reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Kurcze no nie wiem ja jakos optycznie bym nawet nie zauwazyla, ze az tak przybralam, doslownie przez ostatnie 30 dni to chyba najwiecej !! Moze to faktycznie przez ta sol, bo M mi mowi, ze duzo sole, moze sprobuje jakos ograniczyc. Ale tez jem jak Iskierka, duzo warzyw i owocow , ryb i serow, generalnie malo slodkiego.

Troche jestem przerazona tym wynikiem , ale wiem, ze dziecko rosnie i razem z nim lozysko i woda, wiecej krwi itd. But still... Moze to jakos chwilowo , mam nadzieje, ze w pelnowartosciowe lato troche sie to uspokoi.

:zawstydzona/y:

reklama
Ayni ja to sole tylko ziemniaki jak gotuje:) jem minimalne ilosci soli, nie tylko w ciazy ale od zawsze, poprostu nie lubie soli :)
za to jem dużo lodów i czesto czekolade ;) za to nie słodze herbaty ani niczego wiec i cukru troche brakuje :) jakos sie trzymam ;) w ciazy mam ogromny popyt na lody od samego poczatku i tylko czekoladowe ;)

iskierko masz w planach jakas ciekawa diete po karmieniu piersia? podziel sie :D:D:D ja chce zrzucic jeszcze 7kg, zeby wrocic do wagi zanim do nl przyjechalam :szok:
Tak, mam. Jest taka cudowna dieta pod tytułem "Żryj mniej" i mam w planach ją zastosować:-D:-D:-D Szczególnie dobre jest jej zalecenie, aby nie jeść po godzinie 20.00, co w poczatkach ciąży mi sie zdarzało. Teraz już mniej, no chyba że jem lody:-D
Ja narazie przytyłam 9 kg od poczatku...
Ciekawe ile mi jeszcze przybedzie:)

Bernadetka widzę po suwaczku że mamy identyczny termin porodu:-)
Mała sugestia - ustaw suwaczek nie w treści postu ale w swoim profilu. Tam, jest zakładka "O mnie" i "Sygnatura".
w ciazy mam ogromny popyt na lody od samego poczatku i tylko czekoladowe ;)
Właśnie ja nie jem czekoladowych, ale waniliowe. Kupuje w LIDL-u takie duże 2,5kg o smaku waniliowym i potem juz w pucharku doprawiam karmelem, czasem dżemem owocowym.
Czasem mi sie zdaza kupić w C1000 te z Hertog czy jakoś tak. Wtedy są dwu- lub trzysmakowe. Ale one male są, a ja musze się nimi dzielić z mężem i dziećmi:-D:-D:-D

Iskierka dzieki za podpowiedz bo nie moglam sie z tym sama polapac:)
Ja zadko jadam słodkosci, musi mi sie bardzo chciec za to owoce to kilogramami potrafie w siebie wepchnac:)

Dziewczyny ja tez mam apetyt na czekolade, a z Hertoga wlasnie sa najelpsze lody, bo sie "leja" moje ulubione to z 3 rodzajami czekolady, ale dawno juz ich nie jadlam :szok:nie wiem co z ta czekolada mam, ciagnie mnie na szczescie sie ograniczam i jem moze 2 x tyg , ale kakao , platki czekoladowe i wszystko co z czekolada to moglabym chyba codziennie ;D ale lody te wlasnie to chyba kupie jutro i postaram sie odstawic cukier i sol , Madzia ty to jestes clever...

ja kupuje tez te lody Hertoga w pudełku o smaku stroopwafla o mniam mniam, mogłabym je jesc dzien i noc hahahah jestem lodowy potwór ;)

Madzia tych ze strupa jeszcze nie jadlam, ale mysle, ze pewnie nijak maja sie mieszance lodow hertoga 3 rodzaje czekolady... mleczna, czarna i biala , mmmm... Ja juz je w myslach kupuje :D

No, a pozniej szok na wadze hehehehehehehehehhehe :pPPPP

jak tam sie dziewczynki czujecie? Astrid, where are you?

reklama
Do góry