reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Ja uwielbiam muesli z jakimiś suszonymi truskawkami i płatkami w jogurcie :-D. Wiem, że tam jest sporo cukru, no ale trudno. Za to po takim muesli to ni muszę sie martwić o problemy z wydalaniem, że tak powiem. Soki owocowe piję pół na pół z wodą, bo są wg mnie za słodkie.
Nutelle ja kupiłam tylko raz i po to, żeby była do bułeczek dla pani z kraamzorg i potem na imprezę urodzinową. Jakoś mnei nie ciągnie do słodkich kremów :eek:.
Zjadłabym sobie pomidorków koktajlowych, ale po takich dalej mam zgagę tudzież wymioty, ech :-(.

W ogóle przygotowywałyście się jakoś do porodu? Nie wiem, no chociażby jakieś masaże krocza, ćwiczenia, cokolwiek? W Polsce laski tak robią i są zestresowane, jak cholera.

reklama
Tak ja zakupilam sobie taki balonik do cwiczen miesni krocza i dna miednicy ,do stosowania przed i po porodzie.No ale nie uzylam bo mozna go stosowac jak z ciaza jest ok i od 36 tyg no a ja wtedy urodzilam:-) Kolezanka poradzila mi tez poczytac sobie i pocwiczyc oddychanie i powiem ci ze to bardzo wazne.Umiejetne oddychanie bardzo pomaga,np ja mialam tak ze juz skorcze parte a rozwarcie niepelne ,nie wiedzialam co sie dzieje to bylo uczucie jakby brzuch mi sie wywracal no i wtedy pomocne bylo umiejetne oddychanie zeby nie przec bo bardzo sie chcialo a nie wolno bylo.

Ostatnia edycja:
Tak ja zakupilam sobie taki balonik do cwiczen miesni krocza i dna miednicy ,do stosowania przed i po porodzie.No ale nie uzalam bo mozna go stosowac jak z ciaza jest ok i od 36 tyg no a ja wtedy urodzilam:-)

Aaa spoko, to i tak w moim przypadku nei ma już ratunku :-D. Trudno się mówi, zmierzę się z rzeczywistością. Jakoś specjalnie nie podniecałam się takimi nowościami. W ogóle ja mam wybitnie lajtowe podejście do tej ciąży. Wcześniej wszystkie ważne sprawy, jakie mnie dotyczyły, to przeżywałam jak mrówka okres, a teraz taki lajt. Widocznie hormony mnie uspokoiły.

Dziewczyny jestescie niezastapione, naprawde nie slyszlalam a nawet nie przyszlo mi na mysl, ze musli ma tyle curku, w koncu czesto dodaje sie tam owoce karmelizowane, wiec makes sense ;) a owsiankowe platki tez dostane ? Sa moze w Lidlu ? Bo ja mam tylko Lidla i SPARA na wsi . Chetnie zasiegne waszym porad odnosnie marakonu i chlebka, uderze do was na fejsbuczku po przepisy nieco pozniej :tak:

Anna , co ty wczesniej Nutelli nie jadlas ? Nie lubowalas sie wczesniej w slodyczach ?

Sencilla...hmm artykul warty refklejsji... :( kazda z nas tutaj ma tak wiele, ze czasem o tym zapominamy..

Wiesz ASTRID ja tez sceptycznie podchodze do roznych nowinek ale pomyslalam ze jak jest cos co pomoze wzmocnic mi miesnie przez co ulatwi porod a po porodzie pomoze zapobiec np.nietrzymaniu moczu czy wypadaniu narzadow rodnych to jest to warte chocby proby.Ale oczywiscie mozna urodzic bez takich nowinek i nie miec problemow

Ostatnia edycja:
Lubię slodycze, ale nie wszystkie.Uwielbiam rafaello, toffifi(ale bez orzecha ze środka;)),torcik wedlowski...
A nutella to taka kanapkowa a ja slodkich kanapek nie uznaję... więc kupiłam i jadłam samą..łyżkami...:-D

Ja tez za bardzo nie przepadam za slodyczmi..
Jaki ja mam dzisiaj dzien to masakra:no:
Cala noc nie spałam, w dzien tez nie bardzo jakas dzisiaj nie do zycia jestem:zawstydzona/y:
Pogoda człowieka dobija:/ wieje ze mało głowy nie urwie:dry:
Ja mam dzisiaj smaka na kluski z serem:) mniam
Tylko jakos nie mam weny zeby je zrobic:)

mysle, ze owsiana bedzie w lidlu.

Anna, napisze Ci namiary tej opiekunki na priv.

ja przed porodem kilka tygodni smarowalam okolice miedzy pochwa a odbytem takim specjalnym olejkiem do masazu weledy, perineum massage olie si enazywa, czy jakos tak.
z naturalnych metod i tanszych ;) mozna stosowac w tym samym celu olejek migdalowy, amandel olie pewnie sie bedzie nazywal.

Dokladnie mozna olejkiem masowac krocze .meza wykorzystac i polaczyc przyjemne z pozytecznym :-D .ASTRID jeszcze nie wszystko stracone:-)

reklama
Sencilla wybacz moja ciekawosc dotyczaca tych okolic :-Dchcialabym wiedziec czy smarowalas tylko czy tez staralas sie masowac i rozciagac nieco skore ? Wiem, ze zalecaja cwiczenia miesni kegla, ale z zewnatrz tez by sie jakis trening przydal.

Do góry