reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Dziewczyny,ktos pytal,czy w szpitalu robia lewatywe.otoz,nie robia.nie gola tez.trzeba o to samemu zadbac,jesli sie chce.ja lewatywy sobie nie robilam.nie wiem tez,jakie Wy macie zwyczaje,ale ja "tam na dole" ;) lubie byc ogolona i taka tez "wyruszylam" do szpitala ;)

moja Ksiezniczka ma 3 razy takie rambo zagrywki - rano, po poludniu(jak matka sie kladzie polezec), i w nocy :) mam nadzieje ze jak sie w brzuchu wyszaleje to po drugiej jego stronie bedzie juz spokojna hahahh
Moja właśnie teraz bardzo rozrabia. Za chwile wstanę i pójdę na górę do łozka, to sie uspokoi, ale w nocy to szaleje na maxa:-D

Iguana a dysponujesz lista co jest potrzebne do szpitala??? hmmm chyba bede musiala mojego lekarza przepytac juz o takie rzeczy...
Gdzieś tu na forum była chyba lista potrzebnych rzeczy, ale po angielsku. Ja w sumie też musialabym o to zadbać, no ale osobiście wydaje mi sie ze standardowo koszula nocna, mega podpaski, szlafrok, ręcznik, coś do picia, jakieś ubranie dla siebie i dla dziecka.
Poprawcie mnie jeśli sie mylę.
Znikam już - dobranoc wszystkim:-)

dzieki Sencilla,
z tym goleniem to roznie bywa hahah ale nawet nie pomyslalam ze ktos moglby mnie golic!!! :no:

Iskierko no w sumie masz racje... hmmm jak bede juz blizej to po prostu chyba sie przejde na oddzial i zapytam :)
ps. jak rodzilam w AMC w Amsterdamie, to oprocz pizamy dla siebie wszystko mi dali - podpaski, podklady, picie, obiad itp.. nawet reczniki i zele do mycia... podejrzewam ze co szpital to obyczaj ;)

ja też sobie nie wyobrazam ze ktos miałby mnie golić :no:
a co do lewatywy to szkoda ze nie robia bo sama raczej si ena to nie porwe :(

ja własnie pare dni temu miałam telefon z uwv , pani mnie wypytywała co mi dolega itp. jaką wykonuję prace. Spytała czy arbo arts zabronił mi pracować, no więc ja ze tak. A pani , no to już wszystko, dziekuje i przyjemnej ciazy czy co one tam mowia :) ciekawe czy na tym sie skonczy :)

hihi, co do golenia, to jak rodzilam Marysie, to mnie ogolono w szpitalu.. wspominam to okropnie :-D
Przy Tosi (tu w NL) nikt mnie nie golil, a od jakiegos czasu jesli chodzi o golenie oddaje sie w rece kosmetyczki... na poczatku sie troche wstydzilam, ale przekonala mnie moja przyjaciolka do tego i naprawde warto.. Szast prast i po krzyku :-D

no wiec juz tlumacze. tak po calosci :tak: chodze do salonu, ktory jest wyspecjalizowany w tego typu "dzialaniach". naprawde robia to super, a jak sie pierwszy raz jest-wiadomo, najdrastyczniejszy :-D- to robia to bardzo powoli, partiami. Jest to depilacja cieplym woskiem, ale nie plastrami, tylko grubym woskiem, ktory nie przylepia sie do skory, dzieki czemu zabieg jest mniej bolesny..od czasu, kiedy to robie, juz sobie nie wyobrazam golenia maszynka.. i to okropne uczucie odrastajacych wloskow juz po 2 dniach,swedzenie, ble.

reklama
Dzien dobry :)

Ooo jaki przyjemny temat z samego rana :D

Szast, prast hahahah
Ja mam na wosk uczulenie...ale pomijajac to-to mi musieliby zaplacic zebym na to sie zgodzila :)
Ja uzywam trimeru,najwygodniejszy jest dla mnie...

Jak zarosnieta babka pojdzie rodzic to jej nie beda golic??? :)

Do góry