reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Dzieki laski za troske :*

AYNI ano nie bylo mnie troche bo mialam wariacki czas :)

mi sie wlaczyl chyba syndrom wicia gniazda(nie za szybko kurna?!!) haha
Siedze i szyje teraz yyy uuuu...jak to sie nazywa no....takie szeleszczace szmatki do mietoszenia dla dzidzi :D

Wyprawkowo stoje dobrze,ale to zasluga tylko i wylacznie tego ze mam wszystko po synku..
Zostaly mi gadgety dla siebie,ale poczekam na te spotkanie informacyjne w szpitalu,to dostane liste :)

A czy przygotowywuje sie do porodu?? Hnmm jeszcze nie :p
Ale mam w planie masaz krocza i jakies info na temat oddechu..

NANA a ten balonik to sie moze przypadkiem EPINO nazywa??
Bo jesli tak to mi polozna odradzala..ponoc rozciaga wzorowo,ale "po" ma sie jak to Chylinska powiedziala-totalna rozklapcioche haha

I znowu kilogramy na tapecie..ehhh
Ja sie dobrze czuje w swojej skorze :D obecby stan konta to 85 kg przy 173cm...
Jak zobacze ze chomiczeje to zastosuje te Wasze rady :)

Apropos musli...to sprawdzcie sobie ile tam pozywnej chemii jest :D :D
Ha wcinam otreby ze swiezymi owocami ;)

SENCILLA czy ja moge Cie prosuc o ten przepis na chlebek orkiszowy??
Bialego nie jadamy,w ciemne holenderskie pieczywo nie wierze ;)

I na koniec- kto ma ochote na sorbet melonowy??swojej roboty :)

Tak MGD EPINO :-) no to dobrze ze nie stosowalam he he :-DAle po porodzie to mysle ze pzrydatne.Ale tez nie stosowalam wiec polecic moge tylko naturalne metody.

Dziewczyny smarujecie swoje brzuszki jakimis specjalnymi balsamai czy tylko zwykla oliwka?:)
Sencilla czy takie smarowanie miedzy pochwa a odbytem tym olejkiem daje jakies rezultaty?:)

Bernadettka ja uzywalam na poczatku Palmers krem skoncentrowany z elastyna i wit E na rozstepy. Byl super, ale skonczyl sie i u mnie na wsi juz nie moglam znalezc, babeczki polecily mi oliwke dla ciezarnych Olivia zwangerschap olie , to jest na zywca oliwa z oliwek tyle, ze ladnie pachnie :D ale oba specyfiki swietnie nawilzaja skore .

Nana dzieki, bedziemy masowac :D

Ayni, oczywiscie masowalam, rozciagalam jak tylko sie dalo. A raczej moj maz, przyjemne z pozytecznym, jak to nana ujela, powiem szczerze i bez ogrodek, ze taki masaz zawsze konczyl sie "przytulankami". o tak, i na mnie to dzialalo, i na niego, polecam! :)
Z Antosia peklam przy porodzie przeokrutnie i chcialam tego tym razem uniknac.. I chyba sie udalo, bo mialam tylko 2 szwy, ktore szybciutko sie zagoily. Pilam tez regularnie herbatke z lisci malin, liscie dostepne za centy (no bo nie za grosze) w ekosklepach, frambozenblaadjes sie nazywaja. POmaga podobno.

do masowania skory polecam niezawodny, cudowny, przyjemny olejek z orzechow laskowych, to moj ulubiony kosmetyk :) do kupienia u turka.

Ostatnia edycja:
Kochana mysle, ze mojemu tez sie spodobaja takie zajecia wieczorne, bo jak narazie od samego masowania brzuszka olejkiem robi sie goraco , a gdzie tam krocze :zawstydzona/y:A te liscie malin to przed porodem ? Ja generalnie slyszalam, ze moga wywolac skurcze i ciezarnym nie wolno... Slyszalas tez o tym ? Ja sie wlasnie ode mnie z wrzesniowek dowiedzialam. No ciekawe, ciekawe..

reklama
ja nie przepadam na kosmetykami typu oliwki dla siebie :( kupiłam balsam w tubie na brzuch ze zwitsala :) i jestem zadowolona ;) mgd ja tez mam 172 cm wzrostu :)

Do góry