reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

MI ANIU czop przy tamtych porodach w ogóle nie odchodził a pęcherz przebijali w szpitalu ,więc tu ci nie pomogę .Teraz czop mi odszedł przez kilka dni i nie wiem czy jeszcze bedzie odchodził ale jest mi niedobrze i boli mnie brzuch i do tego chodzę co chwilę do toalety i zmieniam majtki czyli tak jak u ciebie ostatnio

reklama
Mnie lekarz w trzech przypadkach kazał natychmiast jechać do szpitala:
1. Odejście wód
2. Regularne stwianie brzucha (skurcze)
3. Odejście czopu podbarwionego krwią

Ponadto w każdym innym niepokojącym mnie przypadku, czyli tak zwane dmuchanie na zimne.

A z KOpernika przedtem odsyłali jak skurcze były nieregularne a gdzie ja się będe plątać przez pół KRAKOWA tam i z powrotem ,dlatego mam nadzieje że jak pójdzie to na całego .Na razie to mi niedobrze ,nic nawet nie jem bo nie dam rady

Wiolu Ty już masz większe doświadczenie, wiesz na co czekać, ja się mogę tylko domyślać :) Pod tym względem Ci zazdroszczę. Choc przecież Ty też miałaś kiedyś pierwszy raz :laugh:

No właśnie KASIU i wcale teraz nie jestem taka pewna kiedy jechać ,bo tak jak wiecie tamte porody były inne .WStawałam o 9 rano ,poczułam pirewsze skurcze ,szłam się kąpać ,zjadłam śniadanie ,przez ten czas bóle się nasiliły ,wtedy kazałam dzwonić po pogotowie a teraz? jestem cała głupia ;D ;D

ja ty nie wiesz co maz robic to kto wiola nie zartuj jestes mi tu opoka ty poprostu musisz wiedziec :p :D :D kaiu ale ci dobrze twoj porod moze juz nastapic dzisiaj a mu nie nic do treminu 13 dni i tez ani widu ani słychu a ja tak jak dziewczyny mam jazde paznokcie obciete na krotko nie pomalowane prrrrrrr wygladaja jak łopaty gole sie co drugi dzien i faktycznie mam wiekszy zarost niz moj marcin i ja nie przesadzam wogle jestem zwarta i gotowa a tu nic ciekawe co nam przyniesie los

No ja nie nadążam z depilacją tak samo jak Wy. JEszcze na domiar złego użyłam wczoraj kremu do depilacji, który wywołał straszne podrażnienie w intymnym miejscu :(. A miał być ultradelikatny, do oklic bikini m.in. z firmy EVELINE. Najdziwniejsze jest to, że za pierwszym razem nie miałam po nim żadnej reakcji alergicznej. Możecie polecić jakiś dobry krem do depilacji...? Kupiłam w aptece Nair, niby jest niezły ale i tak skóra po nim nie jest gładka.

Mam zamiar dzis przeczytać cały rozdział o porodzie w książce"W oczekiwaniu na dziecko". Złapałam schizę że moge nie zdąrzyć się podszkolić a potem to już nie przeczytam nigdy ;)

reklama
Ja sie tylko modle żeby urodzić do czwartku,bo w czwartek chcą spróbować wywołać poród a ja tego bardzo bardzo nie chce :(

Do góry