reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Aaa fakt. W ksiazeczce-broszurce tez jest kupon :)

A jaki kolor smoczka Ci sie trafil?? My wstrzelilismy sie w rozowy hihi

reklama
Helou Helou :)
Nie uwierzycie....przeczytalam caly watek :tak:
Jakis order z kartofla mi sie chyba nalezy :-D

Pomyslalam,ze skoro mam sie w watek wkrecic, nie pracuje i mam troche wiecej czasu- to wypadaloby was poznac :)
Przyznam szczerze,ze omijalam krwawe sceny porodow czy inne przerazajace historie, tudziez klotnie i inne darcie kotow- i jakos szybko mi szlo :-D

jakbym mogla, dopisalabym sie do wszystkich (prawie) dyskusji, ale stworzylabym teraz niezla epopeje :)

Tak czytam o ruchach waszych maluchow i sie zastanawiam kiedy moje da o sobie znac...
Mam lozysko umiejscowione z przodu dziecka, co dziala jak poduszka i amortyzuje ruchy...w rezultacie moge poczuc ruchu dopiero za 2 tygodnie :( czasami czuje jakies takie niesmiale pukanie, ale wlasnie jakby prze poduszke. Takie lozysko zdarza sie u 30% ciezarnych, i ja oczywiscie musialam byc w tej trzydziestce...grejt....
Wiem przynajmniej,ze male sie rusza. Mam w domu dopplera do sluchania serducha i czuje jak mi sie male przemieszcza w brzuchu jak podslu****e :)

Porod wybralam w szpitalu w Leiden, LUMC.
Szpital z powodu mojego wrodzonego panikarstwa, wole dmuchac na zimne...

a! pytan mialam cala mase, czytajac CALY watek:-D ale oczywiscie liczylam na moja fanstastyczna pamiec w ciazy...i sie przeliczylam ;) no nic...moze mi sie pozniej przypomni :)

Jedno pytanie na szybko

Macie zamiar chustowac swoje dzieci? tudziesz nosic w nosidlach?

Ja jestem w 100% przekonana co do noszenia i ciekawa jestem jak tutaj z chustami jest. Znacie jakies sklepy z chustami i nosidlami ergonomiczynmi? (bo tylko takie nosidla mnie interesuja )
Jezeli mi sie nie uda kupic tutaj, to z pewnoscia zakupie w Polsce, ale fajnie byloby miec taka opcje tutaj w NL. Najlepiej,zeby jeszcze warsztaty byly, bo z wiazaniem chusty to tez nie tak hop siup :)
Na waszym watku nikt o chustach/nosidlach nie pisal.
Oczywiscie wozek na stanie u nas tez bedzie. Chcemy kupic uzywany. Ciezko bedzie dziecie w zimie w chuscie nosic, wiec wozek bedzie niezastapiony.

Helou Helou :)
Nie uwierzycie....przeczytalam caly watek :tak:
Jakis order z kartofla mi sie chyba nalezy :-D

Pomyslalam,ze skoro mam sie w watek wkrecic, nie pracuje i mam troche wiecej czasu- to wypadaloby was poznac :)
Przyznam szczerze,ze omijalam krwawe sceny porodow czy inne przerazajace historie, tudziez klotnie i inne darcie kotow- i jakos szybko mi szlo :-D

jakbym mogla, dopisalabym sie do wszystkich (prawie) dyskusji, ale stworzylabym teraz niezla epopeje :)

Tak czytam o ruchach waszych maluchow i sie zastanawiam kiedy moje da o sobie znac...
Mam lozysko umiejscowione z przodu dziecka, co dziala jak poduszka i amortyzuje ruchy...w rezultacie moge poczuc ruchu dopiero za 2 tygodnie :( czasami czuje jakies takie niesmiale pukanie, ale wlasnie jakby prze poduszke. Takie lozysko zdarza sie u 30% ciezarnych, i ja oczywiscie musialam byc w tej trzydziestce...grejt....
Wiem przynajmniej,ze male sie rusza. Mam w domu dopplera do sluchania serducha i czuje jak mi sie male przemieszcza w brzuchu jak podslu****e :)

Porod wybralam w szpitalu w Leiden, LUMC.
Szpital z powodu mojego wrodzonego panikarstwa, wole dmuchac na zimne...

a! pytan mialam cala mase, czytajac CALY watek:-D ale oczywiscie liczylam na moja fanstastyczna pamiec w ciazy...i sie przeliczylam ;) no nic...moze mi sie pozniej przypomni :)

Jedno pytanie na szybko

Macie zamiar chustowac swoje dzieci? tudziesz nosic w nosidlach?

Ja jestem w 100% przekonana co do noszenia i ciekawa jestem jak tutaj z chustami jest. Znacie jakies sklepy z chustami i nosidlami ergonomiczynmi? (bo tylko takie nosidla mnie interesuja )
Jezeli mi sie nie uda kupic tutaj, to z pewnoscia zakupie w Polsce, ale fajnie byloby miec taka opcje tutaj w NL. Najlepiej,zeby jeszcze warsztaty byly, bo z wiazaniem chusty to tez nie tak hop siup :)
Na waszym watku nikt o chustach/nosidlach nie pisal.
Oczywiscie wozek na stanie u nas tez bedzie. Chcemy kupic uzywany. Ciezko bedzie dziecie w zimie w chuscie nosic, wiec wozek bedzie niezastapiony.

