reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

MGD habibti!! Kupe czasu, gdzie sie ukrywalas ? Nic sie nie martw kilogramami, bo ty to tak szczupaczek wygladasz tylko brzuszek sie odznacza, tymbardziej, ze wiem, ze przed ciaza tez z Twoja waga nie bylo za ciekawie. Wiec musisz troche nadrobic ;) Nie mam pojecia czy tutaj robia wymaz przed porodem, ale intuicja podpowiada mi , ze nie ;p

Nana dzieki za dobre spostrzezenia. Napewno bede unikac soli i cukru bo tutaj to akurat moge powiedziec z czystym sumieniem , ze naduzywam. A jesli chodzi o reszte zywnosci to raczej nie lubujemy sie w przetworzonej , oczywiscie makaran sie pojawia tu i owdzie , najgorsza moja zmora natomiast jest chleb, bo ja nie lubie desek z wasy i generalnie jemy polski chleb , bialy oczywiscie , moze czas przerzucic sie na musli
:sorry2: Nana widzialam Twoje zdjecia , wiec juz nie przesadzaj z tym wielorybem masz normalna sylwetke (w ubraniu oczywiscie, w bikini Cie nie ogladalam) ;-)

Iskierka no taki juz masz metabolizm, kazda kobieta ma inny, co bys nie robila kochana kaczuszko nasza to i tak bedziesz teraz kuleczka . Ale nie jestes w ciazy za kare wiec sie nie przejmuj, jak 2 razy zgubilas, to teraz tez zgubisz !

reklama
Ayni, jesli mowa o chlebie, to polecam piec samemu. Np. mam przepis na orkiszowy, ktory sie robi doslownie w 5 minut (plus rosnięcie, bo drozdze), no ale akurat rosnac mu nie trzeba pomagac. A jaki zdrowy! jesli chcesz, to Ci zapodam.

Iskierka no taki juz masz metabolizm, kazda kobieta ma inny, co bys nie robila kochana kaczuszko nasza to i tak bedziesz teraz kuleczka . Ale nie jestes w ciazy za kare wiec sie nie przejmuj, jak 2 razy zgubilas, to teraz tez zgubisz !
Ha, kuleczką to ja byłam niemal zawsze. W podstawówce to mialam same tróje z WF bo nigdy nie umialam porzadnie wykonac zadnego ćwiczenia - mialam nadwage i bardzo szybko sie męczyłam. Zawsze się śmieliśmy, że mnie to lepiej przeskoczyć niż obejść :-D
Jako nastolatka zrzuciłam troche kilogramów (ale nie urosłam :-p) i tak mi zostalo do dnia ślubu - ważyłam 50kg.
Dwie ciąże zrobiły swoje, do wagi już nigdy nie wróciłam, ale oscylowałam pomiędzy 55-60kg.
W Holandii też nie zeszczuplalam, za to w d**e mi dalo ponad roczne siedzenie w domu po kontuzji kostki - malo ruchu, duzo jedzenia:-D:-D:-D

Dziewczyny, czy te majtki jednorazowe to jet to - Natalis stretchbroekje - Babyshoppen ???
Bo chcę sobie zamowic przez internet (nie mam siły łazić po sklepach) i nie wiem czy dobrze szukalam...

mgd jeśli chodzi o wyprawke to dużo mi nie zostało, umeblowanie jest, musze tylko wytapetować pokoik, zakupić firanki i zasłoni no i takie rzeczy jak przescieradełka, pościel, jeszcze troszke ubranek dokupić aaaaaa no i wozek ale wozek to na samym koncu :)

AYNI moje fotki teraz to ujda no ale wciaz 7 kg + wiec ubrania w szafie czekaja:-) Ja w ciazy jak wieloryb bylam ,juz w 16 tyg mam zdjecie na ktorym widac ze mam spuchnieta twarz.Mnie najgorzej to martwia moje stawy i hormonki bo w moim przypadku wazne jest bym nie byla otyla.Tak dla siebie to mogla bym to zaakceptowac ale zdrowko ma sie tylko jedno.

Makaron to np.mozna kupowac (albo zrobic samemu) z maki razowej ,ciemne pieczywo ,musli ma tez niestety duzo weglowodanow.Osobiscie to ja wole zjesc ciemne pieczywo niz "deske z wazy" :-D chodzi o to by nasz organizm mial co robic z tym jedzeniem by dluzej dostarczalo nam energi. My tak czesto wlasnie widzimy z moim mezem ze zjemy a za godzinke glod ,a moj D to juz niemal obowiazkowo w nocy podjada bo mowi ze az sie trzesie z glodu.To poprostu przetwozona zywnosc powoduje ze szybko dostajemy kopa energetycznego ale na krotko.

zgadzam sie z nana, muesli wbrew utartej opinii wcale nie jest zdrowe, jest tam MNOSTWO cukru. co z tego, ze mi napisza na opakowaniu, ze nie ma tluszczu, jak zamiast tego, aby smak byl dobry, dodany jest cukier, albo-jeszcze gorzej-aspartam. NA tym na pewno sie nie schudnie :)

my nie jemy bilaego pieczywa, bo to sa puste kalorie bez zadnych wartosci odzywczych, blonnika tez tam nie uswiadczysz. Jemy za to prawie wylacznie chleb orkiszowy, albo zytni.

Iskierka, to sa wlasnie te majtasy. Ja nie zamawialam ich, bo dostalam w szpitalu caly zapas po porodzie :)

Ja tam wole platki owsiane mniam niz to cale musli ile to kalori ma :szok: dotego mozna dodac sobie suszonych sliwek i blonnik jak sie patrzy i na zaparcia pomaga.Ja tez pieke czasem chlebek ale wazna jest dobra maka zadne tam gotowe mieszanki.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja tam mam straszną ochotę na pizze..taka prawdziwą włoską....
A co do wagi i odzywiania się to ja np.Nutelle to pierwszy raz w życiu spróbowałam jak w ciąży byłam...:-D

Do góry