reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

YOKASTA za przeczytanie calego watku to ja Ci moge wystrugac medal z marchewki :D

Chusty dzisiaj wlasnie ogladalam. W Baby Dump maja,i w Prenatal. Wybor nie jest wielki ale macnac mozesz :) nosidla tez sa.

Ja zamierzam nosidlo sobie sprawic. W Egipcie nie ma nawet mowy o wozku..chustowanie mnie nie przekonuje..mam wiele "swoich" zastrzezen ;)

reklama
yokasta powiem Ci że w nl wybór kiepski jeśli chodzi o chusty i te na które się natknelam to coś koło 60 eur trochę drogo moim zdaniem więc chyba lepiej zaopatrzyć się w polsce ;))) gratuluje przeczytanego wątku ja się na to nie porwalam ;D ale jak widzisz sporo z nas wymarlo ze tak się wyraze. dopisze coś jutro bo jestem na telefonie mam męża na cycku który glaszcze brzuszek a mały podskakuje bo pewnie nie wie co go smyra ;-) a w ogóle jeśli chodzi o ruchy to ja na początku czułam rybkę też tak masz ?

Aa wlasnie wiedzialam ze zapomnialam czegos napisac.
Ja tez mam lozysko z przodu :) ruchy poczulam dokladnie po badaniu polowkowym tzn 20t2d :)

Dobry! ;-)
Widze,ze sie chustowo/nosidlowych mam wiecej ujawnia- co mnie bardzo cieszy ;)
Ayni ceny chust jak widac sa zblizone do cen naszych chust. Pierwszy raz widzialam taka tania chuste, zalinkowana przez Astrid1987
Meza na cycu masz, lol- rozbawilas mnie tym z rana okrutnie :-D
rybki mam w brzuchu, ale trudno mi odroznic, czy mi kiszki marsza graja, czy mam jakies sensacje zoladkowe...zdawalo mi sie dwa razy,ze poczulam ruchy, ale moze to tylko moja wyobraznia, bo bardzo chcialabym juz je poczuc? ...

Mgd wyslac Ci privem adres na te marchewki? :-D
W Prenatalu w Leiden nie ma chust ani nosidel niestety, a o Baby-Dump dopiero sie od was na forum dowiedzialam :) Niestety najblizsze mam w Almere badz Utrecht....ale po stronie widze,ze warto sie tam wybrac anyway bo ceny bardziej przystepne niz w Prenatalu widze, i wybor tez dosyc duzy.
Ja czuje....takie pekanie popcornu w mikrofalowce :-D ale tak jak pisalam wczeniej, nie laczylam tego z ruchami dziecia- glupia ja :)

Mgd ja mam swoje polowkowe dokladnie w 20w2d :) co za zbieg okolicznosci :) Dodajesz mi nadzieji, ze male moze mnie skopac juz za tydzien ;)

Astrid1987 bloga Bastet znam i odwiedzam od samego poczatku (podobnie z Baglady)

yokasta a gdzie mieszkasz? bo ja bylam w baby dump w roelofvarendsveen czy jak to sie ta wiocha nazywa haha :D :D

Witam się - jeszcze w dwupaku, chociaż jak mnie dziś nauczycielki mojego syna zobaczyły to sie pytały, czy napewno jestem dopiero w 43 tyg a nie w 39:-D:-D:-D:-D
Ja wam powiem tak szczerze, że nie jestem zwolennikiem ani chust ani nosidełek.
Oczywiście staram się zrozumieć te wszystkie mamy, które noszą w ten sposób swoje dziecię i nikogo do niczego nie zmuszam i nie przekonuję. Ale mnie osobiście wydaje się - choć mopgę się oczywiście mylić - że takie noszenie niemowlęcia w pozycji pionowej nie jest zbyt dobre dla jego kręgosłupa.
Ale jak mowie - to moje prywatne zdanie:happy:

reklama
Iskierko dziecko(niemowle) ktore jest ułożone w chuście w sposób prawidłowy, ma przez pierwsze tygodnie życia zaokrąglone plecy i nóżki ugięte w pozycji tzw. „żabki fizjologicznej”, czyli lekko podkurczone i rozchylone. To jest wlasnie prawidłowe ułożenie, wspierające rozwój kręgosłupa oraz bioder dziecka.

Tak samo z nosidlami- jezeli mowimy oczywiscie o nosidlach miekkich bo tylko takie sa dobre dla rozwoju/kregoslupa dziecka. Nosidla ergonomiczne wlasnie do takich naleza.

Astrid1987 mala juz sie pcha do wyjscia jak nic! :)
Bylam na Twoim blogu ;) w ciazy wygladasz bardzo promiennie i tak zgrabnie. Tak bym chciala na koncowce tak wygladac hehe :)

The Hague- to blisko Ciebie gdzies? Nie znam tej wioski :) poszukam.

Do góry