reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

poród siłami natury czy cesarskie cięcie?

reklama
Może wystarczyłoby zwykłe znieczulenie? Cesarka jednak jest operacją i uważam, że powinno się ją robić w ostateczności. Dzisiejsze metody znieczulenia są mało obciążające dla organizmu. Pogadaj z lekarzem, może cię przekona.

Ewcia ja tez na poczatku tak sie bałam, ze myslałam o cesarce na życzenie, ale teraz przekonałam się, ze jednak lepszy będzie poród naturalny. Poczytaj jeszcze na ten temat, to może tez się przekonasz.

w szpitalu (panstwowym) gdzie bede rodzila (naturalnie) ordynator robi cesarki na zyczenie! Idzie sie do niego wczesniej ustala termin i nie ma problemu. Placi sie ok. 1500zl. Podejrzewam, wiec ze w wielu szpitalach praktykuje sie to, oczywiscie nieoficjanie:)

Hej! Mam wielki dylemat, co prawda jestem dopiero na początku drogi... ale juz się zastanawiam nad możliwościami. Jedni namawiają mnie do cesarki a inni do naturalnego ze znieczuleniem. Ja obawiam się tego, że po cesarskim dłużej się dochodzi do siebie. Czy możecie mi coś powiedzieć na ten temat?

Dziewczyny, piszcie, gdzie rodziłyście, jak i czy polecacie!!!! ::)
Ja zastanawiam się nad cesarka na życzenie, bo jestem przerażona porodem i tym bólem, chociaz różnie dziewczyny to znoszą. No nic, chyba wole nie ryzykować, o dziecko starałam się z mężem 4 lata i trochę się nacierpiałam przy różnych zabiegach i operacjach. Ja miałam wszystko na Madalińskiego, ale znam dziewczynę po cesarce tam i nie była zadowolona. Przyjaciólka moja miała cesrake na Inflandzkiej i była bardzo zadowolona.
Piszcie co wiecie
Buziaki :)

agaciulka a moze lepiej zdecydowac sie na naturalny porod?po cesarce bedziesz dluzej dochodzic do siebie,w wielu czynnosciach przy malenstwie bedzie musial cie ktos wyreczac,wiec moze lepiej przejsc troche wiekszy bol chwilowy,niz potem meczyc sie dluzej.ja rodzilam naturalnie dwa razy,fakt ze bol byl okropny ale nie trwa wiecznie,,a moja kolezanka ktora miala casarke nie mogla wylacznie sama zajmowac sie malenstwem,przez miesiac czasu dochodzila do siebie,chodzila przygarbiona,kaszel czy kichanie to byla dla niej meczarnia,juz nie mowiac ze wiele czynnosci takich jak kapanie itd musieli za nia wykonywac.wiec moze naprawde warto pomeczyc sie troche bardziej ale potem szybciej byc w formie i zajmowac sie w pelni od poczatku malenstwem;))pozdrawiam ;)

reklama
Do góry