reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
czesc Kallie, witamy na forum :) pytaj o co chcesz, jak bedziemy mogly to pomozemy :tak: gdzie mieszkasz w NL?? no i jeszcze gratulacje i powodzenia :happy:

mieszkam w Almere, mam nadzieję że znajdzie się ktoś z moich okolic, bo jak zauważyłam w różnych częściach hol troszkę inaczej wygląda służba zdrowia:-p A jak się tu dodaje suwaczki? ciężko mi znaleść gdzie trzeba wejść, jakoś do tej pory nie interesowałam się raczej forami ale pora jak widzę zacząć:-D

Kallie witaj! Nasza kolezanka z forum MGD tez jest z Almere, napewno niebawem sie tutaj pokaze :tak:

Gratuluje ciazy !! suwaczki znajdziesz na Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com , a gotowego suwaczka czyli kod z niego wklejasz w ustawieniach profilu w sygnaturze! Powodzenia z ciaza i szczesliwych 9-ciu miesiecy!!

Witam wszystkie nowe forumowiczki przy nadzieji:-)
Na dodatek mala mi odstawia numery i cos kiepsko sie rusza...

Ja chce lipiec...ma ktos pilota do przewijania czasu??
Mało się rusza, bo może nie ma już miejsca??? ja też bym chciala już... może niekoniecznie lipiec, ale być po porodze, bo jest m i coraz ciężej, a puste lóżeczko wygląda tak smutno :sorry:
Mam wraznienie jak by mi sie brzuch osunął na dół delikatnie jak by opadł...
i ruchów juz zdecydowanie mniej niz wczesniej...
ale zaczynam czuc (chyba nóżki) pod zebrami bo strasznie mnie tam cos kopie:)
Witaj w klubie - mam to samo i powoli zaczynam wpadać w panikę, że porod tuż tuż, a ja nie mam jeszcze wszystkiego:szok:
Jak to slicznie brzmi...MAMA:-)
Tak, szczególnie dzisiaj, bo tu w Holandii właśnie dzisiaj jest Dzień Matki:-)

Moja mała dziś orbaca się z boku na bok coraz bardxziej uciskając pęcherz i coraz mocniej kopiąc. Chyba ma coraz mniej miejsca i bardzo cche wyprostować nóżki................

Kallie, witaj na forum :)

Iskierka ja to mam wrazenie ze do 10 lipca moj maluszek w brzuszku nie usiedzi:/
Na szzescie wszystko zakupione mebelki tylko poskrecac i ustawic:)
Nie mam tylko jednej rzeczy bo zapomniałam kupic i jakos ciezko mi sie wybrac teraz po reczniczki dla malego takie z kapturkiem:)

Bernadetko, ja mam termin na 11 lipca, ale jak juz pisalam kiedys tu na forum, każde z moich starszych dzieci (15 i 12 lat) urodziło się w 38 tygodniu ciąży - zawsze równo 2 tygodnie prxzed terminem, więc i to trzecie pewnie gorsze nie będzie:-D
My mamy już przygotowany kącik dla dziecka w naszej sypialni - niestety na nic innego miejsca nie ma. Ale jest śliczna tapeta, łóżeczko już stoi, szafka na ubranka przygotowana, nocna lampka też jest, a na strychu czeka wanienka.
Jeszcze mąż przykręci mi póleczkę na ścianę, żebym mogła dać tam najpotrzebniejsze przybory - oliwkę, krem na odparzenia, szczoteczkę do włosków, komplet do manicure, nawilżone chusteczki. Z Polski przyjedzie wózek, prawdopodobnie już w tym tygodniu, a na początku czerwca mają mi przywieźć zamówiony przewijak na łóżeczko.
Jutro piorę ciuszki, we wtorek mam zamiar je prasować i poukladać.
Ale nie mam więcej rzeczy niż ty - oprócz tego ręczniczka o ktoryum piszesz to musze jeszcze kupic paczkę pampersów, kosmetyki dla dziecka, i kilka ciuszków, bo się okazalo ze mam braki.
No i dla siebie - koszuę do karmienia, podpaski poporodowe.
I zaczyna mi się wydawać, że mam już coraz mniej czasu....
Ach i zapomnialam - musze kupić drugie łóżeczko, do salonu.....

Ja podpasek mam pod dostatkiem:happy: dostałam kraampakket wiec musze kupic tylko takie na mniejsze krwwienie:)
U nas tez nie ma zbyt wiele miejsca i zastanawiamy sie jak to wszystko ustawic bo mamy tylko sypialnie,salon, kuchnie i lazienke.
niewiem czy sie pomieszcze bo tez chce by maly byl z nami w sypialni.
Wozek ma kupic babcia wiec niewiem kiedy bede go miec:)
Smutno tak bo tylko jedna jedyna babcie bedzie moj maluszek mial:(

Ja wstawilam łóżeczko w sypialni w miejsce komód. Mogłam sobie na to pozwolic, bo mam łóżko zabudowane szafkami, więc te komody mogłam wynieśc na strych.
Generalnei mam większy lokal niż ty, bo mieszkamy w domku spółdzielczym. No, ale mamy 3 sypialnie - więc ja z mężem jedna i kazde z dwojki dzieci po jednej. Trzecie dziecko siłą rzeczy MUSI być z nami w sypialni. Na początku będzie to wygodne, ale później.... chyba trochę męczące.
Kraampakietu niestety nie dostałam, bo zamierzam rodzić w szpitalu. Musze więc wszystko kupić sama. Na szczęście można to zrobić nawet przez internet, co dla mnie obecnie jest błogosławieństem :-D

reklama
Moja już tak szaleje, że mi tylko siniaków przybywa :rofl2:. Czuję się niczym Bella Swan z sagi "Zmierzch" (książki wg mnie są super, filmy to porażka). Jutro znowu wizyta u położnej. W ogóle uświadomiłam sobie, że mam lekki problem. Mieszkamy na 2 piętrze i nie działa nam guzik otwierający drzwi na dole. Jeśli zacznę rodzić, muszę dzwonić do położnej...jak ona przyjdzie, to chyba będę w nią rzucać kluczami przez okno :baffled:. Raczej nikogo nie ma u nas w kamienicy w ciągu dnia. Najbardziej urządzałaby mnie akcja porodowa w środku nocy, bo wtedy miałabym M. pod ręką.

Do góry