reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - tak wyglądało to u nas

Agutku gratuluje naprawde jestes bardzo dzielna, az sie popłakałm teraz jeszcze bardziej doceniam swoje szczęście że tak szybko urodziłam. jeszcze raz Ci gratuluje slicznej i wyczekanej córuni

reklama
Agutku ja też czytałam z zapartym tchem, ale najważniejsze że Malutka jest zdrowiutka i masz ja wreszcie przy sobie :)

tQCdp1

AGUTEK - rzeczywiście poród straszny!!!brrrr :no:
Na szczęście szybko zapomnisz bo masz już swoja wyczekaną, ukochaną kruszynkę:-) Wszystkiego dobrego!;-) :-)

Agutek!moj porod do Twojego to PIKUS!
podziwiam Cie i gratulacje dla Ciebie Ze to wszystktko tak dzielnie znioslas!
niektorzy lekarze i polozne to istne konowaly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, tak dla formalności - próba oxytocynowa jest robiona glownie po to, zeby sprawdzic wydolnosc lozyska, zbadac jak znosi to organizm matki i jak jej dziecka, czy dzidzia jest dobrze dotleniana, jakie jest jej tetno....nie sluzy natomiast wywolywaniu porodu....

Agutek - przeslam w sumie to samo co Ty....wiem, jak sie meczylas - doskonale znam i nadal pamietam ten bol....wazne, ze mamy nasze pociechy juz przy sobie!
Wielkie buziaki dla Ciebie, Agutku!

Dziewczyny, tak dla formalności - próba oxytocynowa jest robiona glownie po to, zeby sprawdzic wydolnosc lozyska, zbadac jak znosi to organizm matki i jak jej dziecka, czy dzidzia jest dobrze dotleniana, jakie jest jej tetno....nie sluzy natomiast wywolywaniu porodu....
Uhm, dokładnie..Jednak często przyspiesza poród naturalny :tak: Na mnie jednak nie działało. W końcu więc zrobili całkowite wywołanie oksytocyną.

Agutku dopiero przeczytałam Twój opis porodu
:szok::szok::szok:

no na prawdę wycierpiałaś :-(
O rany !!!
nie wiem co napisać

Opis czytałam na jednym wdechu, nieprawdopodobnie sie nacierpiałaś.

Ale córeczkę masz prześliczną !!!!

Agutku dopiero przeczytałam Twój opis porodu
:szok::szok::szok:

no na prawdę wycierpiałaś :-(
O rany !!!
nie wiem co napisać

Opis czytałam na jednym wdechu, nieprawdopodobnie sie nacierpiałaś.

Ale córeczkę masz prześliczną !!!!

;-) ;-) ;-)
na szczęście prawie już zapomniałam...
chociaż tak, jak chciałam mieć dość szybko drugie dziecko i byłam tego pewna, to teraz po tym porodzie muszę jednak najpierw ochłonąć...a dopiero potem podejmę decyzję, bo jak pomyśle, że mam jeszcze raz to przechodzić :rolleyes:

reklama
Ja na Twoim miejscu - jeśli masz problematycznie zbudowaną miednicę - od razu umówiłabym się na cesarkę

nie ryzykowałabym 2 raz :no:

cykor ze mnie i zabezpieczyłabym sie na ewentualność utknięcia malucha w kanale rodnym

Do góry