reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Tak herbatka z lisci malin powoduje skurcze,i zaleca sie jej picie po 36tc :)

Ja bebenek na poczatku smarowalam balsamem z Zwitsala i tylko dla tego ze go dostalam :D
Wg mnie oprocz marketingu nic w nich szczegolnie nie dziala haha
Ze wzgledu ze mam sucha skore i "pije" ona litrami wszelkiego rodzaju mazidla..kupuje w Kruidvat balsam za 1€ :)
Zuzywam srednio litr na miesiac :d

Oliwke odradzalabym-ona natluszcza a nie nawilza..juz nawet czytalam ze dzieciom tez jest niezalecana...

NANA hahah no wlasnie ten EPINO rozciaga a nie sciaga :) dobrze ze go po porodzie nie uzylas :p

reklama
Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży:) Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej:) Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.
Ja smaruje sie zwyklym balsamem ujedrniajacym z Avonu i narazie nie widze zadnych roztepow ani na brzuszku ani na piersiach:)
Wczesniej smarowałam sie oliwka Bambino ale denerwowalo mnie to ze koszuki ciagle tluste i zmieniłam na blsam:)

Nana narazie chlopak ale w przyszłym roku sie to zmieni:)
Oj on to by sie cieszyl na taki masaz, tylko ja jakos ( chyba przez te pogode) jestem dla niego mniej wrazliwa:)
Ale czas to zmienic wiec chyba go wykorzystam:)

Co do rozstepów to głównie sprawa genetyczna...i jak mają się zrobić to żadne smarowanie nie pomoże...czasami pod koniec ciąży potrafią wyskoczyć...
No ale przyznam się że równiez się smarowałam...Mustelą kupioną w PL bo tutaj nie ma.

Oliwki używam czasami i prawdą jest że ona natłuszcza...żeby nawilżała to trzeba ją nakładać na mokr/wilgotne ciało.Robię tak;pod prysznicem wmasowuję oliwkę a później jeszcze się opłukuję wodą i osuszam(a nie wycieram) ręcznikiem.Tłustych plam nie ma.

Jezeli chodzi o EPINO to nie koniecznie trzeba nadmuchiwac balonik do 10 cm ,tylko tyle by uelastycznic krocze dotego jak ten balonik jest w pochwie (tylko lekko nadmuchany) to cwiczy sie miesnie bo zaciska sie je i sprawdza na wskazniku z jak sila sie nam udalo zacisnac .Takze i po porodzie kiedy miesnie sa porozciagane to pomaga je wzmocnic.No niestety rozciagnietego krocza nie sciagnie napewno. Generalnie to czytalam i lekarka mi odradzala masaz brzuszka bo to moze powodowa przedwczesne skorcze a kobitki z problemami to wogole nie powinny tego robic.Napar z lisci mali powoduje skurcze.Masaz sutek tez powoduje skurcze wiec ostroznie. Na rozstepy polecam MUSTELE z PL niestety .

A tu cos o tym naparze z lisci malin

http://www.duszan.com24.pl/?p=produ...-I-SZYBKI-POR%D3D-NAPAR-Z-LI%A6CI-MALIN-300GR

Ostatnia edycja:
tak czy siak smarowanie brzucha niweluje napięcie skóry i jest elastyczniejsza, a jak jakiś rozstęp wyskoczy no to trudno :) chociaż u mnie w rodzinie nie ma predyspozycji do rozstępów , ale czas pokaże ;)

Anna miałam taka oliwke z Johnsona ze sie nia smarowało wilgotne po kapieli ciało a potem wycierało sie na sucho recznikiem i była rewelacyjna bo nie tłusciła ubrac a super nawilzała ale niestety juz jej tutaj nie moge znalesc :(

Rozstepy absolutnie nie sa genetyczne ;)
To osobiste predyspozycje kazdej z nas..to ze mama miala nie znaczy ze ja bede i na odwrot..
Gdzies fajny artykul byl na ten temat jak ofkopie to wkleje :)

A wracajac fo oliwki.. Ja niestety nie mige uzywac bo mam skore egzemowa,a oliwka dodatkowo mnie wysuszala i "sciagala".
Ale patent z prysznicem warto zapamietac :)

Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży:) Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej:) Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.

Wczesniej smarowałam sie oliwka Bambino ale denerwowalo mnie to ze koszuki ciagle tluste i zmieniłam na blsam:)
Dobrze wiedziec takie rzeczy, bo pewnie dalej myslalabym , ze nie wolno pic, zreszta nawet wczesniej sie z takim naparem nie spotykalam, ale pewnie przed porodem zaopatrze sie , skoro mowisz, ze pomaga , natura ma w sobie wiele sekretow ;)

A co do oliwki , hmmm taka pewnie dziecieca czy jakakolwiek inna to pewnie tlusta i zostawia slady, mialam reszte Johnsons&Johnsons i tez nie bardzo mi to przypadlo, ale ta Olivia zwangerschapsolie to wg mnie nie oliwka przemyslowa biala tylko centralnie zielono/zolta oliwa z oliwek , tylko ma zapach, ja smaruje zaraz przed snem i spie na brzuchu i nie zostawia zadnych sladow na koszulce , bo bardzo szybko sie wchlania, a brzucho pozostaje nawilzone , nie natluszczone jak w przypadku oliwek przemyslowych.

Jesli znalezli by sie ochotnicy naturalnego nacierania ciala oliwa oraz korzysci z tym zwiaznych polecam poczytac, oliwa z oliwek pomaga rowniez na suche wlosy :

Hiszpańska Oliwa: Naturalne nawilżanie

Nana napisalam Ci sekretna wiadomosc na Fejsbuku. Tylkooo ciiiii...
;-)

mgd kochana ja tez mam skóre egzemową ale ta oliwka co miałam po kapielu była super :) jak ja trafie w Pl to napewno kupie :)

Ayni ja ci wczoraj napisałam pw ;)

reklama
Do góry