Mit90 - mam nadzieję że tak jak napisała kasia_z nie bedziesz miał żadnych problemów , a to że nie jestescie małżeństwem i nie jesteście zameldowani w jednym domu nie bedzie żadnym utrudnieniem. Ja niestety mam złe dświadczenia tyle że sytuacja była troszkę inna. W Polskich urzędach jest różnie, a tym bardziej w Polskich szpitalach , nie mówie ci tego złośliwie , tylko po to ze masz jeszcze 3 miesiące więc możesz się dobrze przygotować . Zadzwoń do szpitala , do urzędu , naprawde unikniesz niepotrzebnych stresów. Dam ci 2 przyklady w sierpniu byłam w szpitalu ,nie mogłam sama pojechać po wypis, zadzwoniłam do szpitala mógł to zrobić mąż , musiał mieć ze soba dowód osobisty , oraz moje uprawnienie pisemnie, a teraz moja kuzynka była w szpitalu ( dzieciecym ) odebrał ja mój tato , nawet nie zapytali kim jest , dali mu wypis do ręki i tyle ! Co do odwiedzin to zależy jak trafisz siostra leżała na sali 5 osobowej , wiec nikt z nas nie mógł siedzieć z nią 24 h na dobę ( nawet mąż ) odwiedziny trwały max 20 min i po max 2 osoby , wszystkie kobiety były po porodach , niektóre po cesarce , nie wychdziły same do toalety , trzeba było podawac im basen , a to dosyć krępujące załatwiać sie przy obcych osobach , inne chciały karmić ...Chyba że trafisz na mniejszą salę lub załatwisz sobie " jedynkę " w tedy możecie być razem. zadzwoń upewnij się , w tedy poród bedzie wyjatkowym wydarzeniem i nie bedziesz musiał martwić się czy nie pojawią sie jakieś problemy.