reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

bernadetkka ja kupuje w aptece mleczko na zgagde dla kobiet w ciazy;) nawet drogeryjny gascovin jest dla kobiet w ciazy :) i uwazam ze najlepszy:) momentalnie dolegliwosci ustepuja ;)

Ayni ty juz szalejesz :) ja na liscie nie mam szlafroku i dobrze, mniej wydatkow hehe

reklama
Madzia, kotka nie ma myszy harcuja ;p wroci moj kot to sie juz nim bede zajmowac ;D
Bernadetka no by juz jestes prawie na wylocie. Dziewczyny ja sie dzis zalamalam doslownie. Wlasnie leci mi 22 tydz wg poloznej i stanelam na wage i co widze ? Straszne liczby !! od poczatku przytylam juz 8 kg !! Omg !! To strasznie duzo, tymbardziej, ze ja w ogole ostatnio nie jem jakis lodow, mieso tez rzadko jem , jakas masakra!
Ja mam jeszcze 18 tyg do odbebnienia i nie wiem jak to bedzie podobno pod koniec najgorzej. Juz nie wiem co mam robic, bo pogoda tez nie nastraja na samotne spacery . M ma popoludniowki a rano to rawet nie mamy czasu ani ochoty na jakies wyjscia. Dramat.

Madzia, kotka nie ma myszy harcuja ;p wroci moj kot to sie juz nim bede zajmowac ;D
Bernadetka no by juz jestes prawie na wylocie. Dziewczyny ja sie dzis zalamalam doslownie. Wlasnie leci mi 22 tydz wg poloznej i stanelam na wage i co widze ? Straszne liczby !! od poczatku przytylam juz 8 kg !! Omg !! To strasznie duzo, tymbardziej, ze ja w ogole ostatnio nie jem jakis lodow, mieso tez rzadko jem , jakas masakra!
Ja mam jeszcze 18 tyg do odbebnienia i nie wiem jak to bedzie podobno pod koniec najgorzej. Juz nie wiem co mam robic, bo pogoda tez nie nastraja na samotne spacery . M ma popoludniowki a rano to rawet nie mamy czasu ani ochoty na jakies wyjscia. Dramat.

Może magazynujesz wodę? Mi magazynowanie wody pojawiło się dopiero teraz na końcu ciąży.

Ayni moja kolezanka miala to samo, woda jej sie w organizmie zbierala i do porodu poszla z waga wieksza o 32kg... Nie bede opowiadac jak przebiegl jej porod, bo raczej nie chcialabys wiedziec, ale jedyne co moge Ci poradzic, to zero slodyczy i zero solenia! Zadnej soli!!

Ayni moja kolezanka miala to samo, woda jej sie w organizmie zbierala i do porodu poszla z waga wieksza o 32kg... Nie bede opowiadac jak przebiegl jej porod, bo raczej nie chcialabys wiedziec, ale jedyne co moge Ci poradzic, to zero slodyczy i zero solenia! Zadnej soli!!

O rany, to ja marudzę w podświadomości, że mam 12 kilo na plusie :eek:, powinnam się cieszyć, że tylko tyle.

Astrid wedlug mnie to do porodu pojdziesz z 1 lub 2 kg wiecej, bo dziecko teraz przybiera na wadze szybko :) ale nie martw sie, , polowe z tego wazy dziecko, lozysko, wody plodowe, itd :)

OMG 32 kg to juz jest straaaaaaaaasznie dużo ;)

no ja narazie 8kg i waga sie zatrzymała ;) moze to ze duzo rowerem jezdze pomaga :) jak pracowalam do 5 miesiaca to tylko 3-4 kg mialam na plusie, potem doszlo 4 i teraz stoje na 8 :)

ale jedyne co moge Ci poradzic, to zero slodyczy i zero solenia! Zadnej soli!!
Ja już przytyłam jakieś... 20 kg, czyli jak dla mnie standard, bo niemal w każdej ciąży było mniej więcej tyle.
Generalnie nie obżeram się, jem dużo warzyw i owoców, ze słodyczy to jem tylko KitKat Chrunchips (ten biały) i lody i to nie codziennie. Chekolada mi nie smakuje, chipsy mi nie smakują. Jesli chodzi o sól to nie wyobrazam sobie jedzenia niedosolonych lub całkowiecie pozbawinych soli potraw. Zdaję sobie sprawę, że to własnie sól powoduje zatrzymanie wody w organiźmie, ale bez soli nie umiem....:no:
Generalnie nie zamartwaim się swoją wagą, bo wiem, że dziecko trochę waży i macica z wodami i łożyskeim też swoje waży i generalnie te kilka kilogramów będę momentalnie lżejsza zaraz po porodzie. Reszte trzeba będzie zrzucić. Mam nadzieję, że dziecko pozwoli mi naturalnie zrzucić kilka kilogramów - spacery, troche gimnastyki itp.
Resztę zrzucę jak wróce do pracy i jak przestanę karmic piersią.

iskierko masz w planach jakas ciekawa diete po karmieniu piersia? podziel sie :D:D:D ja chce zrzucic jeszcze 7kg, zeby wrocic do wagi zanim do nl przyjechalam :szok:

reklama
Do góry