reklama
olka11135
Fanka BB :)
Co do błędu USG to normalne mi synka wyliczyli na 3600 a na drugi dzień urodził się 3100
Oni nie są w stanie tego tak dokładnie zmierzyć bo dziecko jest za duże już
Dzień przed wywołaniem lekarz ocenił wagę dziecka na 3080g (przypominam, że miałam już 6cm rozwarcia, zero szyjki itp. uwypuklony pęcherz płodowy itp. - więc dziecko bardzo nisko w kanale) - syn urodził się 3020g
Nektarynka2
Może też od sprzętu zalezy, u mnie ginekolog mówi że już jej się ciężko mierzy bo ma starszy sprzęt a znowu w szpitalu wymierzyli wszytsko raz dwaDzień przed wywołaniem lekarz ocenił wagę dziecka na 3080g (przypominam, że miałam już 6cm rozwarcia, zero szyjki itp. uwypuklony pęcherz płodowy itp. - więc dziecko bardzo nisko w kanale) - syn urodził się 3020g
olka11135
Może też od sprzętu zalezy, u mnie ginekolog mówi że już jej się ciężko mierzy bo ma starszy sprzęt a znowu w szpitalu wymierzyli wszytsko raz dwa
Myślę, że też dużo zależy od lekarza, ten który robił moje USG (też w szpitalu, byłam na patologii tydzień wcześniej) w "zainteresowaniach" ma wady płodu i generalnie w tym się specjalizuje i chce się dalej kształcić więc siłą rzeczy musi robić wszystko bardzo dokładnie
kasiajasia90
Nasza waży według usg 2746 w 36 +3 lekar mówił że na pewno będzie powyżej 3 kg więc też chyba nie za duża właśnie też bym wolała wcześniej niż później boję się tego starzenia łożyska itp
Ja miałam częste usg bo właśnie mały przebierał na wadze. Miałam wywoływany sn I z tego co wiem o wiele lepiej jak się zacznie samo.
Ale przy cukrzycy zazwyczaj nie chcą czekać. Dla mnie najgorsze było to cały czas była podbieta pod ktg więc żadnej swobody.
Powodzenia!
olka11135
Ja miałam częste usg bo właśnie mały przebierał na wadze. Miałam wywoływany sn I z tego co wiem o wiele lepiej jak się zacznie samo.
Ale przy cukrzycy zazwyczaj nie chcą czekać. Dla mnie najgorsze było to cały czas była podbieta pod ktg więc żadnej swobody.
Powodzenia!
Ale to jest kwestia szpitala - ja nie byłam podpięta pod KTG, a jak je musiałam mieć (na 30 minut, bo chciałam znieczulenie, którego ostatecznie nie dostałam) to było bezprzewodowe i byłam z nim pod prysznicem.
A znowu poród wywoływany przy cukrzycy ciążowej i po cięciu cesarskim, żeby zaraz nie było że nie miałam wskazań do KTG
maszak
W dwóch ostatnich ciążach miałamTak jak wyżej, mi lekarz mówi że jeśli nie urodzę do 40+0 to wywołają, jestem ciekawa jak to u was wyglądało ? Mam też możliwość wybrać cesarkę ale narazie się zastanawiam diabetolog pwoeidizala że to bez różnicy dla dziecka zawsze wydawało mi się że przy cukrzycy wywołuje się wcześniej, ja myślę że jeśli nie urodzę do 38 to umówię się na cc w 39 tyg
cukrzycę i indukcję była zaplanowana była na tydzień przed terminem. Jednak, dzięki temu, że przepływy , łożysko i wszystko było dobrze to zwlekałam do ostatniej chwili i przedostatniej było 3 dni przed terminem, ostatni raz dzień przed. I ja osobiście uważam, że jeśli wszystko jest dobrze to powinno się czekać do terminu. Bo indukowanie przed terminem gdy organizm mamy i dziecko nie jest gotowi to wszystko dłużej trwa.
Majorkaaaa
Mi w obydwu ciążach z cukrzycą (insulina na noc) lekarz dawał skierowanie na oddział, "bo tak jest przy cukrzycy".Tak jak wyżej, mi lekarz mówi że jeśli nie urodzę do 40+0 to wywołają, jestem ciekawa jak to u was wyglądało ? Mam też możliwość wybrać cesarkę ale narazie się zastanawiam diabetolog pwoeidizala że to bez różnicy dla dziecka zawsze wydawało mi się że przy cukrzycy wywołuje się wcześniej, ja myślę że jeśli nie urodzę do 38 to umówię się na cc w 39 tyg
W szpitalu w pierwszej ciąży bylam w 37+4, w drugiej 38+6. Najpierw miałam próbę oksytocynową, za dwa dni to samo a po 6 h założony cewnik Foleya, niestety po 7-8 h zaczęły się u małej spadki tętna i zdecydowali o cc. W drugiej ciąży od razu cewnik, znowu spadek tętna (biegiem wieźli mnie na porodówkę), ale jak się unormowała to następnego dnia po wyjęciu balonika poszłam na porodówkę, podłączyli oksytocynę. Miało być sn, mała miała spadki tętna, po znieczuleniu akcja siadła, skurcze ustały i po kilku h zdecydowali o cc.
Aa. Wagowo 3300g i 2990 g. Ja w obydwu schudłam po ok 10 kg.
reklama
kasiajasia90
Ale to jest kwestia szpitala - ja nie byłam podpięta pod KTG, a jak je musiałam mieć (na 30 minut, bo chciałam znieczulenie, którego ostatecznie nie dostałam) to było bezprzewodowe i byłam z nim pod prysznicem.
A znowu poród wywoływany przy cukrzycy ciążowej i po cięciu cesarskim, żeby zaraz nie było że nie miałam wskazań do KTG
Pewnie tak.ja byłam dwa razy pod prysznicem to po prostu odłączali.
Ja też cukrzyca i stan po cc.
Podziel się: