reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród rodzinny

Cennik opolski:
*porod rodzinny -150zl, ale jesli jest zbyt wiele porodow to mozna o nim zapomniecniezaleznie od tego ile byscie chcieli zaplacic
*ZZO- 600 zł
*porod w wodzie- 300( ale tak naprawde to jest moczenie sie w pierwszej fazie bo do odbierania samego porodu w wodzie nikt nie ma tam uprawnien:laugh2::laugh2::laugh2:)
*szkola rodzenia w szpitalu- 150 zł, nie ma refundacji
*sala pojedyncza do porodu- bez oplat ale patrz punkt pierwszy
* sala poporodowa o " podwyzszonym standardzie"( czyt. pojedyncza z lazienka)- 30 zł za dobe

Jakies jeszcze pytania w kwestii bezplatnej służby zdrowia???:wściekła/y:

reklama
Esia - może miała pecha ciężko to przewidzieć a może na takich ludzi trafiła :))..ale wygladać powinno to inaczej , nawet u dentysty nie jesteś z kimś w jednym gabinecie ..

saly - w szpitalu w którym ja mam zamiar rodzić :
Poród rodzinny - 500zł
ZZo - bezpłatnie ( aż dziwne , ale pewnie brak anestezjologów , albo coś innego może się trafic )
A apartament ( osobna sala) 250 za dobe .. czyli jak w dobrym hotelu ..
szkoła rodzenia refundowana , ale tylko dla warszawiaków , inaczej 500zł

I gdzie tu bezpłatna służba zdrowia .. ha ha ..

My z mężem płaciliśmy 200zł a na karteczce darowizna ....:szok:
chciałam znieczulenie zzo ale brakowało anastezjologów w teń dzień normalnie rodzące przewijały się jak w fabryce :tak: więc miałam 100% naturalny poród ;-)

jak moja przyjaciółka rodziła w bielańskim to była na sali gdzie były dwa łóżka oddzielone parawanem .. wtedy mógł z nią ktoś być bo nie było innego porodu , ale gdyby był to nic z tego nie wiem jak jest w innych warszawskich szpitalach ..
No i tutaj nie ma nic za darmo .. chyba tylko na karowej nie płaci sie za rodzinny poród , a tak to wszędzie ..przykre to jest , bo jest mnustwo innych wydatków , ale co zrobić

Ja rodzilam w Bielańskim szpitalu na sali z dwoma łóżkami oddzielonymi parawanem-byl spory przemiał rodzących ale nie mialam problemow z obecnością męża na sali:tak:panienka za parawanem tez była z mężem:tak:i nie płacilam za poród rodzinny:baffled:

no tak państwowa służba zdrowia dobry żart!!
jak bratowa leżała w szpitalu i mimo że była już grubo po terminie i chcieli jej podać "żel" na wywołanie ktoś musiał przyjechać i przywieść jej na niego kasę bo najpierw trzeba zapłacić a potem będą wywoływać a poród rodzinny to koszt ok 250 zł no ale jest też traktowany jako wolny datek na rzecz szpitala :wściekła/y:

Ja rodzilam pierwsze dziecko w szpitalu miejskim w szczecinie i niestety mojemu mezowi niepozwolili byc przy mnie !!!jak sie zapytalam pana ordynatora dlaczego to powiedzial ze on niemusi mi sie tlumaczyc,ale niekucilam sie wtedy bo mnialam 18 lat i bylam przerazona porodem.Teraz zdecydowalam sie rodzic na uni lubelskiej i bedzie mnie to kosztowac 50zl to nieduzo . Juz niemoge sie doczekac!!!!

reklama
Do góry