reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Właśnie dostałam telefon od kraamzorg, przyczłapie do mnie 3 maja :-D. Czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie? Póki co nie mamy żadnych rzeczy kupionych dla dziecka, bo jesteśmy trochę przesądni i wolimy poczekać. Jedynie co, to mamy czapeczki, bo dostaliśmy w prezencie.

didor, gratuluje ciazy ! W ktorym jestes tygodniu ? To dobrze, ze pojawilas sie u lekarza, ale mysle, ze to moze byc reakcja alergiczna, skoro mialo to dosc gwatlowny przebieg i juz zniknelo. Ja mialam tylko drobne wypryski na ramionach i gornej partii plecow, ale to juz przeszlo , wiec sie nie martwie.
Lekarz pewnie tez nie bedzie bardzo zainteresowany szukaniem czegos , czego nie ma, chociaz podziwiam, ze zrobil Ci tosty z krwii :D Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Ja nie mam alergii, ale jak mnie kiedys tak wysypalo, ze sie ubrac nie moglam, ale nigdy wiecej sie to nie powtorzylo.

Właśnie dostałam telefon od kraamzorg, przyczłapie do mnie 3 maja :-D. Czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie? Póki co nie mamy żadnych rzeczy kupionych dla dziecka, bo jesteśmy trochę przesądni i wolimy poczekać. Jedynie co, to mamy czapeczki, bo dostaliśmy w prezencie.

Zupełnie nic, u mnie była teraz w poniedziałek pierwszy raz pani z kraamzorg, podpisałyśmy kilka papierków, gdzie chcesz rodzić, czy chcesz karmić piersią , takie dotyczące porodu i dziecka, da ci pare wskazówek co powinnaś mieć, ja dostałam taką ksiazke jak sie przygotować, co zabrać ze sobia i ogolnie co trzeba miec i tyle. Pytała tylko czy mam wanienkie i siedzonko do auta :) no i ogólnie mozesz ja pytać o co chcesz :)

My mamy jedynie kuchnię, salon i sypialnię, więc osobny pokoik dla dziecka odpada, no i to nie jest nasze mieszkanie. Jedynie co to posprzątam :D, zrobiłabym jakieś fajne ciacho, ale nie wiem, czy to nie byłaby jakaś przesada :szok:

Moja kramzorg nic mi nie sprawdzala nawet po porodzie ;) ale zasmoje znajome mialy inne kraamzorgy i babki sie doczepialy ze tego i owego nie ma...

reklama
Astrid o tak, tym napewno ich przekupisz !

Swoja droga mnie juz krew zalewa jak o tym mysle i juz sobie wymyslam scenariusze do czego sie moze przyczepic, pewnie jej sie posciel nie spodoba czy bedzie chciala dziecko kapac w kuchni, ale ja tam sie nie dam przekabacic na jej pomysly. Nie jej dziecko , niech sie wypcha, choc byc moze akurat sie trafi fajna babeczka :D

Do góry