reklama
mgd
ماما كوثر
Nie widac rozwarcia w sensie cm
Tzn lekarz widzi czy szyjka zamknieta czy moze sie rozwiera,ale zeby ocenic stopien rozwarcia to trzeba dowcipne usg zrobic.
Ja po kazdym usg slysze "szyjka bez zmian, 3.8cm,dluga ladna i zamknieta"....
Tylko nie wiem na czym jej ladnosc polega hahah
Ayini ooo wieki lecza nie jadlam mmmm u mnie dzisiaj serduszka w chili
Tzn lekarz widzi czy szyjka zamknieta czy moze sie rozwiera,ale zeby ocenic stopien rozwarcia to trzeba dowcipne usg zrobic.
Ja po kazdym usg slysze "szyjka bez zmian, 3.8cm,dluga ladna i zamknieta"....
Tylko nie wiem na czym jej ladnosc polega hahah
Ayini ooo wieki lecza nie jadlam mmmm u mnie dzisiaj serduszka w chili
mgd
ماما كوثر
Nie to mialam na mysli
O tych paluchach pisalam w sensie roznic w prowadzeniu ciazy (Np.w Irlandii nie ma w standardzie usg genetycznego..
)
Ale apropo- piszesz ze usg dopochwowe lepsze i ze palcami sie nie wyczuje-ale czy w PL przypadkiem po ktoryms tam tyg ciazy nie robi sie juz takiego usg?? Ja myslalam ze wszedzie po ok 12tc robi sie tylko przez brzuch...
Ps. Ale nie jestem w stanie ocenic gdzie jest lepiej-nie rodzilam w PL
Byc moze tam jest za duzo "chuchania" albo tu za malo...
O tych paluchach pisalam w sensie roznic w prowadzeniu ciazy (Np.w Irlandii nie ma w standardzie usg genetycznego..
)
Ale apropo- piszesz ze usg dopochwowe lepsze i ze palcami sie nie wyczuje-ale czy w PL przypadkiem po ktoryms tam tyg ciazy nie robi sie juz takiego usg?? Ja myslalam ze wszedzie po ok 12tc robi sie tylko przez brzuch...
Ps. Ale nie jestem w stanie ocenic gdzie jest lepiej-nie rodzilam w PL
Byc moze tam jest za duzo "chuchania" albo tu za malo...
Ostatnia edycja:
nana19
Fanka BB :)
nie nie ja juz nie chce roztrzasac gdzie lepiej.Nie o to mi chodzilo.Usg pochwowe robi sie na poczatku ciazy ,np. ja mialam w 8 tyg ,pochwowe a w 12 gdy dzidzia juz wieksza to przez brzuch.Co do szyjki to mi zawsze robili pochwowe tu takie mialam i w polsce tez.Np.tutaj w 32 tyg,najpierw usg przez brzuch a potem ,pochwowe zeby obejzec szyjke.No to nie wiem czemu robili mi pochwowe skoro przez brzuch tez widac.No ale moze cos lepiej mozna okreslic.nie wiem.Wiem tylko ,ze jak mi robili usg tuz przed porodem to nie mogli nawet zobaczyc twarzy Tymka bo byla nisko ,a co dopiero szyjke.No i przez to nie widzieli ze byl owiniety pepowina.No a palcami nie wyczuja szyjki od wewnatrz ,dopiero jak sie jej zewnetrzna czesc skraca.
Iskierka71
Fanka BB :)
Chyba tutaj nie robią, bo ja też byłam zdziwiona. Nawet lekarz mnie wezwał na powtórne badanie krwi bo z pierwszym bylo coś n oie tak (tzn z krwią jako taką, ale nie żeby mnie cos bylo coby wykryli w krwi) i nawet myslalam ze wlasnie dlatego mnie wola, ze mial mi sie glukozy dac napić. A tu niespodzinaka - pobral krew bez glukozyI znowu pytanko mam.... czy tutaj sie robi test na obciazenie glukoza?? Bo ja jak zwykle rozdziawa zapomnialam zapytac.. a tu juz 25tc i ciiiszaaaa....
Więc chyba nie robią.
Chociaż ja jestem w tej dobrej sytuacji, ze mąż jest cukrzykiem i mamy w domu aparat do mierzenia cukru
reklama