reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Ayni, ja tez tworzylam czarne scenariusze, okazalo sie, ze babeckza super, wszystko chwalila, jedyne, co jej sie nie spodobalo, to to, ze uzywam kocyka z akrylu, a nie bawelnianego. ale nic nie narzucala :no: w koncu nabylam bawelniany, czym bardzo ja usatysfakcjonowalam :-D

reklama
Jak wiecie to ja czesto miewam negatywne uwagi co do sluzby zdrowia tutaj ,no ale co do kramzorgu to wam powiem ,ze kompletnie nie ma sie czym przejmowac.To sa tak samo ludzie jak my.U mnie pani byla i odbylysmy mila rozmowe.No ale rozumiem was bo sama naczytalm sie roznych opini i mnie to sie wydawalo raczej ,ze to jakas kontrol bedzie i troche sie przejmowalam.No a teraz to wiem ze nie ma zupelnie czym .Oni sa dla was nie na odwrot i wiedza o tym ,ze jak nam sie nie spodoba to mozemy poprosic o inna osobe albo zmienic firme,takze im zalezy bysmy sie z nimi dobrze czuli.

dzien dobryyy :)
kto zakosil slonko???
maatko wy tu o porodach dyskutujecie, a ja nawet o tym nie mysle hahah.

A czy ktoras z Was nie miala kraamzorg?? bo ja sie nie zdecydowalam... uznalam ja za zupelnie zbedna, po glebszym wniknieciu do czego te panie "sluza":)

didor tez mysle ze to alergia. wiosne mamy kochana, a w ciazy organizm nawet na alergeny inaczej reaguje..

A czy ktoras z Was nie miala kraamzorg?? bo ja sie nie zdecydowalam... uznalam ja za zupelnie zbedna, po glebszym wniknieciu do czego te panie "sluza":)
Wiewsz, ja też tak myslalam. W końcu mam juz dwoje dzieci więc teoretycznie wiem jak to wszystko wygląda - kąpiel niemowlęcia, karmienie piersią, przewijanie, dbanie o pepuszek itp
Jednak troszkę przeraża mnie fakt, że po kilku/kilkunastu godzinach od porodu wyjdę z dzieckiem do domu i nikt nie będzie kontrolował co sie z nami dzieje....
A tak przynajmniej przez 3 godziny dziennie ktoś może obejrzeć mnie i dziecko.
Może się mylę, ale .... najwyżej wykorzystam te pania jako niańkę do dziecka:-D:-D:-D

Ja rowniez pomimo glebokiego sceptycyzmu, wezme sobie ja na 3 h dziennie, to nasze pierwsze dziecko i nie mamy zbyt duzego doswiadczenia. poza tym podejrzewam, ze po porodzie bede wypompowana i bede duzo odpoczywac i napewno moj M nie da sam rady z noworodkiem z braku doswiadczenia wlasnie. powiem jej w czym ma mi pomoc i koniec w koncu ona jest dla mnie i dziecka , nie do kontroli.

reklama
No wlasnie jak ja sie tych pan pytalam czy poza opieka nad dzieckiem i ewentualnej pomocy w domu cos jeszcze robia(mialam na mysli kontrolowanie szwow itp) to powiedzialy ze nie.
Przez dwa dni po porodzie przyjda moje polozne na kontrole. I to mi wystarczy. A do pomocy w domu i nad dzieckiem bede kogos miala wiec o to sie nie martwie :)

Do góry