z roelof......

Astrid mi waga przed porodem sie zatrzymala a potem spadla o 1,5 kg :-D:-D to znak ze porod wielkimi krokami nadchodzi:-p

Iskierko dziecko(niemowle) ktore jest ułożone w chuście w sposób prawidłowy, ma przez pierwsze tygodnie życia zaokrąglone plecy i nóżki ugięte w pozycji tzw. „żabki fizjologicznej”, czyli lekko podkurczone i rozchylone. To jest wlasnie prawidłowe ułożenie, wspierające rozwój kręgosłupa oraz bioder dziecka.

Tak samo z nosidlami- jezeli mowimy oczywiscie o nosidlach miekkich bo tylko takie sa dobre dla rozwoju/kregoslupa dziecka. Nosidla ergonomiczne wlasnie do takich naleza.
Ależ ja tego nie neguję. Napisałam tylko co mnie sie osobiście wydaje.
W sumie nie mam faz na objadanie się, to może już nic się nie ruszyło. Wczoraj za to przez te nerwy z fotelikiem, to najpierw mi M. kupił McFlurry ze Snickersem, a potem u znajomych zjadłam mega pucharek lodowo-galaretkowy... no i jeszcze nas kuzyn poczęstował ciastem kajmakowym :zawstydzona/y:
Astrid, ja też nie mam faz na objadanie się, bo czasem to nawet obiad podziubię troszkę i moj mąż sie smieje, ze dzieci zjedzą wiecej ode mnie. Ale czasem głód przychodzi no 23.00 i w brzuchu mi tak burczy ze muszze coś zjeść...
Na szczęście mam masę pomidorów i papryki to robie sobie salatkę:-D

reklama
Do góry