reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Wow!Dajecie wszystkie taką dobra energię i naprawdę podajecie tyle ważnych informacji:-)Tylko ja muszę zacząć od wyboru tego lekarza.I jak już będę na miejscu zapytam o więcej,niech dadzą mi jakieś ulotki.Ja chyba za bardzo się denerwuję i wybiegam za bardzo do przodu z tym wszystkim,a przecież 4 dni temu dopiero zrobiłam teścik:sorry:Więc muszę to ogarnąć,ale na spokojniei;-)
Bardzo pomagacie takim świerzym mamusiom jak JA;)Jak to slicznie brzmi...MAMA:-)

Nowa przygode czas zaczac START! To rowniez moja pierwsza ciaza, wiec jak sie tylko dowiedzialam to tez nie wiedzialam co i jak, na szczescie moj M byl u lekarza wiec sie dowiedzial calej procedury a potem juz tylko wybralam polozna, jeszcze pomeczylam sie z ubezpieczalnia , bo bylam w trakcie przenoszenia meldunku i uitreksela nie moglam ubezpieczalni przeslac , buuu , ale dalam rade, niestety przegapilam przez to moje badania genetyczne. Powiem Ci, ze u naszego lekarza domowego nie bylam ani razu, bo w ogole nie choruje. A jak u was emocje? Zdradziliscie juz komus swoj sekret czy trzymacie jeszcze dzidziusia w tajemnicy przed swiatem ?

reklama
Hm...sprawa wygląda tak,że ja pracuję.Nie chcę rezygnować z pracy,bo przecież ciąża to nie choroba.A poza tym w pracy u mnie jest dziewczyna już w 7m-cu ciaży;)Oczywiście powiedziała swoim przełożonym o swoim stanie ale zamierza pracować do 8 m-ca.To zależy jak będę się czuła z czasem.Nie chciała bym jednak rezygnować i siedzieć w domu i obżerać się:crazy:
Przecież jak pójdę do położnej zbada mnie i ona może powiedzieć mi czy lepiej dla dzidzi żeby zrezygnować.Troszkę się boje żebym nie zrobiła czegoś niedobrego dla nas;(

A o dzidziusiu wiedza rodzice oczywiście i 2 zaufane i szczere koleżanki z pracy,które do tej pory chyba jeszcze nie wierzą...trochę jak JA:-D

Malgosia jesli nie masz zbyt ciezkiej pracy to nie musisz wcale z niej zrezygnować, z czasem sama bedziesz wiedziała i czuła czy jestes w stanie pracować czy nie :) ja tez pracowałam z wielka checia niestety tylko do 5 miesiaca bo potem zaczeły sie dolegliwosci a ze prace mialam fizyczna , nie udało sie tego pogodzić :( jednak zapewniam cie ze nie siedze w domu i sie nie obzeram, jezdze na rowerze, zawsze znajde sobie cos do roboty ;) poznałam kiedys takie dziewczyny ktore siedzialy juz w domu odkad wiedzialy ze sa w ciazy, ale przewaznie to takie ktore juz poroniły lub maja problemy z ciaza :(

i dodam ze przez 2 miesiace wymiotowałam dzien w dzien rano i jakos pracowałam bez problemu, poszłam do wc zrobilam co musialam i bylo ok heheh o ile sa warunki :) czasami sluchalam opowiesci ze dziewczyny wymiotowały w kwiaty na szklarniach bo nie dało rady wyjsc do wc :( koszmar

Ostatnia edycja:
Malgosia tutaj jest troche inne podejscie do ciazy niz w Polsce, tutaj napewno nikt Cie bez powodu nie wysle na chorobowe w 3 miesiacu ciazy jak to w Polsce bywa. Ciezarnej kobiecie wlasnie zaleca sie prace o ile nie jest ciezka fizycznie przysluguja jej dodatkowe przerwy itd . Powiem Ci, ze ja od poczatku ciazy siedze w domu i naprawde chcialabym popracowac od czasu do czasu. Nie rezygnuj z pracy ;-) a strona ktora Ci podalam to strona internetowa gabinetu poloznej, byc moze znajduje sie on w jakims kompleksie czy szpitalu, nie wczytywalam sie dokladnie , bo ja mam swoja polozna calkiem blisko mnie ;)

MALGOSIU poczytaj sobie te stronke od pl poloznej bo tam sa wszelkie kompleksowe info na temat jakie wit brac w ciazy,o seksie ,o sporcie ,jakie badania ,lista do szpitala ,info o porodzie ,o kraamzorg i wiele wiele innych .To takie kompedium wiedzy.

TE HAGUE wiesz to ze uzyli na Tymku proznociagu to jest juz efekt szeregu zaniedban calej ciazy a zwlaszcza jej koncowki.Przeciez moj synek mogl nawet niedozyc porodu.niedawno na innym forum poznalam dziewczyne ,ktora 2 razy w 8 miesiacu stracila dziecko z powodu nieprawidlowych przeplywow krwi w tetnicach macicznych ( czyli to co ja mialam) >teraz rodzi niedlogo swoje 2 czyli 4 dziecko ale w pl .Lerzy w szpitalu i w 8 m maja jej zrobic cesarke.Dziewczyny trzymam kciuki za was oby to co przytrafilo sie nam was ominelo.

MADZIULA dopiero zobaczylam na suwaczku ,ze niedlugo twoj slub oj piszesz ze do pl jedziesz czyli slub w polsce?Kupilas sukienke i wogole jak emocje?:-)

reklama
nana19 no wiec wlasnie dlatego mozesz ich oskarzyc o to, ze tak postapili. moze cos wywalczysz, nie zostawiaj tak tego.

Do góry