Ja zamierzam chustować. Szukam chust na allegro i myślę nad taką: Pentelka Chusta tkana MORSKIE OKO 70cm REWELACJA ! (2360303735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Wózek też będziemy mieć. Chcę na 4 pompowanych dużych kołach i taki 3w1

Hej Yokasta.
Gratuluję przeczytanego wątku:-D
Ten wątek to jeszcze nic, spróbuj przebić sie przez wątek "HOLANDIA":-D:-D:-D

Na 100% mozna kupic tutaj w sklepach nosidełka. Widziałam rodziców niosących swoje "małe" w nosidełkach na brzuchu a także na plecach. O chustach i inncy "ustrojstwach" nie słyszałam, ale może to dlatego, że po prostu mnie to osobiscie nie interesuje.
Nigdy nie bylam za tym, by nisic dziecko jak kangurzyca. Wystarczy mi, że przez 9 miesięcy mam dodatkowy ciężar.
Poiza tym mam słaby kręgosłup i noszenie dziecka + jakies zakupy czy cos nie służyło by mi wcale.
Preferuje wózek, a póxniej wlasne nóżki dziecięcia:-D
Oczywiscie nie odradzam ci nosidelek/chust czy czegos tam jeszcze. To tylko moj punkt widzenia :-D

Moje dziecko ma niecale 4 miesiace a juz wazy ponad 7 kg.. nie wyobrazam sobie nosic go podczas spacerow, kregoslup by mi wysiadl raz dwa :baffled: wole wozek, maluch sobie lezy wygodnie i oboje jestesmy zadowoleni :-D mam w planach kupienie nosidelka ale bede go uzywac baaardzo sporadycznie, chce jeszcze troche swobodnie pochodzic a nie zeby mi co chwila w kregoslupie strzykalo :-p

Astrid1987 - ja tez chce tkana. Bardziej stabilna mi sie wydaje od elastycznej. Cena tej, ktora pokazalas, calkiem niezla :szok: Zdecyduje sie chyba na ergonomiczne z TULA Tula - Nosidełka i Chusty do Noszenia Dzieci — Welcome i chyba nie bede sie motac z szukaniem chust i nosidel tutaj, bo latwiej bedzie kupic przez neta...choc nie ukrywam,ze wolalabym pomacac...mam jednak nadzieje,ze jakies warsztaty znajde, nie musza byc nawet w okolicy- do Amsterdamu czy gdziekolwiek indziej chetnie sie przejade :)
Ciesze sie,ze tez zamierzasz chustowac :) i motac bedziesz mogla juz niedlugo ;) alez Ci zazdrosze ;)

Iskierka71 - nawet na forum "Holandia" nie probuje zagladac. Przeraza mnie ilosc napisanych postow- to raz, dwa- jeden watek mi wystarczy ;)

The Hague, kazdy nosi/wozi dziecko jak chce/ w czym mu wygodnie :)

Poza tym ja nie mowie o noszeniu dziecka w chiscie/nosidelku i dzwiganiu 20kilogramowych siat z zakupami przez 5 kilometrow...to sie troche mija z celem.

I zeby nie bylo- nikogo przekonywac nie zamierzam ;)

Ostatnia edycja:
Astrid1987 - ja tez chce tkana. Bardziej stabilna mi sie wydaje od elastycznej. Cena tej, ktora pokazalas, calkiem niezla :szok: Zdecyduje sie chyba na ergonomiczne z TULA Tula - Nosidełka i Chusty do Noszenia Dzieci — Welcome i chyba nie bede sie motac z szukaniem chust i nosidel tutaj, bo latwiej bedzie kupic przez neta...choc nie ukrywam,ze wolalabym pomacac...mam jednak nadzieje,ze jakies warsztaty znajde, nie musza byc nawet w okolicy- do Amsterdamu czy gdziekolwiek indziej chetnie sie przejade :)
Ciesze sie,ze tez zamierzasz chustowac :) i motac bedziesz mogla juz niedlugo ;) alez Ci zazdrosze ;)

Iskierka71 - nawet na forum "Holandia" nie probuje zagladac. Przeraza mnie ilosc napisanych postow- to raz, dwa- jeden watek mi wystarczy ;)

The Hague, kazdy nosi/wozi dziecko jak chce/ w czym mu wygodnie :)

Poza tym ja nie mowie o noszeniu dziecka w chiscie/nosidelku i dzwiganiu 20kilogramowych siat z zakupami przez 5 kilometrow...to sie troche mija z celem.

I zeby nie bylo- nikogo przekonywac nie zamierzam ;)

Nam po prostu ułatwiłaby życie w przypadku szybkiego wyjścia po chleb do piekarni, albo po coś do sklepu, gdzie do jednej mamy 2 minuty, do drugiego z 5 minut. Mieszkamy na 2 piętrze w starym budownictwie, bez windy. Więcej czasu zajęłoby znoszenie stelażu ze wszystkim, niż wzięcie dziecka w chustę i zrobienie szybkich zakupów. Koleżankę też mam z 3 minuty od siebie, ona ma dziecko, to też za wiele akcesoriów nie potrzebuję, prócz pakietu na czynności fizjologiczne :-D. Co innego większe eskapady.

yokasta ja tylko wyrazilam swoje zdanie, nie napisalam nic zebyscie rezygnowaly z tego... :sorry2: dla mnie noszenie w chuscie to za ciezka praca :-D

reklama
Do góry