reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Buahhaha Haga my tu nie mamy w wiekszosci z nas obsesji kostiumowej :zawstydzona/y:, przeciez sie w ciazy nie bede katowac ;p tez jestem czlowiek i moge od czasu do czasu zjesc loda, nie tylko czytac, jak inni jedza :D haha
ja niestety nie mam nic w domu slodkiego po prostu NULL i przeczekam jakos do jutra :D

Madzia ja uprawiam regularne podskoki w lozku, podobno tez spalaja troche kalorii. Mysle, ze po takich lodach bede miala jeszcze wieksza motywacje, bo czekolada to afrodyzjak ;)

Ostatnia edycja:
No Madziula, ciekawe z jaka waga pojdziesz do porodu :) jak obstawiasz? :p
ja jadlam slodkiego w ciazy baaaaaaaaaaardzo duzo, wole nawet nie wspominac... no i 14kg przytylam, nie bylo tak zle, bo do konca ciazy radzilam sobie ze wszystkim, tylko ciezko bylo sie na lozku przewrocic na drugi bok hihi :happy2:

Ayni ja tez nie mam obsesji kostiumowej, ale nie chcialabym po dziecku wygladac jak spasla swinia:sorry:mam 22 lata i nie wyobrazam sobie nosic rozmiaru XXL, bo po pierwsze jest to niezdrowe, a po drugie zle bym sie czula z obwislymi faldami na brzuchu. No ale Ty przeciez stroju kapielowego nie mozesz ubierac, to raczej nie wchodzmy w ta dyskusje.
A pozatym sama napisalas ze jestes przerazona i ze sie zalamalas tym wynikiem.

Ayni heheheh lepsze te podskoki niz nic, ale ja uwielbiam rower :)

The Hague, kurde ciezko powiedziec, ja tak obstawiam 12 max. 14 , mam nadzieje ze sie wyrobie ;) prawdą jest ze przewracać sie jest coraz ciezej ;)

A ja sie moge ubrac stroj kapielowy, czemu nie? Tyle, ze ja nie chce sie kazdemu pokazywac, bo Tobie chyba na tym zalezy. Ty pewnie bys glodowala czy cos, ale ja nie zamierzam. Mam jeszcze troche do przejscia w tej ciazy i nie wyobrazam sobie jakiejs drakonskiej diety w ciazy , bo to tez niezdrowo :tak:Ile przytyje tyle pozniej zgubie i wcale nie bede musiala wygladac jak spasla swinia, czy tez tak sie czuc, bo nie mam chorych kompleksow na punkcie swojego ciala ;p

Ale Twoje agresywne wypowiedzi swiadcza tylko o Tobie moja droga ;) cos tu lezy na rzeczy :D

A zobaczysz jak to w 9 miesiacu z takim brzusiem ciezko z lozka sie podniesc :D na boczku trzeba :D:D:D
Generalnie to nie tylko dlatego, że ma sie wieeeeeelki brzuch. Praktycznie od 6 czy 7 miesiąca ciąży wskazane jest wstawanie z pozycji leżacej własnie z boku, a nie z leżenia na plecach - nie wiem czy to jasno napisałam....
Chodzi o to, że jak sike leży na plecach i wstaje się/siada się bezpośrednio z tej pozycji to dzidziusiowi grozi w tym momencie niedotlenienie.
Dlatego zaleca sie najpierw przekręcić sie na bok, a dopiero później wstać. tego mnie nauczyli w szkole rodzenia 15 lat temu:-D:-D:-D

Ayni heheh rustig :)

ja też nie przebieram w tym co jem , ale musze powiedzieć ze nie mam jakis napadów obżarstwa ani nic takiego, jem małe porcje ale czesciej, przegrywam duzo owocow, jak mam jakies speciale zachcianki to ide i po prostu jem i uwazam ze dobrze wygladam. Troche piersi moze mam za duze hahahaha

Iskierka ja siłą rzeczy staram sie wstawac z boku z tego wzgledu ze jak leze na plecach to nie jestem w stanie wstać ;) ale dobrze wiedzieć takie coś :) teraz bede o tym myslala ;)

reklama
Glodowala?? nigdy w zyciu jeszcze nie glodowalam i nie zamierzam ;)))
i nie zalezy mi na pokazywaniu ciala kazdemu. Moje cialo nie jest idealne, ale nie chce wygladac jak grubas z wielkim brzuchem i tylkiem i zeby kazde krzeslo czy lawka sie pode mna uginaly. Ja tez zadnej diety w ciazy nie mialam, wrecz zajadalam ile wlazlo.
Odpowiedzialam tylko na Twoje posty, bo w jednym napisalas ze jestes zalamana i w szoku, a w drugim juz pisalas ze musisz kupic lody. No to sie zdecyduj, bo jak ja bym byla zalamana to bym lodow nie jadla ;))
No i zycze Ci tego zebys te kg zgubila..
Wiesz ja nie mam kompleksow na punkcie swojego ciala czy wagi, bo mam normalna figure, wiec nie wiem dlaczego mam sie czuc zakompleksiona??

Aha no i co wedlug Ciebie lezy na rzeczy?? no nie mow tylko, ze Ci czegos zazdroszcze... hehehehe :happy2:

Do góry