reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
mgd a czemu, boisz sie trwania wlosow ? Ja tez sie balam ale robilam i wosk (po ktorym napuchla mi warga) i paste cukrowa-cytrynowa , ktora nie przywiera ani troche do skory i jeszcze pielegnuje, wg mnie pasta w ogole nie boli, wasa juz robie bez strachu !

A tak a propos, wg ciezarnej zaczynam teraz 19 tydz i od wczoraj zaczelam czuc maly ciezarek przy chodzeniu, powoli czuje,ze mam obciazenie w macicy , mysle, ze za pare tyg tez sie bede golic "z lusterkiem" moze sobie jeszcze krzeselko pod prysznic przyniose hahaha.

Dziewczyny ja z lusterkiem golilam sie dopiero w 9 miesiacu :szok: wczesniej, do 8 miesiaca dawalam rady bez :tak: troszke gimnastyki i wszystko sie da :-D

a co do wspolzycia w ciazy, to indywidualna sprawa, a jelsi okaze sie ze ciaza w jakims stopniu zagrozona to wtedy w ogole nie mozna. no ale w Holandii nie robia badan ginekologicznych i nigdy nie wiadomo kiedy sie szyjka zacznie rozwierac :szok:

Madziula haha jedno jedno ;) choc moim marzeniem sa blizniaki :)

Iskierka tak tez myslalam :D

Ayni powodow jest kilka:
-uczulenie na wosk
-boli jak skorczysyn
-do tego zabiegu wlochy musza byc "podchodowane"...a ja nie lubie. Wrecz nie cierpie :) nie moglabym czekac paru tygodni zeby je wyrwac po raz kolejny
-paste cytrynowa robilam w EG..ale mi wrastaja wloski :(

No wiec jak widzisz nie jestem po prostu do tego stworzona hahah

TheHague ja nie dam rady sie schylic tak zeby pod brzuch zajrzec...
Co do sexow ;) to ja mam usg co 3 tyg wiec zawsze lekarz oglada szyjke..tak wiec mi badanie ginekologiczne nie potrzebne. :)

Ostatnia edycja:
Nawiązując do pipowego wątku:-D to ja się nie goliłam przed porodem, tzn. tylko podgoliłam pachwinki;-) Pytałam się specjalnie mojej położnej czy muszę i uzyskałam odpowiedź, że nie muszę. Kiedyś używałam depilatora, wosku itp. rzeczy i zawsze mi potem włoski wrastały. Najlepszy okazał się krem do depilacji, ale podobno odradzają go w ciąży, bo to jednak spora dawka chemii....dlatego zamieniłam kremik na zwykłą maszynkę Gillette.

Ja też golę się bez lusterka. Póki co nie ucierpiałam na tym i mam wszystko na swoim miejscu :-D. Co do seksu... moje chęci zostały gdzieś, nie wiem gdzie :eek:, masakra. Mam nadzieję, że mi się to zmieni. A co do szyjki, czy mogę poprosić położną o sprawdzenie tego?

reklama
Witam.
Raz robiłam depilację woskiem całych nóg i bikini.Efekt w miarę ok(mam ciemne włosy więc szybko je widać), ból do zniesienia tylko największy minus to to że trzeba czekać do nastepnej depilacj i takimi chaszczami:szok::-(... i jak w lato spódnicę założyć(że na nogach będzie widać;-))?Mnie to krępowało. Owszem jak się wyrywa to rosną słabsze ale i tak sa, ja wosk robię od około7 lat na rękach i tam przeżyję że mi odrastają.

Do góry