reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

wrocilam, lekarz zrobil mi usg, z mala wszystko ok :-)
jednak spojenie lonowe mi sie troche za szybko rozchodzi, i mamy to kontrolowac. Mloda lezy akurat glowka w dol i dodatkowo naciska...
dostalam skierowanie na fizjo (ale szczerze mi powiedzial ze to niewiele da). Mam o
bwiazywac biodra chusta i... byc cierpliwa hahah
kolejne usg za 3 tygodnie.

Astrid moje libido sie znalazlo dopiero pare tygodni temu :-p ale coz mi po nim jak ja teraz unieruchomiona...

Anna mnie tez te odrastanie przeraza, i jest jednym z powodow dla ktorego tego nie robie.. wiem ze bym nie wytrzymala procesu ponownego "rosniecia":D

I znowu pytanko mam.... czy tutaj sie robi test na obciazenie glukoza?? Bo ja jak zwykle rozdziawa zapomnialam zapytac.. a tu juz 25tc i ciiiszaaaa....

reklama
Jesli moge cos podpowiedziec w sprawie spojenia lonowego ,bo ja tez mialam ten problem.Bardzo wazne jest by jak najmniej chodzic po schodachi nie dzwigac.ja niestety z racji parcy ,chodzila duzo po schodach do tego dzwigalam ,nieraz latalam po schodach z drabina ,odkurzaczem itd.Teraz moja miednica jest w rozsypce.Tylko ,ze mi nikt tu niczego nie badal choc mowilam.Doradzalabym zamiast chusty ,pas.Testu obciazenia glukoza nie robia no chyba ze sa wskazania.Co do przedwzesnego skracania sie szyjki ,to tu uwazaja ze natura sama wszystko ureguluje i trzeba byc dobrej mysli.Mi sie skracala ale nie kontrolowali tego.

dzieki dziewczyny.. tak tez myslalam :) nie powiem zebym sie tym zbytnio martwila ;) na sile do picia tego lukru sie pchac nie bede :D

Nana lekarz mi podpowiedzial ten pas, ale powiedzial ze rownie dobrze dziala chusta...bedzie kontrolowal to spojenie wiec jestem spokojna..
co do szyjki to fakt. Zeby nie co 3 tygodniowe usg to tez bym nie miala swiadomosci czy jest ok czy nie...

[video=youtube;AcVzuV3LNUU]http://www.youtube.com/watch?v=AcVzuV3LNUU[/video]

Nie wiem co to za chusta ,taka normalna ?tak sobie pomyslalam ,ze mozna by sprobowac z bandazem elastycznym.Powinien lepiej trzymac niz chusta.No ja wiedzialam ,ze mi sie szyjka skraca bo mi wyszlo na usg.no i maly urodzil sie wczesniej

Ostatnia edycja:
Nana chusta taka jaka mialam na glowie haha, ona jest wlasnie elastyczna,cos pomiedzy bandazem a apaszka :)
Duzo wczesniej urodzilas??

w36 tyg.ale bralam leki od lekarza z pl ,bo mialam skurcze od 16 tg.Tez sie umeczylam ,ruszac sie nie moglam no i niestety po ciazy nie minelo.Zawsze mnie dziwi ,jak widze kobitki w zaawansowanej ciazy ,ktore wszystko moga robic .ja od dawna nie moglam se skarpetek zalozyc.Pozniej to nawet majtek ,naprawde.Czulam sie jak w gibsie.bardzo sie boje jak to bedzie w drugiej ciazy ,bo teraz mam juz jedno dziecko.Niedawno ogladalam program o surykatkach (w angli ) i tam kobieta miala podobny problem co ja.To byla jej druga ciaza i nie mogla zrozumiec czemu nie moze sie ruszac ,bo wpierwszej ciazy tego nie miala.Tam lekarze zalecili jej taki specjalny pas ktory mial stabilizowac cala miednice.

Mam do ciebie pytanko ,piszesz ,ze robia ci usg i ze stad wiesz iz szyjka jest ok.Robia ci usg wewnetrzne ?,bo na takim przez brzuch nie widac

Ostatnia edycja:
Na tym przez brzuch tez widac. Zawsze mi lekarz mowi ile ma cm.
Nie widac na nim tylko ewentualnego rozwarcia.

Nana19 surykatkach ? :D to takie male zwinne zwierzatka, co wygladaja z norki na 2 lapkach :D myslalas pewnie o surogatkach hihi , sorry, ale naprawde sie usmialam. ide robic dzis leczo z cukinia ;D

reklama
Do góry