reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

reklama
witam się w słoneczny dzionek:) i witam kolejne Mamcie:)
Edysiek o widzę duża dziewczynka już z Angeliki. Ja tam zawsze wiedziałam, że na jednym dziecku nie pozostaniemy, mąż chce jeszcze syna:D
Polna Ala jest udana hehe:)

Moja córa na razie nie robi do nocnika, więc nie pochwalę się jej przygodami z nocnikiem, ale za to mogę napisac, że Martynka bardzo chętnie siada na nocnik w ubrankach i ma z tego dużo radochy:) Gołą pupą nie chce siedziec nie wiedziec czemu, może jej nie wygodnie skoro taka chudzinka z niej:D Ale ma czas, nic na siłę, będzie lato będzie lepiej.

EDYSIEK - tak źle tak nie dobrze jak już ma się pracę dobrą i kasę na kolejne dziecko to ciężko się zdecydować bo szkoda tej pracy jak się nie ma też źle ... :dry:

Kurcze a ja niedługo muszę z łóżka wstać i bardzo mi się to nie podoba :-p :-D

Femme co wolne sobie zrobilas od pracy ? :-p

a ja sie dzisiaj nie wysilam z obiadem - ziemniaki , jajko i salata zielona z pomidorem :sorry: zaraz pojdziemy na pole zeby Ala wyladowala sie na hustawce !!

Edysiek:-D No to jestes przegłosowana i nie masz nic do gadania:-p

Ja obecnie nie mam zadowalającej sytuacji finansowej na pocieche, a jak juz kiedys bede miec to mały bedzie juz duż i bede chciała pospelniać swoje zachcianki:-) a co teraz ja ie troszke powiecam to w przyszłosci sobie odbije;-). A tak juz na serio jakos tego nie widze... musiałabym iec od razu starsze dziecko, a tak sie nie da:-D

Wita wszystkie mamy:-)

Cieszę się, że w końcu jest ktoś kto mnie rozumie :-).
Zwykle słyszę pytania "A kiedy następne, bo Angela już taka duża?" A jak już komuś powiem, że nie planujemy to zaraz komentarze, że krzywdę dziecku robimy, bo samo na świecie będzie. Denerwuje mnie to strasznie:wściekła/y:
Nie mam nic przeciwko tym co planują więcej dzieci, a tych co mają po kilkoro to nawet podziwiam, bo to naprawdę nie lada wyzwanie. Jednak nie uważam , żeby moje dziecko było gorsze z tego powodu, że nie ma rodzeństwa. A po za tym nigdy nie wiadomo, jeszcze może mieć, nawet za kilka lat. Ja mam 30 lat więc jeszcze jakby co zostało mi kilka latek na rodzenie dzieci;-)

UMI - można zaadoptować co się nie da :-) :-p

POLNA - ja ten cały tydzień nie byłam bo Nina chora była i jej do przedszkola nie dawałam ... a obiadem też się nie przejmuje bo dzisiaj Olcia robi :-D:-p

femme no mozna ale to musza dwie osoby chciec ja bym pewnie tak wolała ale T. juz nie bo by sie bał. Z resta on w tym momencie tak jak ja jest anty nastawiony do kolejnego dziecka

reklama
Edysiek ja jestem jedynaczka i nie narzekam. Wiadoo czasem by sie chciało miec wieksza rodzine, albo w przyszłosci gdy moich rodziców juz nie będzie to przychodzi mysl kto mi zostanie. A że rodzenstwa nie mam to wyjdzie na to ze bede sama jak palec. ale jakos mnie to nie przeraza w obecnej chwili moze dla tego ze nie wiem jak to jest iec rodzeństwo:-)

Do góry