reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

MGD asalamu aleykum! Ezzayak ?

Super, wlasnie zerkenlam na Twoj blog, widze, ze Twoj maz pochodzi z Egiptu! Ja mieszkalam pare miesiecy w Egipcie, dokladnie w Sharm El Sheikh , a moj maz jest z Tunezji, chociaz jego mama jest egipcjanka z Port Said. Kocham Egipt , do Tunezji wybieramy sie jeszcze w tej ciazy :D Z jakiego miasta pochodzi Twoj maz ? Kairczyk, Aleksandria ? Wybralas juz imie dla coreczki ? Napewno bede poczytywac Twojego bloga i bardzo sie ciesze, ze mam tutaj kawalek Egiptu na forum, czuje sie jak w domu :D pozdrawiam was

reklama
Ana Alhamdulillah :)

Matyldo jaki ten swiat maly :)
Egipt to moj drugi dom..jak nie pierwszy :)
Nie planuje wizyty niestety przed porodem-za dluga wyprawa jak dla mnie
:( Maz jest z Alexandrii.
Mysle ze w okolicach stycznia-lutego bedziemy sie tam juz na stale przeprowadzac (lub do Hurgady,bo tam niedawno kupilismy mieszkanie).
Coreczka bedzie nosila imie Kausar,InshAllah.
Ps. Nota bene przywiezlismy ja z Egiptowa hahah.

Heh,normalnie nie wierze ze tak ludzie moga na siebie wpasc w sieci :D

A teraz na temat hahha. Pytanko mam(znowu) do pan ktore juz tu rodzily.
Czy przyjemnosc w postaci lewatywy jest robiona w szpitalu czy trzeba samemu sobie w domowym zaciszu zrobic??:laugh2:

Wow!!! Gratuluje, nawet nie masz pojecia jak sie ciesze, ze sie wyprowadzacie do Egiptu, mieszkanko w Hurghadzie, brzmi niezle , podoba mi sie tamtejsza rafa, bo nurkuje :) Wyobrazam sobie Wasza radosc na sama mysl o przeprowadzce tam. My z Mehdim bardzo chcielibysmy opusicic Holandie, ja jestem tu 5 lat, on 3 i juz mamy dosyc, mamy duze mieszkanko i zyje nam sie dobrze... Niby zycie bezstresowe, ale co to za zycie w Holandii, bez smaku, bez zapachu, bez tradycji.. Ja chce zeby moje dziecie mialo normalnych kolegow i kolezanki i biegalo na bosaka, korzystalo ze slonca i wody. Wachalo dzikie kwiaty i jadlo pyszne owoce. Baaaardzo chcielibysmy sie wyprowadzic, mamy nadzieje, ze za pare lat bedziemy rowniez po tej lepszej stronie swiata. Kausar, bardzo ladnie imie, napewno bedziecie miec sliczna dziewczynke! Jeeeejciu , faktycznie ten swiat maly! Aleksandryjczycy to swietni ludzie, bardzo goscinni , mam nadzieje, ze uda mi sie kiedys odwiedzic Marsa Matruh, bo jeszcze nie zaliczylam tego pieknego miejsca!

Niestety nie mam pojecia jak to jest z lewatywa, ale dziewczynki tutaj napewno cos doradza. sama jestem ciekawa! A gdzie rodzisz? W domu, czy tez szpital ?

Widze mamy podobny staz w Wiatrakowie :) ja jestem tutaj 6lat,a W. 13....
Nie mam smialosci narzekac na NL, bo dostalam od tego kraju naprawde duzo. Ale jak sama wiesz ,zycie w kraju muzulmanskim jest zupelnie inne.
Poza tym dochodzi wychowanie dzieci :)
Mam nadzieje ze i Wy wkrotce przeprowadzicie sie tam gdzie slonce prawie nie zachodzi :)

A rodzic planuje w szpitalu,takie zalecenie od mojego gina(ze wzgledu na poprzednia ciaze). Chociaz znam zycie i wiem ze niewiele mozna sobie zaplanowac :)

Hej mgd , my też jeszcze się nie znamy :)
Przeczytałam twoje posty i musze ci powiedzieć ze ja mam to samo co ty. To sie nazywa bekkeninstabiliteit :( zaczeło sie też mniej wiecej w 21 tyg ciazy :) najpierw chodziłam na fizjoterapie ale nie pomagało wiec mnie skierowano na cesarterapie :) uczę sie tam , jak siadac wstawac chodzić i schylać sie bez obciazania dolnego odcinku kregosłupa i jak cwiczyc miesnie miednicy :) niestety sa i lepsze i gorsze dni :)

MGD masz racje, ja tez nie moge narzekac, bo zyje nam sie dobrze i duzo skorzystalismy w Holandii,ale nic za darmo, wszystko ciezka praca. Ale napewno w Polsce nie moglabym liczyc na takie warunki , mam na mysli mieszkanie, rowniez samorozwoj. Ale nie samym bytem materialnym czlowiek zyje, pamietam , ze jak wrocilam z Egiptu do Holandii to nie moglam sie spowrotem przestawic na tutejszych obojetnych ludzi, otaczajace mnie plastikowe srodowisko, paskudne jedzenie itd. Jak by z tego kraju ktos wypompowal zycie i wprowadzil marna imitacje.

Madziula ja zakupilam wlasnie takie cwiczenia o ktorych wspominasz na DVD Zwangerschap Pilates, ale raz pocwiczylam i koniec :D na szczescie mi nic (jeszcze) nie dolega.

Witaj Madziula :)

Oo widzisz :) ciekawe co mi lekarz podpowie w poniedzialek...
Z chodzeniem i siedzeniem jeszcze nie taka tragedia..ale juz zalozenie skarpetek czy spodni to wyczyn kaskaderski..dzisiaj rano bylo lepiej ale jak pochodzilam troche po domu wrocilo jak bumerang...

mgd bo to tak własnie jest, ja też np 2 dni czuje sie super, a ni stąd ni zowąd mnie skręci ze ledwo wstaje z kanapy a noce są koszmarne bo nie umiem bezbolesnie obrócić sie z boku na bok :( nie wiem na ile takie cwiczenia pomagaja ale ból całkiem nie znika, jest poprostu albo lepiej albo gorzej niestety:( najgorsze bóle miałam po pracy ale jestem juz na zwolnieniu wiec jakos funkcjonuje;)

AYni ja ćwicze jak lepiej sie czuje, bo jak ból dopada to nie jestem w stanie:)

Madziula ja dostalam zestaw swiczen od fizjoterapeutki jak mnie bolala dolna partia plecow..
Mozesz opisac swoje? Moze to to samo???

Widze ze na podobnym etapie ciazy jestesmy :) wiecie juz kto w brzuchu plywa??

reklama
mgd tak, wiemy , dziewczynka pływa :)

wiesz co, ogolnie mi babka pokazała jak wstawac i siadac, zeby nie obciazac kregosłupa , poprostu mam to robić pośladkami, ciezko to opisać hehe dostałam taka ksiazeczke jak wygladaja prawidłowe postawy :) a z cwiczen to kazała mi cwiczyc dolny miesien miednicy i tyle :)

Do góry