didor ja niestety nie wiem co to, ale poszukalam w internecie i znalazlam takie cos: Wysypka w ciąży | parenting.pl
reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Właśnie dostałam telefon od kraamzorg, przyczłapie do mnie 3 maja . Czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie? Póki co nie mamy żadnych rzeczy kupionych dla dziecka, bo jesteśmy trochę przesądni i wolimy poczekać. Jedynie co, to mamy czapeczki, bo dostaliśmy w prezencie.
didor, gratuluje ciazy ! W ktorym jestes tygodniu ? To dobrze, ze pojawilas sie u lekarza, ale mysle, ze to moze byc reakcja alergiczna, skoro mialo to dosc gwatlowny przebieg i juz zniknelo. Ja mialam tylko drobne wypryski na ramionach i gornej partii plecow, ale to juz przeszlo , wiec sie nie martwie.
Lekarz pewnie tez nie bedzie bardzo zainteresowany szukaniem czegos , czego nie ma, chociaz podziwiam, ze zrobil Ci tosty z krwii Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Ja nie mam alergii, ale jak mnie kiedys tak wysypalo, ze sie ubrac nie moglam, ale nigdy wiecej sie to nie powtorzylo.
Lekarz pewnie tez nie bedzie bardzo zainteresowany szukaniem czegos , czego nie ma, chociaz podziwiam, ze zrobil Ci tosty z krwii Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Ja nie mam alergii, ale jak mnie kiedys tak wysypalo, ze sie ubrac nie moglam, ale nigdy wiecej sie to nie powtorzylo.
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Właśnie dostałam telefon od kraamzorg, przyczłapie do mnie 3 maja . Czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie? Póki co nie mamy żadnych rzeczy kupionych dla dziecka, bo jesteśmy trochę przesądni i wolimy poczekać. Jedynie co, to mamy czapeczki, bo dostaliśmy w prezencie.
Zupełnie nic, u mnie była teraz w poniedziałek pierwszy raz pani z kraamzorg, podpisałyśmy kilka papierków, gdzie chcesz rodzić, czy chcesz karmić piersią , takie dotyczące porodu i dziecka, da ci pare wskazówek co powinnaś mieć, ja dostałam taką ksiazke jak sie przygotować, co zabrać ze sobia i ogolnie co trzeba miec i tyle. Pytała tylko czy mam wanienkie i siedzonko do auta no i ogólnie mozesz ja pytać o co chcesz
Astrid1987
A, no to ok . Bo mi tak głupio, że ona przyjdzie, a ja "w lesie" ze wszystkim . No to muszę się zastanowić nad tym, o co ją zapytać .
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Ja tez ogarniałam pokoik bo myslalam ze moze bedzie chciala sprawdzic ale nic
Astrid1987
My mamy jedynie kuchnię, salon i sypialnię, więc osobny pokoik dla dziecka odpada, no i to nie jest nasze mieszkanie. Jedynie co to posprzątam , zrobiłabym jakieś fajne ciacho, ale nie wiem, czy to nie byłaby jakaś przesada
Astrid1987
Moja kramzorg nic mi nie sprawdzala nawet po porodzie ale zasmoje znajome mialy inne kraamzorgy i babki sie doczepialy ze tego i owego nie ma...
No właśnie słyszałam, że są takie, co się czepiają. OJ najwyżej wytłumaczę jej swój punkt widzenia. Zrobię ciasto i kawę i się uspokoi .
reklama
Astrid o tak, tym napewno ich przekupisz !
Swoja droga mnie juz krew zalewa jak o tym mysle i juz sobie wymyslam scenariusze do czego sie moze przyczepic, pewnie jej sie posciel nie spodoba czy bedzie chciala dziecko kapac w kuchni, ale ja tam sie nie dam przekabacic na jej pomysly. Nie jej dziecko , niech sie wypcha, choc byc moze akurat sie trafi fajna babeczka
Swoja droga mnie juz krew zalewa jak o tym mysle i juz sobie wymyslam scenariusze do czego sie moze przyczepic, pewnie jej sie posciel nie spodoba czy bedzie chciala dziecko kapac w kuchni, ale ja tam sie nie dam przekabacic na jej pomysly. Nie jej dziecko , niech sie wypcha, choc byc moze akurat sie trafi fajna babeczka